"Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Verimliliği" konulu konferans düzenlendi

Kırklareli TMMOB İl Temsilciliği, Kırklareli DAYKO İl Temsilciliği, KİM-DER ve bir boya markasının iş birliğiyle "Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Verimliliği" konulu konferans düzenlendi

Dün saat 15.00'da Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda, "Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Verimliliği" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Kırklareli TMMOB İl Temsilciliği, Kırklareli DAYKO İl Temsilciliği, KİM-DER katıldı. Konferansın açılış konuşmasını TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan, böyle bir organizasyonda bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduklarını, ısı yalıtımı konusunun organizasyona katılan herkesi ilgilendirdiğini belirterek, katılan herkese teşekkür etti. Özkan, ardından sözü ana konuşmacı Pazar Geliştirme Uzmanı Semih Doğru'ya bıraktı.
"%50 tasarruf için ısı yalıtımı şart"
Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Doğru, konuyu sunum eşliğinde anlattı. Doğru, konuşmasına şu şekilde devam etti; "Isı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişini azaltan önlemler almaktır. Gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltmak ve çevre kirliliğini önlemek için ısı yalıtımı gereklidir. Sağlıklı, rahat ve konforlu yaşam uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlar da mümkündür. Rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile önlenebilir. Yönetmeliklere uygun yapılacak ısı yalıtımı, ısınma veya serinleme amacıyla yaptığımız harcamalardan ortalama % 50 tasarruf ederek yazın serin kalmaya kışın daha iyi ısınmaya imkan sağlar.
Dengeli oda sıcaklıkları yaratarak konforlu ve sağlıklı mekanlar oluşturur.
Evlerde küflenme, siyah leke ve mantar oluşmasına neden olan yoğuşmayı
(terlemeyi) önler.
Isı yalıtımıyla ayrıca yakıt tüketimi ve dolayısıyla atık gazlar azaltılarak çevrenin korunmasına katkıda bulunulur. Isı Yalıtımı; Binaların çatı ve duvarlarına, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına, garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılır" şeklinde ısı yalıtımının uygulanışını, yapılmasının gerektiren sebepleri ve faydalarını anlattı. Sunum, karşılıklı soru-cevap şeklinde devam ederek son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol