Itfaiye aniz yanginlarina karsi uyardi!

Kirklareli Itfaiyesi vatandaslari yaz döneminde aniz yanginlarina karsi uyararak söz konusu durumlarda Alo 110 Itfaiye hattini aramalari gerektigini bildirdi.

Kirklareli Itfaiye Müdürlügü'nden yapilan yazili açiklamada yaz aylarinin gelmesi ile baslayan hareketlilik ile hasat döneminden sonra aniz yanginlarinin artabilecegi, özellikle vatandaslarin aniz yakmalarinin topraga ve canlilara ciddi zarar verebilecegi belirtildi. Aniz yakim islemlerinin geçmiste kaldigi ve günümüzde hiçbir saglikli ve geçerli tarafinin olmadigini belirtilen açiklamada, "Içinde bulundugumuz yaz aylari ile birlikte;  kentimizde meydana gelebilecek olasi ciddi bir yasanmamasi için modern çiftçilik ile ugrasan çiftçilerimizin eskiden kalan aniz yakma yöntemlerini kesinlikle kullanmamalari vatandaslarimizin evlerinden çikarken gerekli tüm kontrollerini yapmalari, özellikle çocuklarini evlerde tek basina birakmamalari, yaninda ev ya da isyerlerinde bulunan elektrik hatlarinin sebeke elektrigini kaldirir özellikte oldugunu mutlaka kontrol ettirmeleri gerekmektedir" denildi.

239 yangina müdahale edildi

Bu arada Kirklareli Itfaiyesi 1 Ocak 2012 - 30 Haziran 2012 tarihleri arasinda toplam 239 yangina müdahale etti. Yapilan açiklamada; 6 aylik dönemde 17 Ot yangini, 105  konteynir yangini, 20 çöplük yangini, 48 kurtarma, 18 ev yangini, 4 samanlik yangini, 2 isyeri yangini, 12 araç yangini, 5 lastik yangini, 56 baca yangini vb. acil müdahale gerektiren olaya katilindigi kaydedildi.  

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol