ALO 153 MÜ? BEN kirpi!

ALO 153 MÜ? BEN kirpi!

"Doğadaki diğer hayvan türleri ilgisizlik kurbanı"
"Sokak hayvanlarına yönelik hizmetler, piknik alanlarınızda olmalı"
"Son bir ay içinde temizlik konusundaki iyileştirilmelerin, Piknik alanlarınızdaki eksikliği neden?"

Kirpiler, Kırklareli Belediyesinin temizlik stratejisi nedeni ile,"Kedi ve Köpeklerin Kenti Kırklareli. Bizim yaşam alanlarımızla ilgilenen yok" diyerek kazan kaldırdı

Kırklareli Belediye Başkanlığının Merkez İlçedeki temizlik, hijyen ve çöp hamlesine bağlı olan çalışmaları, soysal medyada ve yerel-ulusal basın organlarında yapılan haberler ile kamuoyuna sunulan bu çalışmalar ile ilgili haberler ise, 2004 yılından günümüze gelemeyen Belediyecilik hizmetlerinin gelmeye başladığını işaret ediyor. "İçme suyu, kapalı otopark, Kapalı Pazar yeri, alt yapı" gibi ciddi eksikliklerin müjdesinin verilmediği haberlerde bahsedilen konuların hepsinin, diğer 80 ilde 10 yıldır halk ile buluşturulan hizmetler olması ise, bazı konularda ne kadar geride olduğumuzun kanıtı niteliğinde. "Olsun, bir yerden başlamak gerek" diyen Kırklarelili ise piknik alanlarının durumuna şahit olması ile hayal kırıklığına uğradı. Terk edilen piknik alanlarında bırakılan çöpler ise hem sağlık açsından önemli handikapları beraberinde getirirken hem de doğadaki bazı hayvanları zor durumda bırakıyor. Kırklareli'nin göz önünde olan yerlerindeki sokak havyalarına, uzunca süre insanımızla dahi buluşturulmamış Belediyecilik hizmetlerinin sunulması ve kamusal alanlardaki ÇÖP hamlesinin piknik alanlarındaki eksikliği, en çok haberi yapılan Belediye Başkanı olmak için sıradan çalışmaları, şaşalı haberlerle kamuoyuna sunan Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun hizmet stratejisini tekrar gözden geçirerek, isminin önüne hizmeti koyup kaymayacağını ise zaman gösterecek. Kent Merkezi ile piknik alanlarını karşılaştıran Kırklarelili vatandaş ise, "Kırklareli Belediyesinin gücü kent Merkezine mi? Yetiyor" diyerek piknik alanlarını işaret etti. Çevreye atılan çöplere başı sıkışan ve Haber muhabirlerimiz tarafından kurtarılan bir KİRPİ ise yaşanılan durumun en açık örneğini oluşturdu

İnsanoğlu'nun, hayvanların yaşam alanlarını etkisi altına alarak yapısal ve sosyal anlamda dünyaya hakim olmasının ardından ortaya çıkan görüntüler yürek burkmaya devam ediyor. Kırklareli Merkez ilçeye, Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan pazarları ziyaret eden kişi ve ailelerin bıraktıkları kedi ve köpeklere çare bulunamazken, piknik alanlarındaki çevresel bitiklik ve karnını doyuran vatandaşın boş vermişliği ilimizin altına yazılan olumsuz cümleleri çoğaltıyor.
Kırklareli Belediye Başkanlığının son bir aylık süreçte başlattığı temizlik hamlensin sadece Merkez mahalleleri kapsaması ise, "Millet işte görsün" mantığının hakim olduğunun en açık örneklerini içermekte.
Kırklareli Belediye Başkanlığının resmi VEB sayfasında ve sosyal paylaşım sitelerindeki halk ile buluşturduğu haberleri;
(1)  Temizlik Seferberliği Devam Ediyor
Kırklareli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi'nin Kent genelinde yürüttüğü temizlik çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Kentin her sokağının hem temizlik araçları kullanılarak hem de yaya ekiplerle temizlenmesi için çalışıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu: "Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz Kentimizde temizlik çalışmalarını titizlik ile sürdürüyor. Kırklareli'de yeni başlattığımız gece çöp toplama uygulaması devam ederken, ekiplerimiz gündüz caddelerde ve sokaklarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz çalışmalarına erken saatlerde başlayarak, vatandaşların temiz bir Kırklareli'ne uyanması için gayret gösteriyorlar" dedi.
(2)  Gece Uygulamasını Kesimoğlu Başlattı
Kırklareli Belediyesi tarafından yeni bir uygulama bu akşam itibari ile başladı. Evsel atıkların daha düzenli toplanmasını öngören yeni uygulama ile bu geceden itibaren çöpler saat 22:00 ile 05:30 arası toplanmaya başladı.
Kesimoğlu, pilot bölge seçilen Karahıdır Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Karakaş Mahallesi Sırtbağlar Mevkii'nde belirlenen cadde ve sokaklarda bu gece itibari ile yeni uygulamaya geçtiklerini söyledi.
Çöpün dünya genelinde bir problem olduğunu ifade eden Kesimoğlu'' En çağdaş imkanlarla bu çöpü toplayıp, daha önce üzerinde çalıştığımız proje çerçevesinde çöpleri dönüştürmek düşüncesindeyiz. Gece 22:00'dan itibaren çöpleri toplamaya başlayacağız. Pilot bölge uygulaması yapıyoruz. Burada uygulamamızı göreceğiz. Aksayan yönler varsa diğer bölgelerde kaldırma düşüncesinde ve kararlılığındayız. Tertemiz pırıl pırıl bir Kırklareli oluşturacağız. Ondan sonrada çalışmalarımız devam. Aldığımız bu karar ile Kırklareli'de birçok sorunun önüne geçeceğimize inanıyoruz. Özellikle yeni uygulamamız ile sabah vatandaşlarımız temiz cadde ve sokaklar ile karşılaşacaktır. Ayrıca, zaman zaman yaşanan trafik sorununun da bu uygulamamız ile önüne geçilecektir. Vatandaşlarımızın da bu başlattığımız yeni uygulamada bize destek olmalarını bekliyoruz. Belirtilen saatlerde çöplerini dışarı çıkarmaları bize de çalışmalarımızda yardımcı olacaktır. Mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük özveri içerisinde görevlerini yapacaklar. Son derece sessiz bir şekilde çöplerimizi toplayacağız''dedi.
(3)  Şikayetler Alo 153 Hattına İletilebilir
Kesimoğlu , Kırklarelili vatandaşların pilot bölgede yaşanacak sorunları günün 24 saati ''ALO 153'' hattını arayarak iletebileceklerini, bu sayede uygulamanın önümüzdeki dönemlerde başlatılacak diğer bölgelerde benzer sorunlarla karşılaşılmaması adına ışık tutacağını sözlerine ekledi.
(4) Konteynırlar Dezenfekte Ediliyor
Kırklareli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kırklareli'de yer alan çöp konteynırlarının dezenfekte çalışmaları başlatıldı.  Konuyla ilgili açılamada bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Çöp konteynırlarının Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü itibari ile bakteri, mikrop ve haşerelere karşı ilaçlama aracıyla dezenfekte edilmeye başlandığını söyledi.
Başkan Kesimoğlu: "Aşırı sıcaklardan dolayı çöp konteynırlarının etrafında toplanacak olan haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarımız başladı. İlaçlama çalışmalarımız insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar ile gerçekleştiriliyor. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Çalışma kapsamında Kırklareli'de bulunan bütün plastik ve galvaniz çöp konteynırları dezenfekte edilecektir" dedi.
(5)  Yeni uygulama bu gece başlıyor
Kırklareli Belediyesi, tarafından hayata geçirilecek yeni uygulama bu gece başlıyor.
Evsel atıkların daha düzenli toplanmasını öngören yeni uygulamaya göre, pilot bölge seçilen Karahıdır Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Karakaş Mahallesi Sırtbağlar Mevkii'nde belirlenen cadde ve sokaklarda çöpler bundan sonra gece toplanacaktır.
Uygulama kapsamında vatandaşların evsel atıkları, bu gece itibari ile 22.00 ve 05.30 saatleri arasında Belediye Temizlik İşleri ekipleri tarafından toplanacaktır.
Uygulama kapsamında vatandaşların evsel atıklarını, belirlenen bölgede 20.00 ile 22.00 saatleri arasında çöp konteynırlarının yanına bırakılması istenirken, Belediye temizlik işleri ekiplerinin ise bu atıkları saat 22.00'dan itibaren toplamaya başlayacağı belirtildi,  Şeklinde resmi internet sayfalarında, İçme suyu, kapalı pazaryeri, kapalı otopark ve alt yapı hizmetleri gibi gerekli ve yapılması gereken belediyecilik yatırımlarını yapmış edası ile anlatan Kırklareli Belediye başkanlığının piknik alanlarının temizliği konusundada aynı özverili çalışmayı yaparak, doğadaki diğer hayvanların yaşam alanlarını korumasını Kırklarelili vatandaşlar adına talep ediyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol