Iyi ki dogdun Türkiye

Türkiye Cumhuriyeti 87 yasinda... Atatürk’ün, Türk Ulusu’na en büyük emaneti olan Cumhuriyet, kurulus yildönümünde tüm yurtta oldugu gibi Kirklareli’de de törenlerle kutlandi. Törenlerde her sey çok güzeldi ancak, halkin kutlamalara olan ilgisinin düsüklügü gözlerden kaçmadi. Tüm ülke genelinde oldugu gibi Cumhuriyet’imizin 87. yili Kirklareli’nde de büyük bir cosku ile kutlandi.
Kutlama programi çerçevesinde, 28 Ekim 2010 Persembe günü saat 13.00’da Vilayet Meydani’nda bulunan Atatürk Aniti önünde çelenk sunma töreni gerçeklesti.
Kirklareli Valisi Muammer Musmal, 29 Ekim 2010 Cuma günü saat 09.30’da da Valilik makaminda, devlet adina tebrikleri kabul etti. 
Cumhuriyetimiz 87 yasinda... 
Kirklareli Vilayet Meydani’ndaki kutlamalar ise saat 10.00’da saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi. Ardindan Vali Muammer Musmal beraberinde, Kirklareli Belediye Baskani Cavit Çaglayan ve 55. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Sinan Yayla ile birlikte vatandaslarin, tören birliklerinin ve ögrencilerin bayramini kutladi. 
Vali Musmal, günün anlam ve önemini belirten konusmasinda yaparak sunlari kaydetti; “Bugün 29 Ekim; vatanimizin bölünmez bütünlügü için verdigimiz kurtulus mücadelesinin sonucunda kurulan, Cumhuriyetimizin 87. Yildönümünü sizlerle birlikte kutlamanin mutlulugu içerisindeyim. Milli bayramlarimizin en önemlisi olan bu büyük bayram herkese kutlu olsun.
Temelinde insan haklari, demokrasi ve özgürlükler gibi evrensel degerleri barindiran Cumhuriyet, ezelden ebede akip giden tarihimizin çok önemli bir aninda milletimize yeni bir hayat kazandiran, yepyeni ufuklar açan, kan ve gözyaslariyla yazilan essiz bir destandir.
Åzerefli bir tarihin, yüksek bir kültürün varisi olan milletimiz, lideriyle bütünleserek el ele, gönül gönüle vermis, tarihin az sahit oldugu bir kurtulus savasi baslatmis, parlak tarihine yarasir bir mücadele örnegi vererek kendisine biçilen ölüm fermanlarini yirtip atmistir.
Bu mücadele dünyanin tüm mazlum milletlerine örnek olmus büyük bir kurtulus mücadelesidir.
Büyük önder Atatürk’ün; “Yaptiklarimizi asla yeterli göremeyiz; çünkü daha çok ve daha büyük isler yapmak zorunlulugunda ve kararliligindayiz.” sözüyle vurguladigi gibi, ülke olarak geldigimiz noktayi hiçbir zaman yeterli görmemeliyiz.
Hedefimiz, insanlarinin her bakimdan mutlu oldugu güçlü, zengin, müreffeh bir ülke için hiç durmadan çalismak olacaktir.
Inaniyorum ki, Cumhuriyetimizin 100. yilinda güçlü demokrasisi, dev ekonomisi ile Türkiye dünyada hak ettigi yeri alacaktir.
Ülkemizin gelismesi için daha çok çalismali gelecek nesillere mensubu olmaktan gurur duyacaklari güçlü, gelismis, büyük bir Türkiye birakabilmek için bir bütün olarak hep birlikte çaba göstermeliyiz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm degerleri ile sonsuza kadar yasatilmasi hepimizin ortak sorumlulugu olmalidir. Bu gün geldigimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyetle varabiliriz.
Çünkü Cumhuriyet, cehalete, yoksulluga, bölücülüge, çaresizlige karsi verilen mücadelenin adidir.
Cumhuriyet; esitlik, özgürlük ve medeniyettir.
Cumhuriyet, dünya ile birlikte düsünebilmek, zamanin ruhunu yakalayabilmek, evrensel uygarligin ortak dilini konusabilmektir.
Çünkü Cumhuriyet yönetimi, egemenligi kayitsiz sartsiz millete veren ve insanlik onurunu, her seyin üstünde tutan bir yönetim seklidir. Cumhuriyet, demokrasiyi gelistiren en iyi sistemdir. Kisinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Türk Milleti Cumhuriyete baglanip, onu yüceltip gelistirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanir ve çagdas toplumlar içindeki yerini alir.  
Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düsen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügünü savunmak, Cumhuriyete dogru giden süreci ve bu süreçte yasananlari çok iyi bilmek, anlamak ve her zaman hatirda tutmaktir. Çünkü bu süreç, devletimizin bekasi, milletimizin gelecegi, huzur ve mutlulugu açisindan çok önemli bir yol göstericidir.
Sevgili Gençler; Sevgili Ögrenciler;
Akla hayale gelmeyen zorluklarla, büyük fedakârliklarla kurtarilan bu topraklarin, her karisi sehit kanlariyla sulanmistir.
Atatürk, kurdugu Cumhuriyeti, sizlere emanet etmis, Türk Gençligine güvendigini çesitli vesilelerle vurgulamistir.
Sevgili gençler, devletimize, bayragimiza, tarihimize, milli ve manevi degerlerimize sahip çikiniz. Ihtiyaç duydugunuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulastiran birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir. Birbirinize kenetlenerek simsiki olunuz. 
Büyük sair Mehmet Akif’in dedigi gibi: “Girmeden tefrika bir millete, düsman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez”
Gençlerimiz ve gelecek kusak bilmelidir ki, bu vatanda kurdugumuz Cumhuriyet bir ölüm kalim savasindan sonra gerçeklesmistir. Bu büyük basarinin arkasinda binlerce sehidin, binlerce gazinin harci vardir.
Bu bakimdan bu büyük eserin, her yönü ile gelismesi, dogabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunmasi bu topraklar üzerinde yasayan herkesin borcu ve görevidir. Åzüphesiz ki Cumhuriyet kusaklari bu görevin bilinci içerisinde bu emaneti korumaya devam edeceklerdir.
Aziz Kirklarelililer; Bizler birligimizi ve beraberligimizi kaybetmedigimiz ve bozmadigimiz, birbirimizi sevdigimiz sürece Türkiye Cumhuriyeti büyük Atatürk’ün dedigi gibi “ilelebet payidar kalacaktir.”
Türkiye Cumhuriyeti 87. yilinda devlet ve milleti ile el ele vererek muasir medeniyet seviyesinin üzerine çikma hedefine dogru emin adimlarla ilerlemektedir.
Bugün, basta büyük devlet adami ve essiz komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu güne kadar dökülen kanlari ile bu topraklari bizlere vatan yapan, aziz sehitlerimizin hatiralari önünde saygiyla egiliyor, kahraman gazilerimizi bir kere daha minnet ve sükranla aniyoruz.
Cumhuriyetimizin ilan edilisinin 87. Yildönümünü sizlerle birlikte ayni duygularla, gururla kutlamanin heyecani ve coskusu içerisinde tüm vatandaslarimizin bayramini kutluyor, hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum”
Åziirlerin okundugu, folklor gösterilerinin sergilendigi Cumhuriyet’imizin 87. yili kutlamalari, ögrencilerin, askeri birliklerin ve sivil toplum örgütlerinin tören geçisleri ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol