"Bir mum diger muma ates versin"

Bu cümleler AK Parti Kirklareli Il Baskani Emin Tunç'a ait. Partisinin haftasonu gerçeklestirilen ilçe kongrelerinde konusan Tunç, AK Parti'nin milletin menfaati için hangi yükün altina girmek gerekiyorsa o amaçla yola çiktiklarini, gelinen noktada da ülkedeki bütün dinamiklerini bünyesinde barindiran bir vizyona ulastiklarini anlatti. AK Parti'nin Demirköy ve Kofçaz'dan sonra, Pehlivanköy ve Vize kongreleri de yapildi. Verilen mesajlar, seçim hazirliklarina simdiden baslandigi bir içerigi sahipti.

AK Parti'nin önceki haftasonu Demirköy'le baslayip Kofçaz ile devam eden 4. Olagan Ilçe Kongreleri, geride biraktigimiz haftasonu da, Pehlivanköy ve Vize ile devam etti. Milletvekili Åzenol Gürsan'in TBMM'deki bütçe görüsmeleri nedeniyle katilamadigi kongreler, partililer tarafindan yogun ilgi gördü.

Ülkemizin ideallerini asla unutmadik

Ilk olarak Cumartesi günü Pehlivanköy'de kongre yapildi. Saat 11:00'da Divan Kurulu'nun olusumu ile baslayan program saygi durusu ve Istiklal Marsi ile devam etti. Divan Kurulu'na Emin Tunç, Hazel Yolgiden, Nuri Çaliskan ve Ömer Faruk Akkol seçildi. Mesajlarin okunmasinin ardindan AK Parti Il Baskani Emin Tunç tarafindan bir konusma yapildi. Kongrelerin partinin çalismalarini gözden geçirdigi ve birlik beraberligin daha da saglamlastigi günler olduguna isaret eden Tunç; "AK Parti Türkiye'nin tüm dinamiklerini bünyesinde barindiran, muhafazakar demokrat ve hiç bir partinin devami olmayan bir partidir. Milletimizin talebinden dogmustur ve din eksenli bir parti degildir. Partimiz, ülkenin büyük ideallerini bir an olsun unutmayan bir vizyondadir. Milletin menfaati, neyi yüklenmeyi gerektiriyorsa, biz onun için yola çiktik. Bir mum baska bir mumu tutusturursa bundan bir sey kaybetmez. Iste bütün mevzu ve milletin ihtiyaç duydugu reçete budur" diye konustu.

Yarin seçim varmis gibi çalisiyoruz

Daha sonra kürsüye gelen partinin Pehlivanköy Ilçe Baskani Mehmet Açikel, hem bir konusma yapti, hem de yönetim kurulu faaliyet raporu ve gelir gider hesap cetvelini okudu. Açikel teskilat olarak yarin seçim varmis gibi çalismayi sürdürdüklerini belirterek, bu düstur ile gayretlerinin hiç azalmayacagini kaydetti. Daha sonra tek liste ile seçimlere gidildi. Pehlivanköy'deki kongreye çevre ilçelerin AK Parti'li Belediye Baskanlari, il teskilatindan çok sayida önemli isim ve partililer katildi. Pehlivanköy Ilçe Baskanligi'nin listesi su sekilde.

Ilçe Yönetim Kurulu

Asil: Gülcan Pehlivan, Kader Erden, Erdinç Erbay, Mehmet Ali Peker, Atakan Çay, Hasan Erbil, Hüseyin Tüsen, Murat Akman, Mustafa Özsöz, Ibrahim Bakan, Süleyman Engin, Mahmut Ercan, Salih Altinsoy, Askin Sönmez.

Yedek: Hüseyin Deniz, Vedat Kavakoglu, Aliman Açikel, Abdullah Özendik, Sedat Yaman, Erdinç Akkoyunlu, Halil Ibrahim Özgüç, Cem Aydin, Muammer Öntürk, Sefer Günsar, Mehmet Akkoyunlu, Mehmet Ayvaz, Necdet Sinir, Ergül Yilmaz, Ali Savugu.

Il Delegeleri

Asil: Mehmet Açikel, Hüseyin Açikel, Ali Kamuran Koçyigit, Mehmet Ali Peker, Nesrin Topgül, Mustafa Engin, Mehmet Nuri Güleryüz, Yusuf Erkan, Gülcan Pehlivan, Selim Yavuz Kaptanbasi, Erdinç Erbay, Åzamil Kaptanbasi, Gündüz Hosgör.

Yedek: Hüseyin Topgül, Hüseyin Tüsen, Abdullah Özendik, Aliman Açikel, Sedat Yaman, Cem Aydin, Erdinç Akkoyunlu, Mehmet Ayvaz, Mehmet Akkoyunlu, Sefer Günsar, Askin Sönmez, Adnan Altinsoy, Mustafa Tüsen. 

Vize'de Yavuz'la yola devam

Haftasonunu yogun bir tempoda geçiren Ak Parti Il Teskilati dün de kongre için Vize'deydi. Belediye Dügün Salonu'nda gerçeklestirilen genel kurul, gerekli çogunlugun saglanmasinin ardindan saat 12.00'da baslayarak yaklasik 1 saat sürdü. Açilis konusmasini AK Parti Vize Ilçe Baskani Kani Yavuz yapti. Yavuz, elindeki önerge ile Divan Kurulu Baskanligi için bazi isim tekliflerini katilimcilara okudu. Yapilan oylama sonucu Divan Kurulu Baskanligi'na Muzaffer Gögüsgen, Kadir Dogan, Hamit Orakçi, Ipek Göç seçildi. Divan Kurulu Üyeleri kürsüdeki yerlerine geçmesinin ardindan Divan Kurulu Baskani Muzaffer Gögüsgen açiklamada bulundu. Gögüsgen, "Vize ilçesi benim sevdigim ilçelerden biridir.

Vize, benim hayatimda güzel anilari olan bir ilçedir" dedi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin ardindan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlari okunarak katilan üyelere bilgilendirme yapildi. Programin devaminda adaylar tanitildi ve seçime gidildi. Tek listenin yaristigi seçimlerde Kani Yavuz tekrar görevin basina getirildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol