Belediyemizden Tiyatro hediyesi

28.01.2007 Pazar günü Ilimiz Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu'nda Küçük Sahne Çocuk Tiyatrosu tarafindan Ali Kus'un yazdigi Yusuf Nalbant'in yönettigi "Ben Büyüyünce" isimli bir çocuk oyunu sahnelendi. Kirklareli Belediyesi'nin kültürel etkinligi çerçevesinde düzenlenen tiyatro programina katilim oldukça fazlaydi. Ilimiz Belediye Baskani Cavit Çaglayan tarafindan çocuklara yariyil hediyesi olarak gerçeklestirilen program toplam dört seanstan olustu. Seanslar 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 saatlerindeydi ve her seanstaki gösteri yaklasik 45-50 dakika sürdü. Her seansta 500 ögrencinin gelmesi planlanirken 2000 kisilik bir katilimci sayisina ulasildi.
Ilkögretim Okullari'nin yani sira ögretmen ve ailelerin de ilgi gösterdigi tiyatro oyunu büyük begeni topladi. Tek kisilik ve tek perdelik oyunun konusu dahilinde bir kaç ögrencinin de tiyatro sahnesine alinmasiyla oyun daha da renkli hale getirildi.
Palyaço kiyafetli oyuncu Yusuf Nalbant salonda bulunan herkesi kahkahaya bogdu. Yaptigi çesitli gösterilerle katilimcilarin hosça vakit geçirmelerini sagladi.
Oyun bitiminde tiyatro grubunu ayakta alkislayan katilimcilar tesekkür etmeyi de unutmadilar.
Tiyatro hakkinda görüslerini aldigimiz çocuklar oyunu çok begendiklerini, sürekli ders çalismanin onlari siktigini belirterek bu tür çocuk oyunlarini herzaman ilimizde görmek istediklerini ifade ettiler.
Küçük Sahne Çocuk Tiyatrosu tarafindan Ali Kus'un yazdigi Yusuf Nalbant'in yönettigi "Ben Büyüyünce" isimli oyunun sonunda oyuncu Yusuf Nalbant Ilimiz Belediye Baskani Cavit Çaglayan'a uzun geçen bir dönemin ardindan çocuklara yariyil karne hediyesi olarak onlari Yalova'dan Kirklareli'ne davet ettikleri için sonsuz tesekkürlerini sundu. Ayrica Program sonunda görüslerini aldigimiz Yusuf Nalbant "22 yildir tiyatro sahnesindeyim. Bu zamana kadar hem büyüklere hem de küçüklere yönelik gösteriler sergiliyorduk. Fakat son üç yildir sadece çocuklara hitab eden oyunlar oynuyoruz. Türkiye'nin her ili ve ilçesine ulasmayi basardik. Tiyatrolarin gidemedigi küçük yerlesim yerlerine dahi gidiyoruz" diyen Yusuf Nalbant sözlerine sunlari da eklemeyi unutmadi. "Yuva çocuklarina ücretsiz gösteri sunduklarini ve talep gelirse inandiklari projeler olursa herhangi bir ücret beklemeden oyunlarini sergileyebileceklerini de konusmasinda ifade etti."
Bastan sona ilgiyle izlenebilecek kadar güzel olan "Ben Büyüyünce" adli tiyatro oyununun amaci, çocuklara tiyatroyu sevdirmek, tiyatroya olan ilgilerini arttirmaktir. Umuyoruz ki Kirklareli Belediyesi araliksiz olarak bu tür etkinliklere devam eder.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol