İl Genel Meclisi üçüncü birleşimi gerçekleştirdi

5.1 Hektar yüzölçümlü, Orman niteliğindeki Yumurta tepe Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 39 No.lu bölme içerisinde kalan Panayır C Tipi Mesire yerinin, 25 yıllığına Kışlacık Köy Muhtarlığına verilmesi” teklifini görüştüler. Usul konusunda tartışmaların yaşandığı mecliste, Üye Sadık Aykanat mesire yerinin direkt olarak verilmesini talep ederken, diğer pek çok üye konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale dilmesi gerektiğini belirttiler. Kışlacık Köy Muhtarı Kamil Gönültaran Trakya Kalkınma Ajansı destekli bir proje ile alanı değerlendireceklerini söyleyerek, Meclis üyelerini bilgilendirdi. Verilen 5 dakika aranın ardından konu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Önerge ile gündeme sokulan bir diğer konu kapsamında ise; “Kırklareli İl Genel Meclisinin 316.608,00 TL. ödeneğin Lüleburgaz İlçe Köylerinden Turgutbey Köyünün Kanalizasyon yapım işinde kullanılmak üzere Lüleburgaz İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılmasına, 339.606,00. TL. ödeneğin Turgutbey Köyünün kanalizasyon yapım işinde kullanılmak üzere Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'ne aktarılmasına karar verilmiştir.
Turgutbey Köyünün Kanalizasyon yapım işi ödeneğinin tek bir yerde toplanması ve bu toplanan yerden bu işin yürütülmesi için Kırklareli İl Genel Meclisinin 07.06.2006 tarih 197 sayılı kararı ile, Lüleburgaz İlçe Köylerinden Turgutbey Köyü'nün Kanalizasyon yapım işinde kullanılmak üzere Lüleburgaz İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılmasına karar verilen 316.608,00 TL. ödeneğin yine aynı işin yapılması için Kırklareli İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'ne aktarılmasına karar verilmesini talep ediyoruz” dendi. Söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından verilen yeterlilik önergeleriyle toplantı kapatıldı. İl Genel Meclisi’nin dördüncü birleşimi bugün saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol