Başbakan'dan Nokta Atışları

Kırklareli Teşkilatına birliktelik çağrısı yapan Başbakan, "Emeğin sömürüsünün önüne geçeceğiz" diyerek Büyüyen ilimizde, gelişen inşaat sektörünüde ilgilendiren  İş Güvenliği Paketini dün açıkladı

Yoğun bir gündemin içinde Başbakanlığının ilk adımlarını atmaya başlayan Davutoğlu, ulusal anlamda canımızı sıkan sınır sorunlarımız ile ilgili gelişmeleri Halka medya platformlarından duyururken, Kırklareli'deki AK Parti teşkilatının Olağan Genel Kurullarına verdiği mesaj ile ortak oluyor. Dün itibari ile iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini içeren paketi kamuoyuna sunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ilimiz inşaat Firmalarını içine alan 100 Milyar Dolarlık pastanın sahiplerine seslendi

10 Ağustos tarihinde yapılan ve halkın seçimi ile Cumhurbaşkanlığına layık görülen Recep Tayyip Erdoğan'dan boşalan koltuğa oturan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Pınarhisar İlçe Teşkilatının ve tüm Pınarhisarlı vatandaşların İbrahim Çobanoğlu'nu destekledikleri seçim gününde, gönderdiği mesajıyla bütünlük tablosunun içinde yer aldı.
AK Parti Teşkilatına Başbakan'dan MESAJ
"Sizinle yürüdüğüm bu yolda omuz omuza yer almaktan gurur duyuyorum"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kırklareli İlçe kongrelerine gönderdiği mesajlarla teşkilatlanmanın önemini işaret etmesinin yanında, hedeflenen ülke büyümesi için yürüyüşlerinin birliktelik ruhu ile devam ettiğini belirtiyor.

AK Parti Kırklareli İl Teşkilatının Kasım ayı ile birlikte gerçekleştirmeye başladığı Merkez İlçe dahil olmak üzere Babaeski, Lüleburgaz, Pınarhisar, Vize, Pehlivaköy, Demirköy, Kofçaz ilçeleri ile Beldelerdeki seçimli olağan Genel Kurulların heyecanı yaşanıyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, demokrasinin gereği olan seçimlerin parti içi sürecinin hayırlı olmasını dilediği mesajında herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi. "Dava arkadaşlarım sizinle yürüdüğüm bu yolda omuz omuza yer almaktan gurur duyuyorum. Bu bir yenilenme sürecidir. Kırklareli'ne ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni seçilecek olan İl ve ilçe teşkilat başkanlarına görevlerinde başarılar dilerken, güven tazelen dava arkadaşlarıma ise 'Durmak yok yola devam' diyorum." Sözleri ile AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanlığına seçilen İbrahim Çobanoğlu ve tüm İl ilçe başkanlarına başarılar dileyen Başbakan Davutoğlu, "Hedeflenen istikamette olan onurlu yürüyüşüne devam eden dava adamları yolumuz 2023, 2051 ve 2071 ışıkları ile dolu. El ele yürek yüreğe Büyük Türkiye'ye gidiyoruz." Diyerek ise AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı başta olmak üzere tüm AK Partili üyeler ile milyonlarca vatandaşa yön gösterdi. Büyüyün Kırklareli'de faaliyet gösteren İnşaat firmalarını içine alan 100 Milyar dolarlık pastanın sahiplerine seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini içeren paketi kamuoyuna sundu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Başbakanlık Yeni Bina'da İş Güvenliği konusunda düzenlenen basın toplantısında konuştu; Ekim ayındaki asansör kazasından sonra 2079 inşaat denetlendi, 1610 inşaat durduruldu. Hükümetimiz çalışma şartlarını iyileştirmek için her türlü yasal tedbiri almaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın kendi hakları konusunda bilinçlendirilmeleri çok önemli. Protesto etmek, muhalefet etmek çok kolay, önemli olan herkesin üzerine düşeni yapması gerekli. 6 Eylül'den bu yana her Bakanlar Kurulu toplantısında iş güvenliği konusunu ele aldık. Eğitim, yaptırım ve denetim dengesini sağlıklı bir şekilde inşa etmeliyiz. Emeğin sömürüsünün önüne geçmemiz lazım." Diyerek açıkladığı iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini içeren paketin detaylarınıda kamuoyuna sundu.
YENİ İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİNDE ALINACAK ÖNLEMLER
Çok tehlikeli işlerde çalışanlar için mesleki yeterlilik belgesi alınması gerekecek.
Mesleki formasyon sertifikası olacak.
Meslek liseleri ve fakültelere zorunlu iş sağlığı dersi koyacağız.
Yapı denetim firmaları iş sağlığı ve güvenliği konusunda da sorumluluk üstlenecek.
Yaptırımlarda ödül, ceza dengesi gelecek. İş kazası olmayan yerleri ödüllendireceğiz.
İdari para cezalarında ciddi artışlar getireceğiz.
Kimse üretim zorlamasında bulunamayacak. Bulunursa işi durdurulacak.
Özel sektörde rödovans olmayacak.
Standartlara uygun kişisel koruyucu donanım olmadığı zaman işverene para cezası kesilecek.
İşveren ölümlü iş kazasından kusurlu bulunması halinde TCK çerçevesinde alacağı cezaya ilave olarak 2 yıl boyunca kamu ihalelerinden men edilecek.
Yeraltı maden işlerinde çalışan işçilerin kaydı ve konumları için çip uygulanacak.
Maden dökümanları elektronik ortamda paylaşılacak.
İş sağlığı denetimleri görüntülü ve fotoğraflı olacak.
Maden ve inşaat sektöründe iş sağlığı ve iş güvenliği denetimi görüntülü yapılacak.
Yılda 1 olan acil durum tatbikatları artık 6 ayda bir yapılacak ve kayda alınacak.
Maden çalışanları için ALO 170 hattına ek bir birim kurulacak.
Kömür madenleriyle ilgili ayrı yasal mevzuata ihtiyaç duyulduğu görülüyor.
Maden şirketleri, belli bir geçiş süreci içinde işçi kardeşlerimize yaşam, hayat sigortası yapacaklar. Ön fizibilite yaptırdık, makul görünüyor. Hayat sigortası daha sağlıklı ve daha az maliyetti. Bütün madenlerde hayat sigortası sistemine geçmeyi düşünüyoruz.
Küçük işletmelerin birleşmesini sağlayacağız.
Madenlerin ruhsat harçları yeniden belirlenecek.
Madenlerde ödenen ruhsat bedelleri tek bir kalemde toplanacak.
Ruhsat bedelinin bir kısmı rehabilitasyon ve modernizasyon için kullanılacak
Maden arama çalışmaları için teşvik mekanizmaları oluşturacağız.
Maden işlerinde teknik personelin gelişmesi için yeni düzenlemeler yapılacak.
Maden işletme projelerinin hazırlanması ve içeriği gözden geçirilecek.
Durdurulan bir iş yerinin çalışmaya devam etmesi halinde hapis cezası verilecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. He evet iyi yapmis Kirklareli deki insaat RANT Mafyasina seslenmis peskes cekilen araziler arsalar Tarihi yapitlar vs körükleyin bakalim INSAAT MAFYASINI KÖRÜKLEYIN konut sayisina göre nufusun 3X olmasi gerekirken Nüfustan cok Konut var haydi KONUT ENFLASYONUNU biraz daha üfleyinde MÜTAHITLERINIZ KAZANSIN.