Ekim ayi toplantilarina baslayan Il Genel Meclisi, dün görüstügü bir maddede çaresiz duruma düstü. Hemen her ay gündeme gelen kadro iptali konusu, Özel Idare’den 7 kisinin emekliligi geldiginden ötürü bu gündemde de yerini aldi. Kadrolar iptal edildi ama, alternatif üretilemedi. Norm kadronun 85 olmasi gereken Il Özel Idaresi’nde su an 221 isçi çalisiyor. Bu sayi 85 olana kadar, emekli olanlarin kadrosunun iptaline devam edilecek. Kirklareli’yi hizmetsiz günler bekliyor olabilir. Önümüzdeki aylarda personel yoklugu sebebiyle 11 greydere sadece 5 operatör düsecegi üyelerce anlatiliyor. Ancak yapilan konusmalar somut bir konuma ulasamamakta. Il Genel Meclisi çikmazda. Il Özel Idaresi ise sanki tasfiye ediliyor. Önümüz kis. Halihazirdaki tablo, Kirklareli’nin sikintili aylar yasayacaginin isaretçisi.
Il Genel Meclisi Ekim ayi toplantilari dün itibariyle basladi. Saat 10:30’daki ilk birlesimde yoklama ve Eylül ayi 5. birlesimine ait tutanak özetinin okunmasinin ardindan 3. maddenin görüsülmesine geçildi. Üçüncü maddede, Il Özel Idaresi emrinde sürekli isçi kadrolarinda çalisanlardan 7 kisinin emekliye ayrilmalarindan dolayi kadrolarinin iptal edilmesi teklifi görüsüldü.
Daha verimli ve üretken çalismak için
Madde ile ilgili olarak ilk söz alan Hüseyin Taskin oldu. Il Özel Idaresi’nde her geçen gün emekliye ayrilanlarin yerine personel alinmamasinin sikinti olusturdugunu kaydeden Taskin; “Åzunu belirtmeden geçemeyecegim. Is makinalarinin da çalismaz hale gelecegi asikar. Ben bunun için tedbir alinmasini temenni ediyorum. Tabi ki daha verimli çalisabilmemiz ve üretken bir özel idare olabilmemiz için” diye konustu.
Daha önce önerge vermistik
Il Genel Meclis Baskani Behçet Åzen’in oturumun hemen sonrasi ayrilmasi nedeniyle görevi devralan ikinci baskan Nedim Orcan da; “Bununla ilgili olarak daha önce arastirma önergemiz vardi. Yeterli düz isçimizin olmasina ragmen kalifiye eleman eksikliginin sorun yaratabilme ihtimalini gözönünde bulundurarak, önerge varmistik. Aydin Karakoç, bununla ilgili bir arastirma yapti ve meclisimize sundu. Tabi ki operatör arkadaslarimizin yerleri doldurulamaz belki ama, emelilikte herkesin hakkidir” dedi.
Daha sonra söz alan Aydin Karakoç ise, bu duruma muhakkak çözüm bulunmasi gerektigini kaydederek sunlari aktardi:
11 greydere 5 operatör
“Bizim belirli bir sayiya kadar norm kadromuz belli. Onun ötesinde kadrolu eleman alma sikintimiz var. Bu personellerimiz ayrildiklarinda, kadrolu eleman alamiyoruz. Hizmet alimi yoluna gittigimizde ise bizim özel idaredeki kaynaklarimizdan para gidecek. Yani Bakanlar Kurulu’ndan gelmeyecek. Il Özel Idaresi olarak sikinti yasayacagiz. Eskiden makinalar çalisirken yagcilar bulunurdu. Onlar operatörlerin yaninda staj gibi bir sey görürdü. Artik o da yok. Bildigim kadariyla araçlara yagci verilmiyor. Åzu anda greyder operatörü sayisi düsüste. Önümüzdeki aylarda da büyük ihtimal 5’e düsücek. 11 greyderden 5 tanesi çalisir duruma gelecek. Disardan hizmet alimi yaparsak özel idarenin öz kaynaklari biticek. Bu konuya ortak bir sekilde mutlaka bir çözüm bulunmasi gerekli.”
Makinalar yatar duruma gelince bir çare düsünecegiz
Meclis ikinci Baskani Nedim Orcan da, bu noktada kalifiye eleman eksikligi çekildigini, Özel Idare’nin norm kadro sayisi olan 85’e kadar kadro iptallerinin devam edecegini hatirlatti. Orcan, 85’e düsünce iptallerin durdurulacagini söyleyerek; “Oradaki açik zaten yavas yavas siritmaya baslayacak. Buna bir çare düsünmek tabi ki görevimizdir. Burada makinalar yatar duruma, yol yapamaz duruma geldiginde hep beraber çare bulmaya çalisacagiz” diye konustu. Maddedeki teklif oya sunuldu ve kabul edildi.
Köy su depolari iyi durumda degil
Gündemin 4. maddesinde Lüleburgaz’daki Åzaban Ögünç Ilkögretim Okulu binasinin Milli Egitim Bakanligi Ilkögretim Genel Müdürlügü’ne tahsis edilmesi teklifi görüsüldü. Madde Milli Egitim Komisyonu’na havale edildi. Gündemin besinci maddesinde ise Lüleburgaz’in Tatarköy Köyü’nün köy yerlesik alaninin yeniden tespit edilmesi teklifi vardi. Bu teklif de görüsülmek üzere Imar Komisyonu’na havale edildi.
Gündem disi söz alan Aydin Karakoç, Il Hifzisihha Kurulu’nun yaptigi bir arastirmayi meclisle paylasti. Karakoç, su depolarina yönelik olarak hazirlanan rapordaki ayrintilari okudu ve varolan olumsuzluklarin iyilestirilmesi için beraberce bir karar vermeyi teklif etti.
Demirköy, ambulansini bekliyor
Gündem disi söz alan üyelerden Selahattin Birkaya ambulans konusunu tekrar gündeme getirerek; “Meclis karari ile Demirköy ve Pinarhisar Ilçelerimize birer tane ambulans vermistik. Bugüne kadar ambulansimiz Demirköy ilçemize hala teslim edilmedi. Demirköy Belediye Baskanimiz ile geçen ay Il Saglik Müdürümüzü makaminda ziyaret ettik. Bir hafta içerisinde gelecegi hususunda söz verdi. Hala ambulansimiz teslim edilmedi. Bir yetkili ile görüsüldü. ‘Idare edin’ diye bir söz söyledi. Halk sagligi idare edilmez. Ben yarinki gündemde (bugünkü) buraya Il Saglik Müdürlügü’nden bir yetkilinin meclisimize gelerek, meclis kararlarinin neden uygulanmadigi konusunda bilgi vermesini istiyorum. Demirköy ambulansini bekliyor” açiklamasinda bulundu.
Üye Hasan Dag ise kürsüye gelerek orman köylüsünün durumuna yönelik bir konusma yapti. Dag, konusmasinda sunlari kaydetti:
Devlet, orman köylüsüne zorluk çikariyormus
“Özellikle orman köylümüzün sikayetleri var. Diyorlar ki: ‘Biz devlet babanin sefkatini bize de göstermesini istiyoruz. Kesilen tomruklarin oradan sürüklenmesi için manivela kullanmamizi istiyorlar. Ama biz traktörle çekmek istiyoruz.’ Orman köylümüz devletin zorluk çikardigini, iligli kurum müdürleri veya çalisanlarin o bölgeye traktör sokmadigini anlatiyor. ‘Bu teknolojide biz orada traktör kullanamayacaksak, o tomruklari istif alanina nasil götürecegiz?’ diye soruyorlar. Bu insanlar devletine bagli insanlar. Özveriyle çalisiyorlar. Oysa sayin Basbakanimiz ve sayin bakanimiz, daire çalisanlari için ‘Siz millet adina görev yapiyorsunuz.’ demisti. Köylüler de kurum ilgililerinin bu söylemi uygulamasini ,st,yor, ilgi ve sefkat bekliyorlar.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol