"Benim Belediye Başkanım Benim Belediye Meclisim VİCDANSIZ DEĞİL"

SÜPÜRGECİLER Sitesine Kapalı Pazaryeri Oluyor Tarihi Mesleğin Bekçileri ORTADA MI KALIYOR?

Karahıdır Korusunun Bakanlık tarafından tahsisi ve Karakaş mahallesindeki kültür evi projesi çalışmalarıyla dikkat çeken BELEDİYE, 5 yıllık görev süresi için taahhüt edilen 5 süper projeden biri olan kapalı pazaryeri için Baltayı süpürgeci esnafına vurdu! Tarihi ve kültürel değeri bulunan mesleği İlimizde kimsesiz,  Erbaplarını ise Ortada işyersiz ve güvencesiz bırakacak hamle, 1983 yılından beri faaliyet gösteren Ve kapalı pazaryeri için işaret edilen süpürgeciler sitesi çatısı altında geçimini sağlayan Esnaf ise açtı ağzını yumdu gözünü!

5 Yılda 5 süper proje sözü ile Kırklareli Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi ilk yılın ardından büyük sorunlarımızın içinde yer alan kapalı Pazaryeri için girişimini yaptı.
Proje, İhale, inşaat etaplarından sonra yaklaşık olarak 3 yıl sonra bitirilecek olan kapalı pazaryeri hem 2019 yerel seçimlerine mevcut başkana bir artık olacak hemde 5 yıllık görev süresine verilen 5 süper projenin 1 tanesi yapılmış…
Kırklareli için hayati önem taşıyan ve sorunların çözümü konusunda olmazsa olmazı anlamındaki projelerde 2004 yılından günümüze devamlı kaos yaşayan ve bir arpa boyu mesafe kat edemeyen Kırklareli Belediye Başkanlığı bu kez, Kültürel ve tarihi meslek olarak Kırklareli'nin değerleri arasında yer alan Meslek olan süpürgecilik ve mesleğin bekçileri süpürgecilere kapıyı gösterdi.
"5 büyük sorun için 5 Süper Proje SÖZÜ veren Belediye Başkanı, Kapalı pazaryeri ile görev süresinde en azından Dişe dokunur bir proje hayata geçirmek istiyor" sözleri ile kendilerinin mağduriyetinin görülmemesinin nedenini işaret eden esnaf, "Benim Belediye Başkanım bu kadar vicdansız değil" sözleri ile halkçı Meclis ve eşitlikten yana olan Başkanlarının kendileri ile istişarelerde bulunarak, projenin hayata geçirileceğinden emin olduklarını belirtti
1983 Yılından günümüze süpürgeciler sitesinde, tarihi ve kültürel mesleğin bekçiliğini yapan ve geçimini bu alanda akıttıkları alın terleri ile sağlayan süpürgeci esnafı ÖNADIM MEYDA GRUBU aracılığı ile Kırklareli kamuoyuna, Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odasına, Kırklareli Belediye başkanlığına, Belediye Başkanına ve Meclis üyelerine seslendiler.
İşte yürek Burkan O CÜMLELER
"1983 yılından beri süpürgeciler sitesinde tarihi ve kültürel mesleğimizi ifa ediyoruz, geçimimizi bu işten sağlıyor, hem mesleğin gelecek kuşaklara aktarılmasında hemde tarihimizin korunmasında etkin bir şekilde rol alıyoruz."
"Süpürgeciler sitesine yapılması düşünülen Kapalı pazaryeri 2004 yılından beri konuşulan bir konu. Biz, Belediye Başkanı Ali Nazmi Üstündağ dönemiyle birlikte buradayız."
"Kapalı pazaryeri yapılması düşünülen bu yerdeki tüm dükkanların yıkılacağı bizlere yakın bir zamanda yazılı olarak tebliğ edilecekmiş. Bizlere başka yer bulmamız söylenecekmiş."
"Burada işinin başında olan ve geçimini süpürgecilikten sağlayan insanlar olarak, mağdur olmak istemiyoruz. Burada tüm arkadaşlarımız olmasada kapalı pazaryerinin açılması ile birlikte başka iş kollarında hizmet vermeye hazırlananlar var. Çay ocağı, lokanta, bakkal gibi."
"Kapalı pazaryeri yapılacak hadi çıkın" gibi bizleri mağdur eden bir istekle karşılaşmak istemiyoruz. Bizler, 30 yıldır bu sitede ekmeğimizi kültürel ve tarihi meslekten çıkartıyoruz. İş veren ve işçi olarak çalışan onlarca kişiyi dışarıda bırakacak bir hamle beklemiyoruz."
"Burada herkes vergisini veriyor, kendi Bağkur'unu ödüyor, eşinin Bağkur'unu ödüyor, evini geçindiriyor, üniversitede öğrenci okutuyor, iyi birer aile reisi olmak için çabalıyor, vatanına milletine verdiği vergilerle yararlı işler yapıyor."
"Burada sadece iş yapmıyoruz, kültürel ve tarihi mesleği gelecek nesillere aktarılmasında aktif bir şekilde rol alıyoruz. Burada yıkılması düşünülen dükkanlarımızın kalması kimsenin mağduriyet görmemesi için önemli."
"5 büyük sorun için 5 Süper Proje SÖZÜ veren Belediye Başkanı, Kapalı pazaryeri ile görev süresinde en azından Dişe dokunur bir proje hayata geçirmek istiyor. Benim Belediye Başkanım bu kadar vicdansız değil"
"Burada kredi çeken arkadaşlarımız, geleceğini inşa etmek için hazırlık yapan ve buna bağlı olarak ödemeleri olan insanlarımız var. Kimsenin bizi evinden yurdundan etmeye hakkı yok."(



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol