İl Özel İdaresi’nden performans tablosu; 10 üzerinden 10

Cuma günü tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile birlikte Kırklareli’nde de ilgili birimler alarma geçti. İl Merkezinin yanı sıra birçok köyde mağduriyetin yaşanmaması için alarma geçen Kırklareli İl Özel İdaresi, çalışmalarını sorumlu olduğu bölgelerde hız kesmeden sürdürüyor
Meteoroloji, Kırklareli’nde Cuma günü sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağışın 13.00 itibari ile yerini kar yağışına bırakacağını duyurarak vatandaşları uyarmıştı. Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyu etkili oldu ve Kırklareli beyaza bürüdü. Bugünde devam etmesi beklenen yağış için birçok kurum uyarılarda bulundu. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 10 derece altında seyredeceği ifade edilirken, gündüz sıcaklıklarının Kırklareli’nin büyük bölümünde hafta sonuna kadar sıfır derecenin altında olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Yer yer tipi şeklinde etkili olacak yoğun kar yağışıyla kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
İl Özel İdaresi yollarda
Balkanlar üzerinden gelen, Kırklareli’ni etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, merkez ilçeye bağlı köy yollarının kapanmasına neden oldu. Kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerince yol açma çalışmaları aralıksız devam etti. Yoğun kar yağışı altında yol açma çalışmaları sürerken kapanan yolların tekrar açılması ve vatandaşların yollarda mahsur kalmaması için İl Özel idaresi ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Kırklareli de etkisi devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ulaşım da karayolunu kullanan sürücülerin yollar da mahsur kalmaması için yol açma çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, çalışmaların aralıksız devam edeceği bildirildi. Yoğun kar yağışının oldukça etkili olduğu özellikle Kofçaz ilçesine bağlı köylerde ulaşım güçlükle sağlanırken, sağlık problemlerini içinde paletli ambulans hazır bekletiliyor. Kırklareli İl Özel İdaresi ekiplerinin Kofçaz merkezinde hazır bulunması ve yağışın ardından direkt müdahale etmesi sürücüler tarafından olumlu karşılanırken, soğuk havada buzlanmaya neden oluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser; “İdaremiz Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tüm ekiplerimizle, İlimiz genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları ile mücadeleye devam ediyor. İlimiz genelinde 6 Ocak 2017 Cuma gününden itibaren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşıma kapanan Kırklareli Merkez ve İlçelerine bağlı köy yolları, İdaremiz karla mücadele ekiplerinin araç ve ekipmanlar ile aralıksız çalışmaları neticesinde ulaşıma açılmıştır. İlimiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle sabahın erken saatlerinde greyderlerimizle, kar makineleri ve tuz sericili kamyonlarımızla özellikle kar yağışının yoğun olduğu Demirköy, Vize, Kofçaz ve Merkez İlçe Dereköy hattında çalışmalar başlatılarak aralıksız devam etmektedir. Bunun yanı sıra şuan çalışmalarımızı Kofçaz ilçemizin üzerinde yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Özellikle Beyci, Malkoçlar, Tatlıpınar gibi köylerimizin yollarını geçtiğimiz hafta itibari ile ulaşıma açmıştık, ancak son düşen yağış ile birlikte tekrar kapanmamaları söz konusu. Bunun için kar makinelerimiz, kamyonlarız, greyderlerimiz bu hatlar üzerinde sürekli çalışıyor. Vatandaşlarımıza inşallah köy yollarımızda ulaşım sorunu yaşatmayacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol