Is kurmak isteyene büyük firsat!

KÜÇÜK ve Orta Ölçekli Sanayi Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) ile Türkiye Is Kurumu (Is-Kur) Il Müdürlügü, Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi isbirliginde "Uygulamali Girisimcilik Egitimi" veriyor. 
19 Temmuz'da basvurulari tamamlanan kursa 25'erli gruplar halinde 50 kisi katiliyor. Dün baslayan egitimlerde kursiyerlere toplam 72 saat egitim verilecek.  Girisimcilik Egitmeni Abidin Içden tarafindan verilecek kurslarda katilimcilara, "Girisimcilik", "Pazar Arastirmasi" , "Pazar Plani", "Yönetim Plani" , "Üretim Plani" , "Pazarlama ve Üretim Faaliyetle-rine Göre Finansal Plan" , "Is Plani" ve "E-Ticaret" konularinda teorik bilgiler verilecek ayrica çesitli atölye çalismalari gerçeklestirilecek. 
Kursun ilk gününe katilan Türkiye Is Kurumu Kirklareli Il Müdürü Hasan Aksoy ile Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ertugrul Ziya Çetintas,  kursiyerlere basarilar dileyerek verilecek desteklerden yararla-nabilmeleri temennisinde bulundular. Kurs hakkinda kisa bir bilgi veren Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ertugrul Ziya Çe-tintas, "Uygulamali Girisimcilik Egitimi iki sinif halinde olacak. Bugün ilk sinif olacak ikinci sinif Çarsamba günü baslayacak. Toplam 72 saat egitim göreceksiniz. Bu kurs sonunda hepinize sertifikalar verecek. Hepinize basarilar diliyorum. Kurs sonunda aldiginiz sertifikalarla KOSGEB'den destek almanizi diliyorum" dedi.
Ardindan konusan Türkiye Is Kurumu Kirklareli Il Müdürü Hasan Aksoy ise, "Uygulamali Girisimcilik Egitimi" konusunun birkaç aydir gündemde oldugunu ve bugün (dün) itibariyle hayata geçirdiklerini kaydetti. Ücretsiz olan kursa katildiklara her gün için 15 TL'de ödeme yapilacagini sözlerine ekleyen Aksoy, "Kurs sonunda size birer sertifika verilecek. Projeleriniz kabul görürse hibe ve kredi destegi alacaksiniz" diye konustu.
Kurslar 26 Temmuz- 28 Agustos tarihleri arasinda toplamda 72 saat sürecek. Kurs sonunda is fikri uygun bulanan girisimcilere 27 bin TL hibe, 70 bin TL sifir faizle geri ödemeli kredi destegi ve-rilecek.
Egitim, girisimcilik kültürünü yayginlastirilmasini ve kendi isini kurmak isteyen potansiyel girisimcilerin is plani hazirlama konusunda bilgilendirilmesi ile is planina dayali isletme yönetimine geçislerini saglamayi amaçliyor.
Verilen egitimlerle girisimcilerin kuracaklari isletmelerin daha uzun ömürlü ve verimli olmalarinin saglanmasi, karsilasabilecekleri sorunlari önceden tahmin ederek çözüm üretmelerini saglanmasi hedefleniyor. Yine hatali is kurmasini engellemek için gerekli bilgi ve beceriler kazandirilmasi gibi yararlar saglanmasi bekleniyor.
Programi basari ile tamamlayan katilimcilara; "KOSGEB-Is-Kur Uygulamali Girisimcilik Egitimi Katilma Belgesi" verilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol