Annelerimize Büyük Görev

2011 yılında "Cami ve Çocuk"  2012 yılında "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" 2013 yılında "Cami Kadın ve Aile" teması ile kutlanılan Camiler ve Din Görevlileri haftasının 2014 yılındaki başlığı "GENÇLİK VE CAMİLER" oldu. Dünkü panelde konuşan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, "İslamiyet Kıtalı fetih eden komutanlar yetiştirdi." Derken, Akbulut ifadeleri ile dikkatleri çekmeyi başardı. DİB. Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı, "Günümüz gençliği biraz lay lay lom" sözü ile başladığı konuşmasında hedeflerini "Camileri doldurmakta tabiî ki önemli ama namaza duranların içinin kıpır kıpır olması asıl amacımız." Cümlesi ile açıkladı. Ahmet Altan'ın bir yazısından alıntıda yapan, Camiler ve Din Görevlileri haftasının sivri dilli konuşmacısı salonda bulunan annelere, "Çocuklarını yetiştirmelisiniz" tavsiyesinde bulundu 

Cami ve Gençlik Temalı Camiler ve Din Görevlileri haftasında Kırklareli İl Müftülüğümüm hazırladığı panel ve Konferanslarla devam ediyor.

15 Ekim tarihinde Prof. Dr. Mehmet Dalkılıç ile "İslama göre cami gençlik ilişkisi" konulu konferansa yoğun ilgi gösteren Kırklarelili, dün saat 14.00'da Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen "GENÇLİK VE CAMİLER" temalı konferansta Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak ile bir araya geldi.
Ankara'dan gelen Sema Yiğit ile DİB. Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut'un kentimizin kadınları ile buluşmasında yine gençlerin camilerle ilişkisi ve 2014 dünyasındaki durumları masaya yatırıldı.
"Diyanet İşleri Başkanlığımız 1986 yılından itibaren Ekimin ilk haftasını "Camiler Haftası" olarak kutlamaktadır. 2003 yılında belki de diğer mesleklere ait özel meslek haftalarının olmasından kaynaklanan sebeplerle "Camiler Haftası"na din görevlileri de ilave edilerek "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ancak böyle önemli bir haftanın sıradan kurumsal bir meslek haftasına dönüştürülmesi doğru değildir." Diyerek sözlerine başlayan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak aynı zamanda "Gençlik ve Camiler" temalı konferansa başkanlık etti.
Bayrak sözlerine, "Bu haftayı daha doğru değerlendirebilmek için 2011 yılından itibaren şehrin kalbi olan camiyi, hayatın ve şehrin kalbine yeniden taşıyabilmek adına hayatın içinden temalar belirlemeye başladık. 2011 yılında camiler ve din görevlileri haftasının teması "Cami ve Çocuk" olarak belirlenmiştir. Bununla geleceğin büyüklerinin Yüce Yaratıcı ile sağlıklı bir bağ kurmalarına yardımcı olmak, onları caminin manevi ortamıyla buluşturmak, camiye alışmalarını ve ibadetin huzurunu hissetmeleri hedeflenmiştir. 2012 yılında ise "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" başlığı altında temamız "Cami ve Engelliler" olarak belirlenmiş, bununla da ülkemizdeki 8 milyonu aşkın engelli kardeşimizin bizim oluşturduğumuz zorlukları aşarak camiye ulaşmaları hedeflenmiştir. Engelleri en aza indirerek camiye daha rahat ulaşabilecekleri şekilde camileri inşa etmek ve toplumda bu konuda bir şuur oluşturulması düşünülmüştür. 2013 yılında ise "Cami Kadın ve Aile" temamızla öncelikle camilerdeki abdest ve ibadet mekânlarını kadınlara daha elverişli hale getirmek, izbe mekânlardan kurtarmak ve onların camiye, cemaate katılımını sağlamak hedeflenmiştir."diyerek devam etti.
"Bu sene ise "Geç Kalma Genç Gel" söylemi/sloganı ile temamızı "Cami ve Gençlik" olarak belirlemiş bulunuyoruz. Caminin deruni maneviyatı ile gençliğin enerjisini buluşturmak, gençliğin camiye aktif katılımını sağlamak ve caminin gençliğe kazandıracakları üzerinde durulması hedeflenmektedir." Sözleri ile konuşmasını noktalayan İsmail Bayrak'tan sonra konu ile alakalı olarak hazırlanan slayt tüm kadınlara izletildi.
Daha sonra konusu "Hz. Peygamber döneminde gençlik ve mescit ilişkisi" ile "Modern dünyada gençlik, din ve değerler." olan panel Ankara'dan gelecek olan baş vaiz Sema Yiğit ile DİB. Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut'un katılacakları ile Diyanet İşlerinin Camiler ve Din Görevlileri haftasında oluşturmak istediği "GENÇLİK VE CAMİLER" teması ile Kırklareli kamuoyu ile salonda bulunan Kırklarelili kadınlara sunuldu.
Akbulut ifadeleri ile dikkatleri çekmeyi başardı. DİB. Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı, "Günümüz gençliği biraz lay lay lom" sözü ile başladığı konuşmasında hedeflerini "Camileri doldurmakta tabiî ki önemli ama namaza duranların içinin kıpır kıpır olması asıl amacımız." Cümlesi ile açıkladı. Ahmet Altan'ın bir yazısından alıntıda yapan, Camiler ve Din Görevlileri haftasının sivri dilli konuşmacısı salonda bulunan annelere, "Çocuklarını yetiştirmelisiniz" tavsiyesinde bulundu.
"Gençlik aynı zamanda gelecekte demektir. Neslin geleceği İslamiyet'e ve camilere yakınlığı ile belirlenir." Diyerek konuşmasına başlayan Akbulut, "İstanbul'da otobüs duraklarında oturmayı çok severim. Özellikle insanların yüzlerine bakmayı. Bazen gençlerimiz dikkatimi çekiyor. Çok neşeliler. Ama farkında değiller hiçbir şeyin. Çok lay lay lomlar. Burada görev annelerimize düşmekte."dedi.
Ahmet Altan'ın bir yazısından alıntı yapan Akbulut, caminin ne denli gerekli bir yer olduğunu bu konuşması ile salonda bulunan Kırklarelili kadınlara aktardı.
Akbulut, "Ahmet Altan İslami yazıları ile pek anılmasa da kaleme aldığı bir makalesinde şöyle diyor. Bir gece canım çok sıkılıyor. Ne istediğimi, neden bu denli buhranlı olduğumu çözemiyorum. Sonra bir caminin kapısını çaldım. Kapalıydı. Daha sonra yeniden gittim. İmam efendi sabah namazı hazırlıklarını yapıyordu. En arkaya oturdum. Kendi kendime Ya Allah bu kapıyı bana açmasaydı diyordum." Dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol