Baro seçimini yaptı

Kırklareli Barosu'nun Olağan Genel Kurulu 18 Ekim 2014 Cumartesi günü Ticaret Borsası'nda yapıldı. 

Kırklareli Barosu'nun Olağan Genel Kurulu 18 Ekim 2014 Cumartesi günü Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından saat 11.30'da başlayan Olağan Genel Kurul'da divan başkanlığını Kırklareli Barosu'nun 1991-1993 döneminde başkan olarak görev yapan Av. Erdal Aktarı yaptı.
Olağan Genel Kurula AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Zeki Kılavuz, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, İl Genel Meclis Başkanı Av. Cavit Çağlayan ve avukatlar ile davetliler katıldı.

Divanın teşekkülünün ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden Olağan Genel Kurul, Baroya yeni katılan üyeler ile kaydını yenileten üyelerin tanıtımı ile devam etti.
Baro Çalışma Raporunun Genel Kurula Sunulması, Baro Mali Raporunun Genel Kurula Sunulması, Denetçi Raporunun Genel Kurula Sunulması, Disiplin Raporunun Genel Kurula Sunulması, Raporlar üzerine görüşmeler şeklinde gündem maddelerinin ele alınarak oylanması ve kabul edilmesi şeklinde süren Olağan Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetçilerin aklanmasının ardından tahmini bütçe ve bütçe kararnamesinin görüşülmesi ve karara bağlanması ile sürdü.
Baro Başkanlığı Seçimleri için adayların belirlenmesi ve dilek ve temenniler bölümü ile ara verilen Olağan Genel Kurul aranın ardından seçimlerle son buldu.
Divan Başkanlığına Beyaz Liste ile Av. Yılmaz Karademir ve Mavi Liste ile Av. Harun Saygılı'nın listeleri ulaşırken bu listelerle yapılan seçimlerde 187 oy kullanıldı, bunlardan 175'i geçerli sayıldı. Av. Harun Saygılı'nın listesi 93, Av. Yılmaz Karademir'in listesi ise 82 oy aldı.
Adaylar ve listeleri şöyle;
Mavi Liste
Başkan Adayı; Av. Harun Saygılı
Yönetim Kurulu Asil Üyeler; 1. Av. Ahmet Zeki Kılavuz, 2. Av. Çiğdem Erdem Öntufan, 3. Av. Alaaddin Güncer, 4. Av. Ayşegül Tükel Yüzkollar, 5. Av. Nilüfer Gençtürk Onat, 6. Av. Onur Kocaoğlu, 7. Av. Emrah Arslan, 8. Av. Bilge Yakut.
Disiplin Kurulu Adayları Asil; 1. Av. Nilgün Ülgen, 2. Av. Sezen Malik Abuy, 3. Av. Turgay Hiniz.
Türkiye Barolar Birliği Delege Adayları Asil; 1. Av. Serhat Şişmanoğlu, 2. Av. Bora Terzi.
Denetçi Adayı Asil; Av. Eyüp Kıray.
Beyaz Liste
Aşkan Adayı; Av Yılmaz Karademir
Yönetim Kurulu Asil Üyeler; 1. Av. Mehmet Hilmi Çiler, 2- Av. Sibel Pişkin, 3- Av. Dilek Köse, 4- Av. Seda Akça, 5- Av. Gökhan Kırkayak, 6- Av. Ela Bölükbaş, 7- Av. Mücahit Murat Şahin, 8- Av. Volkan Kazan.
Disiplin Kurulu Adayları Asiller; 1- Av. İ.Sermet Özüer, 2- Av. Özgün Duman, 3- Av. Erkan Çalışkan.
Barolar Birliği Delege Adayları Asil; 1. Av. Erdoğan Kamacı, 2. Av. Oğuz Kaan. Denetçi Adayı Asil; 1. Av. Murat Kalecik.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol