İslambeyli'nin yağmur dayanışması

Kırklareli'nde devam eden yağmur dualarının ardı arkası kesilmiyor. İlçe Merkezleri ile merkeze bağlı Köyler, Beldeler ile İlçelere bağlı Köy ve Beldelerde devam eden yağmur duaları ile aynı sofranın etrafında toplanan vatandaşlar ellerini gökyüzünden toprağa gelecek rahmet için açıyor.  
Tarlalarının ve bahçelerinin zenginleşmesi için buna ihtiyaçları olduğunu belirten Köylüler ayrıca son zamanlarda yer altından kaçak yollu alınan yer altı sularının da yağan yağmurlarla tekrar eski seviyesine gelmesini istediklerini belirtiyorlar.
Cami imamından
anlamlı dua
Dün Kırklareli'nin son zamanlar gelişim kaydeden ilçelerinden olan Pınarhisar'a bağlı olan İslambeyli Köyünde gerçekleştirilen yağmur duasında da ayını cümlelere amin denildi. Öğle namazını Kıldıran Köy İmamı ise, "Allahın verdiği her nimete Şükür etmemiz gerekmektedir. Nasıl ki her şeyin dünya üzerinde birbirine ihtiyacı varsa toprağında bizlere yaşamamız için verdiklerine devam etmesi için yağmura ihtiyacı vardır. Bu gün ellerimizi toprak ve yağmurun buluşması için o her şeyi gören ve işiten sonsuz güce doğru açıyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin."dedi.
20 yıllık köy Muhtarından herkese davet
İslambeyli köyü muhtarı Ali Aksoy ise gazetemiz muhabirlerine yaptığı Konuşmasında şunları söyledi, "yaklaşık olanak 20 yıldır köyümüzün muhtarlığını yapmaktayım. Yıllardan beri gelenekselleşen yağmur dualarımıza yine omuz omuza verdik ve güzel bir gün olsun Allaha şükür ve dileklerimizi el açıp dualarla dile getirebilmek adına toplandık. Her şeyin en fazlasını kullandık. Yaklaşık 500 - 600 kişilik bir yemek hazırlattık. Çevre köyleri de davet ederek daha çok insana ulaşmayı amaçladık. Bu tür yemekler ve toplantılar umarım ki birlik ve bütünlüğümüze güzel örnekler verirler."
Allah herkesin dualarını
kabul etsin
İslambeyli köyünde dün Öğle namazından sonra gerçekleştirilen yağmur duasında yemek yapan ev hanımları, köylü kadınlar ve genç kızlar gazetemiz aracılığı ile tüm yağmur duasında Allaha el açıp dua eden köylerin dualarının kabul olmasını istedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol