Cumhuriyet Bayramı Belediye'nin organize ettiği yürüyüşle sonlandı

Türkiye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, Cumhuriyetin 91'nci yıl dönümünü, gururla ancak Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle de buruk bir mutlulukla kutladı. Gerçekleştirilen kutlamalardan ülke genelinde eğlence içerikli bölümler çıkarıldı. Kırklareli'de de Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalarda daha önce programda olan halk oyunları ekiplerinin gösterileri iptal edildi. Ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli'de de Polis Sosyal Tesislerinde düzenlenmesi beklenen Cumhuriyet Resepsiyonu iptal edilen programlar arasında yer aldı. Gece gerçekleştirilen tek kutlama ise Kırklareli Belediyesi'nin organize ettiği Cumhuriyet Yürüyüşü oldu

Türkiye dün Cumhuriyetin 91'nci yılını kutladı. Gerçekleştirilen kutlamalarda Karaman'a bağlı Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle burukluk vardı. Yerin yüzlerce metre altında su basması sonucu mahsur kalan 18 işçi için geceli gündüzlü hummalı bir kurtarma çalışması başlatılırken, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu kapsamda değişikliğe uğradı. Ülke genelinde düzenlenen kutlama programlarında yer alan konser ve eğlence içerikli bölümler kutlama programlarından çıkarıldı. Önce Ankara ardından tüm Türkiye'de valilikler tarafından verilen Cumhuriyet resepsiyonları iptal edildi.
"Temennimiz odur ki 18 kardeşimize kavuşalım"
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlen törenlere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki acı maden kazasına değinerek, "Karaman'da yaşanan acı maden faciası sebebiyle üzüntümüz büyük. Hala umudumuzu bitirmiş değiliz. Temennimiz odur ki 18 kardeşimize kavuşalım, son ana kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenek'teki maden kazası nedeniyle akşam düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Cumhuriyet Resepsiyonu'nun iptal edildiğini bildirerek, "Bu olaydan sonra böyle bir resepsiyonu yapmanın doğru olmayacağı kararını verdik ve bu yıl Cumhuriyet Resepsiyonu'nu yapmıyoruz. Aziz milletim, sevgili vatandaşlarım; Cumhuriyet Bayramı hepinize, hepimize kutlu olsun diyorum" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında da;
"Aziz vatandaşlarım,
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91'inci yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve heyecanla idrak ediyoruz.
Cumhuriyet Bayramı'nın, 77 milyonun her bir ferdi için, Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşı için kutlu olmasını yürekten temenni ediyorum.
Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i; O'nun yol arkadaşlarını; özellikle de Cumhuriyetin ilanını gerçekleştiren, dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini bir kez daha hayırla yad ediyoruz.
Cumhuriyete giden yola hayatlarını adamış; 91 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatan savunması için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de, bugün bir kez daha rahmetle yad ediyor, "Allah hepsinden razı olsun" diye dua ediyoruz…" ifadelerine yer verdi.
Kırklareli'de kutlamalar
Kırklareli'de dün sabah gerçekleştirilen kutlamalarda da Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle değişikliğe gidildi. Halk oyunları ekiplerinin Vilayet Meydanı'nda yapacağı gösterilen iptal oldu. Kırklareli Valiliği akşamda Polis Sosyal Tesisleri'nde verilmesi planlanan Cumhuriyet Resepsiyonunun maden kazası nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Kutlamalar resmigeçit törenleri ile sınırlı tutuldu.
Belediye'den meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü
Cumhuriyetin 91. Yıl Dönümünde gerçekleştirilen programlarda konserler ve gece eğlence ve resepsiyonlar iptal edilirken Kırklareli Belediyesi gece Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Meşalelerle Dingiloğlu Parkı önünde toplanan Kırklarelililer zaman zaman Cumhuriyet ve Atatürk lehine atılan sloganlarla Dingiloğlu Parkı önünden başlattıkları yürüyüşü Karaumur Caddesi'nden, Hastane Caddesi, Eriklice Yolu, Waldorf Caddesi ve İstasyon Caddesi üzerinden Vilayet Meydanı'nda sonlandırdı.
Yürüyüş sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran tiyatro sanatçısı Mehmet Tokat'ta yürüyüşe katılanları kurulan platform üzerinden selamladı. Vilayet Meydanı'nda kurulan platformda yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol