Çalışmalarını bu yıl yeni büroda yeni yıl ile daha uygun bir yerde sürdüren ekiplerin geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı işler genel manada değerlendirildi. Bu kapsamda geride bıraktığımız 2015 yılı içerisinde 319 cenaze evine pilav-ayran dağıtıldı, 434 iş yeri değerlendirildi,
1 adet işyeri faaliyetten men edildi, 13 adet iş
yerine idari para cezası, 1017 işyeri denetlenerek, tutanak tutuldu, "Kırklareli Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği"kapsamında 890 Adet İş yeri denetlendi, Usulsüz satışa sunulan gıdalar imha edildi, 30 adet hurda araç toplandı, Metruk binalar yıkıldı, Geçici ücretsiz otoparklar vatandaşın kullanımına sunuldu
Kırklareli Zabıta Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde yaptığı çalışmaların genel değerlendirmesini yayınladı. 2015 yılı içerisinde pek çok alanda çalışmalarını sürdüren ekipler, yaklaşık 2 ay önce fiziki yetersizlik nedeni ile Kırklareli Belediye binasından Kırklareli Belediyesi karşısında bulunan Mustafa kemal Bulvarı No; 22 adresine taşındı. Çalışmalarını yeni büroda yeni yıl ile daha uygun bir yerde sürdüren ekiplerin geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı işler genel manada değerlendirildi.
İşte o değerlendirme;
27 adet sandalye,
ihtiyaç sahiplerinin oldu
Zabıta Müdürlüğü İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere 2015 yılı içerisinde 22 Adet manuel ve 5 Adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim etti.
319 cenaze evine pilav
ayran dağıtıldı
Kırklareli Belediyesi Zabıta Ekipleri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile birlikte 2015 yılı içerisinde vefat eden 319 vatandaşın evine pilav ve ayran ulaştırarak baş sağlığı diledi.
434 iş yeri değerlendirildi
Yıl içerisinde ruhsat talebinde bulunan 434 adet iş yeri yönetmelik kapsamında değerlendirilerek, 38 adet umuma açık istirahat ve eğlence yerine, 30 adet GSM iş yerine ve 227 adet Sıhhi iş yerine olmak üzere toplam 295 adet iş yerine iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlendi. 11 adet iş yerine unvan değişikliği, 40 adet iş yerine adres değişikliği, 7 adet iş yerine faaliyet düzeltme, 10 adet iş yerine faaliyet ilavesi ve 11 adet iş yerine de adres güncellemesi nedeniyle ruhsat işlemi yapıldı. 60 adet ruhsat müracaat dosyası iş yerinde ve evraklarda görülen eksikliklerden dolayı işlemden kaldırıldı.
İş yeri sahiplerinin kendi talepleri doğrultusunda 139 Adet sıhhi, 8 Adet GSM ve 22 Adet umuma açık istirahat ve eğlence yeri olmak üzere toplam 169 adet iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi. 320 adet iş yerine de 394 sayılı hafta tatili kanunu kapsamında hafta tatili ruhsatı, 3 İş yerine mesul müdür belgesi ve 1 iş yerine canlı müzik izin belgesi düzenlendi.
88 zabıt varakası tanzim edildi
Denetim, şikâyet dilekçesi ve gelen şifai şikâyetler üzerine gidilen yer veya iş yerlerine toplam 88 adet zabıt varakası tanzim edildi.
Zabıt varakalarına istinaden Belediye Encümenince 29 adedine uyarı, 56 adedine de idari para cezası uygulandı. 3 adet zabıt varakası suç unsuru ortadan kaldırıldığından işlem görmedi.
Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 18 iş yeri hakkında yasal işlem yapılırken, bu iş yerlerinden 8 adedine uyarı, 9 adedine de idari para cezası uygulandı. 1 iş yeri de süreli olarak mühürlenerek faaliyetten men edildi.
1 adet işyeri faaliyetten
men edildi
İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen 1 adet iş yeri hakkında 4207 sayılı kanuna muhalefetten dolayı kapatma kararına istinaden 1 iş yeri süreli olarak mühürlenerek faaliyetten men edildi.
13 adet iş yerine idari
para cezası
Zabıta Müdürlüğü canlı müzik yapan iş yerlerine de sıkı denetim uyguladı.
Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden 21 adet iş yeri hakkında canlı müzik izni olmadan faaliyette bulunması nedeniyle gelen yazılara istinaden, belediye encümeni tarafından 8 adet iş yerine uyarı ve 13 adet iş yerine de idari para cezası uyguladı.
1017 işyeri denetlenerek, tutanak tutuldu
5326 sayılı kabahatler kanunu ilgili hükümlerine aykırı hareket eden gerçek ve tüzel kişiler hakkında toplam 84 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi.
Yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda faaliyette bulunan iş yerlerine yönelik olarak Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 2015 yılı içerisinde 938 Adet Sıhhi İş yeri ve 78 Adet Gayri Sıhhi İş yeri denetlenerek yapılan denetimler tutanak altına alındı.
Bunun yanı sıra 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında ve 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında bin 17 adet iş yeri denetlenerek yapılan denetimler tutanak altına alındı.
"Kırklareli Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği" kapsamında 890 Adet İş yeri denetlendi
04/10/2011 tarih ve 165 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kabul edilerek yürürlüğe giren "Kırklareli Belediyesi Şehiriçi Taşıma Yönetmeliği" kapsamında Belediyemizden belge alması gereken iş yeri ve araç sahiplerine yönelik olarak 73 Adet Denetim, 05/04/2011 tarih ve 69 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kabul edilerek yürürlüğe giren "Kırklareli Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği" kapsamında 890 Adet İş yeri denetlemesi gerçekleştirildi.
Usulsüz satışa sunulan
gıdalar imha edildi
Zabıta ekipleri gıda denetimlerini de 2015 yılı içerisinde sıkı bir şekilde sürdürdü.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile müşterek yapılan denetimlerde usulüne uygun satışa sunulmadığı tespit edilen 94 Kg. İstavrit, 66,5 Kg. Lüfer, 50,5 kg. Bakalyaro ve 3 Adet Kalkan Balığına tutanakla el konularak, yakılarak imha edildi.
30 adet hurda araç toplandı
Yapılan tespitler ve gelen şikâyetler doğrultusunda kamusal alanlara bırakılmış vaziyetteki çevre ve görüntü kirliliğine neden olan 30 Adet hurda ve kullanılmayan araç Kırklareli Belediyesi tarafından kaldırılmak suretiyle muhafaza altına alındı.
Metruk binalar yıkıldı
Zabıta Müdürlüğünün denetimleri sonucunda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uygunsuz amaçlar için kullanılan 18 adet metruk bina yıkıldı.
Yapılan tespitler ve gelen şikayetleri değerlendiren Zabıta Müdürlüğü kötü amaçlı olarak kullanılan, 18 Adet Metruk Binayı sahiplerine ulaşarak yıktı.
4 Adet Metruk Bina ise sahiplerine ulaşılamaması nedeniyle giriş çıkışları Kırklareli Belediyesi tarafından kapatılarak emniyet tedbiri alındı.
Geçici ücretsiz otoparklar vatandaşın kullanımına sunuldu
Yıkımı yapılan metruk binalardan arsası müsait olan 6 Adet Parsel düzenleme yapılarak geçici ücretsiz otopark olarak vatandaşlarımızın kullanımına açıldı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol