İki önemli talep Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi

Kırklareli Eğitim Bir Sen ve Memur Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler Öğretim Üyelerinin durumları ile açıklamalarda bulundu.
Karanfiler açıklamalarında şunları kaydetti; "Eğitim Bir Sen olarak Başbakanlıktan hukuki düzenleme yapılmasını ivedilikle talep ettiğimiz, "öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar çalışabilmeleri" ile "akademik teşvik ödeneği için gerekli yönetmeliğin çıkartılması" konuları Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi.
Ekim 2015 tarihinde YÖK ve Başbakanlığa başvurarak, öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar üniversitelerde görev yapmalarına imkân sağlayan düzenlemenin devamı amacıyla 2547 sayılı Kanun'un geçici 55. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan, "31 Aralık 2015" tarihinin ileriki bir tarihe ertelenmesini talep etmiştik.
Yine Aralık ayı başında YÖK, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlığa başvurarak, Şubat 2015


tarihi itibarıyla akademik teşvik ödeneği ödenmesine başlanacak olması dikkate alınarak, 2914 sayılı Kanun'un ek 4. maddesi hükmünde öngörülen yönetmeliğin ivedilikle hazırlanarak yürürlüğe konulmasını istemiştik
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Yüksek öğretim kurumlarında ve özellikle taşra üniversitelerinde görev yapan öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar üniversitelerde vazifelerine devam etmelerinin sağlanacağını" söyledi.
Kurtulmuş, ayrıca akademisyenlere verilecek teşviklerle ilgili yeni bir düzenlemenin de yönetmelik olarak Bakanlar Kurulu'na geldiğini, konunun görüşülüp, kararlaştırıldığını dile getirdi
Eğitim Bir Sen olarak, taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol