Kirklareli Il Genel Meclisi’nin Mayis ayi toplantilari dün yapilan birlesimle son buldu. Yoklama ve geçen birlesime ait tutanak özetinin okunmasiyla baslayan toplantida Il Genel Meclisi’nin Mayis ayi dördüncü birlesiminde alinan karar dogrultusunda Il Genel Meclisi üyelerinin protokol siralamasinda yer almasi için alinan tasfiye karari okundu. Buna göre Il Genel Meclisi üyelerinin protokolde 17. sirada bulunmasi ve bunun Türkiye Il Genel Meclisi Birligi’ne gönderilerek diger Il Genel Meclisi üyelerininde kararlarinin alinmasi belirtildi.
Daha sonra ise gündemin üçüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 04/05/2009 tarih ve 60 sayili kararina istinaden, 2008 yili özel idare gelir ve gider kesim hesap cetvelleri ile ilgili plan ve bütçe komisyonu tarafindan hazirlanan rapor görüsüldü. CHP grup baskani Hasan Dag tarafindan okunan rapor sonrasinda söz alarak konusan meclis üyesi Metin Güvenç “Ayrintili bir rapor hazirlanmis. Grup olarak olumlu oy verecegimizi belirtmek istiyorum.” dedi.
Daha sonra ise CHP grup baskani Hasan Dag bir konusma yaparak grup olara maddeye olumlu oy vereceklerini dile getirdi. Yapilan görüsmelerin ardindan gündemin üçüncü maddesi oy birligiyle kabul edildi.
Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 10/04/2009 tarih ve 58 sayili kararina istinaden, hayvancilik tesislerinin kati ve sivi atiklarinin bertaraf edilmesi hususunda çevre ve saglik komisyonu tarafindan hazirlanan raporun görüsüldü.
Konu ile ilgili olarak söz alan meclis üyesi Hasan Dag “Bu konuyla ilgili olan yerlerin tamamini gezdim. Bunlar Kirklareli’ne katki saglayacak, Kirklareli’nin önünü açacak hizmetlerdir. Her isletmede yaklasik 10-15 insan çalisiyor. Bu yerlerde genel anlamda bir sikinti yok. Dezenfekte ediliyor. Onun için çok fazla sikinti görmedik. Trakya’da böyle isletmelerin kurulu olmasi gerçekten çok güzel.” dedi.
Daha sonra diger meclis üyelerinin de görüslerini belirtmesinin ardindan madde oylamaya sunularak kabul edildi.
Il Genel Meclisi’nin Mayi ayi son birlesimi gündemin altinci maddesi olan dilek ve temenniler bölümü ile son buldu. Kirklareli Il Genel Meclisi’nin Haziran ayi birinci birlesimi 1 haziran pazartesi günü görüsülecek.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol