"Camiler ve Din Görevlileri" Haftasi kutlama programi belli oldu

 Kirklareli Il Müftülügü 13-19 Ekim 2008 tarihleri arasinda kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri” Haftasi münasebetiyle, bir dizi etkinlik gerçeklestirilecegini kaydetti.

Yapilan basin açiklamsi dogrultusunda, hafta ile ilgili olarak yapilacak kutlama programi da belli oldu. Iste “Camiler ve Din Görevlileri” Haftasi kutlama programi;

- Daha iyi ve nezih bir derslik haline getirilen Merkez Kiz Kur'an Kursunun açilisi 2008-2009 egitim ve ögretim dönemi için Il Müftüsü Isa Saim tarafindan 06 Ekim 2008 günü saat 10:00'da Camiler ve Din Görevlileri etkinlikleri çerçevesinde yapilacaktir.

- 10 Ekim 2008 tarihinde Cuma günü hutbe ve vaazlarda "Camilerin Toplum Hayatindaki Yeri" konusu islenecektir.

- 11 Ekim 2008 Cumartesi günü Açilis Programi yapilacak ve Il Müftüsü Isa Saim Ilimiz Halk Egitim Merkezi Toplanti Salonunda saat 20:30'da "Din-Din Görevlisi ve Cami" konulu konferans verecektir.

- 13 Ekim 2008 Pazartesi günü Il Müftüsü Isa Saim baskanliginda Kutlama Komitesi, saat 10:30'da Kirklareli Valiligi’ni ziyaret edeceklerdir.

- 13-19 Ekim 2008 tarihleri arasinda Ilimiz Merkez Hizirbey Camii, Kadi Emin Ali Çelebi Camii, Karacaibrahimbey Camii ve Sultan Beyazit Camii muhtelif saatlerde ziyaret edilecektir.

- 14 Ekim Sali günü Il Vaizi Davut Polat tarafindan saat 14:00'te Kirklareli Cezaevi ziyaret edilecektir.

- 15 Ekim 2008 Çarsamba günü din görevlileri ile yapilacak aylik toplantida Camiler ve Din Görevlileri Haftasi kutlama programi çerçevesinde yapilacak etkinlikler hakkinda din görevlileriyle istisare edilecektir.

- 15 Ekim 2008 Çarsamba günü saat 10:00'da Kutlama Komitesi üyeleri Mustafa Küçükmotor, Ilhan Ari ve Necdet Kasap Ilimiz esnaflarini ziyaret edeceklerdir.

- 16 Ekim 2008 Persembe günü Ahmet Cevdetpasa Camii'nde ögle namazindan önce cami hizmetlerine katkida bulunan, camilerin imar ve insasina yardimci olan tüm din kardeslerimizden vefat edenlere ithafen Din Görevlilerimizce okunan hatmi Seriflerin duasi yapilacaktir.

- Hafta münasebetiyle imkanlar ölçüsünde fakir ve muhtaç kimselere yardim yapilacaktir.

- Hafta boyunca Kan Bagisi Kampanyasi yapilacaktir. Organ bagisi tesvik edilecektir.

- Baskanligimizca Camiler ve Din Görevlileri Haftasi münasebetiyle hazirlanan "Cenaze Hizmetleri Rehberi" adli kitap görevlilerimize dagitilacaktir.

- Hafta münasebetiyle ile merkez, kasaba ve köy camilerimizde cami içi bakim, onarim, çevre düzenlemesi ve temizligi bakimindan camiler denetlenecektir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol