İnci Deresi'nde sil baştan!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 160,5 milyon lira tutarındaki 23 adet yatırım müjdesi ile Kırklareli'ne gelmesinin ardından, ilimizin en önemli sorunlarından birisi olan İnci Deresi'nde, çalışmalar başlatıldı. Bakan Eroğlu'nun "Böylece son 4 yılda Kırklareli'ye toplam 475,5 milyon TL'lik 71 müjde vermiş olduk" sözleri, Kırklarelili vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı

Devlet eliyle yapılan yatırımlardan her geçen gün biraz daha fazla destek alarak büyüyen ilimiz Kırklareli'de, son olarak ziyarete gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 160,5 milyon lira tutarındaki 23 adet yatırım müjdesinin ardından İnci Deresi'nde çalışmalar başlatıldı. Özellikle derenin sebep olduğu kötü koku ve aşırı sineklenmelerin ortadan kalkacağını duyan vatandaşlar, derin bir nefes aldı.
Bakan Eroğlu'nu milyonlarca TL'lik yatırım ile Kırklareli'de birçok şeyin değişeceğine dikkat çektiği açıklamasında, şu ifadeler yer almıştı; "DSİ tarafından inşa edilecek 5 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacağız. Yine DSİ tarafından yapımı tamamlanan 18 adet taşkın koruma tesisini, Orman Genel Müdürlüğü tarafından tesis edilen Kofçaz İlk Müdahale Ekip Binası'nı ve DKMP Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 2 adet tesisi de hizmete açacağız. 40 milyon TL yatırım bedelli bu tesislerle 23 yerleşim yeri ve 4.770 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Tabi bunlar bir yana heybemiz boş gelmedik. 25 Mayıs 2013 tarihinde 315 milyon TL'lik 48 müjdeye ilave olarak 160,5 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde ile daha geldik. Böylece son 4 yılda Kırklareli'ye toplam 475,5 milyon TL'lik 71 müjde vermiş olduk. Peki bunlar neler? Sulama tesisleri, taşkın koruma, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ve 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.
İnanın bunları saymaya kalksak sabaha bulur. Bakanlık olarak Kırklareli'nde hizmet götürmediğimiz köy yok. Hayırlı uğurlu olsun. Hem Kırklareli'ne hem memleketimize."
Vatandaş çok memnun
Kırklarelili vatandaşlar, özellikle İnci Deresi'nde yapılacak çalışmaların kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek; "Özellikle yaz aylarında sineklerin sayısının bir hayli fazla olması, derenin kokusunun evlerin içine kadar sinmesi, bizleri çileden çıkartıyordu. Başlatılan çalışmalar ve yeni yapılan yatırımlarla birlikte tüm bu sıkıntıların ortadan kalkacak olması bizleri çok memnun ediyor. İnşallah ilimizdeki tüm problemler tek tek çözülür ve Kırklareli hak ettiği yerlere gelir" ifadelerini kullandılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol