"İlave imar alanları ve planları ile şehrin bu sıkışıklığını önlediğimizde, ciddi sorunların birçoğu zaman içinde çözüme kavuşacak"
"Köy" yakıştırmaları ile 2004 sonrası 2 dönemlik CHP'nin yerel iktidarında sıkça karşılaşan Kırklareli'de 3'ncü dönem yine aynı sorunlarla başladı. Aradan geçen 5 aylık süre içerisinde telaffuz edilen sıkıntıların, İçme suyu, alt yapı, trafik, kapalı otopark, kapalı pazaryeri olması ise bu süre içerisinde, giderilemeyen ihtiyaçların nedeninin bulunmasını beraberinde getirdi. Kırklareli Belediye Meclisine göre tüm sorunların cevabı aynı; İMAR… Bunun için ise düşünülen çözüm; İlave İmar planı ve İmar revizyonu. Önadım Medya Grubuna uzunca zamandır beklenen bu konu hakkında bilgiler veren Akkol, yapılmak istenilen İmar Revizyonunun Kırklareli'nin önündeki 50 yıl düşünülerek yapılması gerektiğini belirtti. "450 Milyonluk Avrupa ve 20 Milyonluk İstanbul'un arasında olan Kırklareli bu görüntüyü hak etmiyor. İmar konusunda atılacak olan uzun vadeli adımlarla hem büyümemize karşılık vereceğiz, hemde, 10 yıldır çözümü gelmeyen eksikliklerimiz enine yayılmayla gidereceğiz." Sözleri ile Akkol, İmar Revizyonunun şu an itibari ile Kırklareli adına bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi
Kırklareli Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Ömer Faruk Akkol, Kırklareli halkının genel ihtiyaçlarının karşılanması için kritik bir süreç yaşadıklarını belirttiği açıklamasında, siyasi gömleğin 2'nci planda yer alması gerektiğini belirtti.
Kırklareli Belediye Meclisinin genç Meclis üyesi Ömer Faruk Akkol Kırklareli'nin gelişmesi ve büyümesi ile alakalı olarak görüş ve değerlendirmelerde bulundu.
Kırklareli'nin gelişen, büyüyen ve artan nüfusu ile her geçen gün bazı konularda müdahaleye ihtiyacı olduğunu belirten Belediye Meclis Üyesi Kırklareli'nin tüm kurum, Sivil toplum kuruluşları, Belediye ve diğer yerel yönetimlere ortak hareket etmesinin Kırklareli'ne çok şey kazandıracağını vurguladı.
Kırklareli'nin kazanabilmesi ve diğer iller ile boy ölçüşebilecek aşamaya gelebilmemiz için en önemli aşamanın CHP'li, MHP'li, AK Partili ve diğer siyasi partililerin aynı istikamete yönelmesi gerektiğini aktaran Akkol hizmet çekicinin aynı yere vurması gerektiğini belirtti.
İmar konusunda detaylı bilgiler veren Akkol, Eylül ayı Belediye meclisinde gündeme gelen İmar revizyonu ile alakalı olarak ise detaylı bilgiler verdi.
hem görsel, hem açıklamaları ile İmar konusunda bilgiler veren Akkol, 90'lı yılların imar planıyla alakalı olarak verdiği yazılı açıklamasında şu bilgileri Kırklareli kamuoyu ile paylaştı.
Ömer Faruk Akkol'un açıklamasından öne çıkan satır başları
"İlave imar alanları ve planları ile şehrin bu sıkışıklığını önlediğimizde, ciddi sorunların birçoğu zaman içinde çözüme kavuşacak"
"450 Milyonluk Avrupa ve 20 Milyonluk İstanbul'un arasında olan Kırklareli bu görüntüyü hak etmiyor. İmar konusunda atılacak olan uzun vadeli adımlarla hem büyümemize karşılık vereceğiz, hemde, 10 yıldır çözümü gelmeyen eksikliklerimiz enine yayılmayla gidereceğiz."
"Belediye Meclis Üyeleri ve Meclis Başkanı Kırklareli'nin ciddi sorunlarının farkında. Giderilmesi gereken en önemli konuların hayata geçirilecek olan imar revizyonu ile daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşacak."
"İmar revizyonu ile birlikte yeni bir Kırklareli inşasınada başlanacak. Enine genişleyen bir Kırklareli emin olun ki herkes tarafından kabul görecektir."
"Bizim en büyük sorunumuz plan yapmak değil. Plan yapamamak."
"Alt yapısal sorunlar, Kapalı Pazar yerinin olmayışı, otopark eksikliği gibi sorunların temelinde 6 - 7 kat ile sınırlandırılmış binalar ve bitişik nizam adı ile Kırklareli'ne yakışmayan bir uygulama yatıyor."
"İmar revizyonu ile başlayacak olan yeni bir Kırklareli hamlesinin en önemli itici gücü, herkesin ortak hedef istikametinde hareket etmesidir. Tüm sivil toplum kuruluşları, Müdürlükler, Belediye ve ilgili kurumlar sorunların çözümü odağında yapılacak olan hamlelerin arkasında durmalılar."
"Yapılacak olan İmar revizyonu Kırklareli'nin 50 yıllık planını kapsamalı. Yeni imar alanları açılarak, buralara Kırklareli'ni sıkıştıran ve içinden çıkılmaz bir hale getiren imar uygulamaları sokulmamalı."
"Terminal mutlaka kent merkezine taşınmalı. Diğer illerin % 90'ında olan bu uygulama hayata geçirilmeli."
"Yeni sanayi sitesi eskisinden daha eski. Günü kurtarmak için yapılan hamlelerden vazgeçilerek hareket edilmeli. Sanayi esnafı ve pazarcı esnafı ile görüşülerek en uygun yerlere taşınmaları sağlanmalı."
"Belediyecilikte marka olmuş AK Partinin, Meclis üyeleri olarak her türlü projede yer almak ve fikirlerimizi sunmak için Meclisteyiz. Siyaset gömleğini çıkartarak hareket etmeliyiz."
Parti İl Genel Meclis Üyesi Ömer Faruk Akkol'un yazılı açıklamasından öne çıkan bölümler
Nazım İmar Planı; Onaylı halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olan, varsa bölge ve çevre düzeni planlarına uygun olarak hazırlanan ve arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümü git" hususları göstermek ve uygulama imar planlarının hazırlanmasına esas olmak üzere 1/2000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen, detaylı bir raporla açıklanan ve raporu ile bir bütün olan plandır.
Uygulama İmar Planı; Onaylı hali hazır, haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yollan ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve esaslarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren ve 1/1000 ölçekte düzenlenen raporuyla bir bütün olan plandır.
Revizyon imar planı; Gerek nazım ve gerekse uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda; planın tümünün veya büyük bir kısmının plan yapım, tekniklerine uyularak yenilenmesi sonucu elde edilen plandır. Tredaş, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bunlara benzer kurumlarla istişareli karar verilmeli. Mevcut yaşanılan sıkıntıların önüne planı hakkıyla yaparak geçilmelidir.
İlave imar planı; Mevcut imar planının gelişme alanları açısından ihtiyaca cevap vermediği hallerde, mevcut imar planına bitişik ve mevcut imar planının genel arazi kullanış kararlan ile tutarlı ve yine mevcut imar planı ile ulaşım açısından bütünlük ve uyum sağlayacak biçimde hazırlanmış bulunan plandır. Dikeyde ilerlemesi istenmeyen ve yatayda büyütülmeye, genişletilmeye çalışılan şehirde şu anda komisyona gelen talepler kat artırımı hususunda ağırlık kazanmaktadır. Bu nedenle ilave imar planı gerekmektedir. Mevcut sıkıntıların önüne geçen bir hamle olacak.
Mevzii İmar Planı; Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesi halinde, bu Yönetmeliğin plan yapım kurallarına uyulmak üzere yapımı mümkün olan, yürürlükteki her tür ve ölçekteki plan sınırları dışında, planla bütünleşmeyen konumdaki, sosyal ve teknik altyapı ihtiyaçlarını kendi bünyesinde sağlayan, raporuyla bir bütün olan imar planıdır.
Sosyal alt yapı; Sağlıklı bir çevre meydana getirmek amacı ile yapılması gereken eğitim, sağlık, dini, kültürel ve idari yapılar ile park, çocuk bahçeleri gibi yeşil alanlara verilen genel isimdir.
Aktif yeşil alan; Park, çocuk bahçesi ve oyun alanları olarak ayrılan sahalardır.
Teknik alt yapı; Elektrik, havagazı, içme ve kullanma suyu, kanalizasyon ve her türlü ulaştırma, haberleşme ve tanıtım gibi servislerin temini için yapılan tesisler ile açık veya kapalı otopark kullanışlarına verilen genel isimdir.
Çevre Düzeni Planı; Ülke ve varsa bölge planı kararlarına uygun olarak konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanılması kararlarını belirleyen, 1/100 000, 1/50 000 veya 1/25 000 ölçekte Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca İmar Kanunu çerçevesinde yapılan, yaptırılan ve onaylanan, raporuyla bir bütün olan plandır. Yapılacak olan revizyonda kentsel kullanımlar, sosyal ve teknik altyapı alanlar ve ulaşım sorunun öncelikle ele alınması ve çözüme kavuşturulması beklenmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza yönelik türlü mevzuat dikkate alınmalıdır.
Yapılacak revize planlarında ticari alanların belli bir derinlikte değilde, parsel ebatında değerlendirilmesi gerekmektedir. Ticari Aksların fazlalaştırılması hususundaki ihtiyaca ilave imar alanı ihtiyacı doğurmaktadır.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol