Kirklareli Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ögrencileri kep atti

2006 - 2007 Egitim Ögretim yilinin sona ermesi sebebiyle 14 Haziran Persembe günü Kirklareli Meslek Yüksek Okulu ögrencileri bir diploma töreni gerçeklestirdi. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda gerçeklesen törene; Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos, Belediye Baskan Vekili Necati Düzen, Ticaret ve Sanayi odasi Baskani Hasan Buzol, Saglik Il Müdürü Mehmet Bilgin ile çok sayida ögretim görevlisi ve ögrenci velileri de katildi.
Saygi durusu ve hemen akabinde okunan Istiklal Marsi'nin ardindan, Okul ögrencileri Ayse Kevser Bilir ve Ismail Yilmaz, günün anlam ve önemine dair bir açilis konusmasi yaptilar; "Kirklareli Meslek Yüksek Okulu'nda iki yillik aldigimiz egitimin sonuna gelmis bulunuyoruz. Biraz buruk ama sevinçli bir sekilde okulumuza veda ediyoruz. Kirklareli Meslek Yüksek Okulu'nda gördügümüz egitim ile birlikte farkli yollara ayrilarak hayata atilacagiz. Egitim aldigimiz Yüksek Okuldan çok güzel anilarla ayrilacagiz. Tüm arkadaslarimiza basarilar diler bizlerde emegi geçen tüm ögretmenlerimize sükranlarimizi sunariz"
Gerçeklesen konusmanin ardindan, söz alan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Semiha Öztuna da konu ile ilgili olarak bir konusma yapti. Öztuna; "Toplum hayatinda vazgeçilmez en önemli kavramlardan birisi de egitimdir. Üniversitemizin önemli birimlerinden olan Kirklareli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bilhassa meslek egitimi alaninda bilgili, donanimli, ara elemani yetistirme misyonu yüklenmistir. Yüksekokullarimiz, bu alanda yetistirdigi ögrencileri çesitli is sektörlerinde kalifiye eleman olarak ülkesine ve milletine fayda saglamasi amaciyla hizmet vermektedir. Türk Gençligine çok güvenen ve onlarin aydinlik Türkiyenin degismeyen bir gücü olacagina inanan Mustafa Kemal onlara olan güvenini ve inancini söyle dile getiriyor. "Sizler, yani yeni Türkiyenin genç evlatlari! Yorulsaniz dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençligi gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir." Bu yüksek ideale ve amaca dogru yürüyen yeni mezun ögrencilerimizi iki yil boyunca Yüksekokulumuzda gösterdikleri basarili performanslarindan dolayi kutluyorum ve mesleki hayatlarinda simdiden basarilar diliyorum" dedi.
Öztunanin ardindan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Timur Kirgiz ise yaptigi kisa konusmasinda artik yeni bir hayata baslayan ögrencilerine basarilar diledi. Prof. Dr. Timur Kirgizin konusmasinin sonrasinda ise, ögrencileri bu mutlu gününde yalniz birakmayan Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos kürsüye davet edildi. Vali Cos, 2006 - 2007 egitim ögretim yilinin sona ermesi ile okullarindan mezun olmaya hak kazanan ögrencilerin basarilarina ortak olarak, basarilarini kutladi. Hüseyin Avni Cos Trakya Üniversitesi Kirklareli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin okullarinda aldiklari egitimler çerçevesinde hayata atilarak her birinin topluma yararli bir vatandas olarak çalisacaklarindan emin oldugunu dile getirdi. Hüseyin Avni Cosun konusmasinin ardindan egitim ögretim yilinda dereceye giren ögrencilerin adlari okunmaya baslandi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Okul birincisi Ayse Kevser Bilir, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Okul birincisi Ismail Yilmaza belge ve hediyelerini Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos verdi. Okul ikincileri olan Nusret Kerem Ersin ve Ilknur Sarpdaga ödül ve belgelerini Kirklareli Belediye Baskan Vekili Necati Düzen verdi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Okul üçüncüleri olan Mertkan Gümüs ve Sener Ezgiye ise ödül ve belgelerini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Timur Kirgiz verdi. Ilk üçe giren ögrencilerin belge ve ödüllerinin taktim edilmesinin hemen ardindan bölümler bazinda ilk üç dereceye giren ögrencilerin belge ve hediyeleri verildi. Iste ödül almaya hak kazanan ögrenciler; Sosyal Bilimler Bölüm Birincileri; Muhasebe Bölümü Ismail Yilmaz, Isletme Bölümü Yalçin Sevinçlinin ödüllerini Teknik Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Sevket Okan verdi. Teknik Bilimler Bölüm Birincileri; Insaat Bölümü Faruk Atici, Gida Teknolojisi Ayse Kevser Bilir, Halicilik Desinatörlügü Hatice Sancak, Tekstil Bölümü Elif Berekat, Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Kemal Yildiz, Makine Bölümü Mertkan Gümüs, Endüstriyel Elektronik Ramazan Çavus, Elektrik Bölümü Çetin Karagöl, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü Yunus Güneyin belge ve ödüllerini Saglik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adnan Görgülü verdi.
Sosyal Bölüm Ikincileri Muhasebe Bölümü Ilknur Sarpdag ve Isletme Bölümü Gülsah Mankinin ödül ve belgelerini Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardimci Doç. Dr. Çagri Özdarendeli takdim etti.
Teknik Bilimler Bölüm Ikincileri; Insaat Bölümü Aykut Çarik, Halicilik ve Desinatörlügü Nermin Saka, Tekstil Bölümü Zeynep Efe, Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Onur Atlaner, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü Murat Çetinin belge ve ödüllerini Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Yardimci Doç. Dr. Semiha Öztuna verdi.
Sosyal Bilimler Bölüm Üçüncüleri; Muhasebe Bölümü Sener Ergi Isletme Bölümü Buket Ersinin belgelerini Pinarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardimci Doç. Dr. Levent Günaydin takdim etti.Teknik Bilimler Bölüm Üçüncüleri Insaat Bölümü Emre Güney, Gida Teknolojisi Oguz Akgün, Halicilik ve Desinatörlügü Bölümü Gözde Demirkol, Tekstil Bölümü Nagihan Keskin, Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Hürrem Sümer, Makine Bölümü Sedat Özgerçek, Endüstriyel Elektronik Ülkü Yengin, Elektrik Bölümü Bayram Akin, Bilgisayar Teknolojisi ve programlama Bölümü Ahmet Basarin belge ve ödüllerini vermek üzere Babaeski Meslek Yüksek okulu Müdürü Yardimci Doç. Dr. Hilmi Kusçu takdim etti.
Belgelerin takdim edilmesinin hemen ardindan Onuncu Yil Marsi esliginde kepler havaya atilarak ögrenciler 2006 - 2007 egitim ögretim yilinin bitimini ve okullarindan mezun olmanin sevincini paylasarak eglendiler. Müzik esliginde birbirleriyle karsilikli oynayan mezunlar, Ögretim görevlileri ve arkadaslari ile birlikte zorlu bir üniversite egitimini geride birakmanin sevincini doyasiya eglenerek kuladilar. Böylece Kirklareli Meslek Yüksek Okulu ögrencilerinin mezuniyet töreni son bulmus oldu.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol