Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, üniversite öğrencilerine yönelik olarak bu yıl ilk defa uygulanacak olan Sosyal Çalışma Programı hakkında bilgiler verdi.
Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırmak maksatlarıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu kamusal alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarının ve aynı zamanda geçici gelir elde etmelerinin sağlanması, İŞKUR ile olan iletişim ve iş birliklerinin artırılması hedefleriyle Kurumları tarafından Sosyal Çalışma Programının (SÇP) hayata geçirildiğini belirtti. İlk uygulamanın Haziran ayı içerisinde başlatılacağını belirten Babalıoğullu, Program kapsamında Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere 18 yaşını tamamlamış üniversite öğrencilerinin doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında çalışma yapacaklarını belirtti.
Dersleri devam eden, zorunlu staj yapan ve yaz okulundan ders alan öğrenciler ise programa katılamayacaklar. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en fazla 3 ay süreyle haftada 3 gün olarak uygulanacak olan programlar sayesinde gençler günlük asgari ücret düzeyinde gelir elde edecekler.
Öğrencilerin program kapsamında destek verilecek işleri başvuru sayfasından inceleyebileceklerini ve her bir öğrencinin il sınırı olmaksızın en fazla 3 programa başvuru yapabileceğini belirten Babalıoğullu, başvuruların Haziran ayı içerisinde sadece İŞKUR internet sayfası üzerinden elektronik ortamda alınacağını belirtti.
“Çocuk işçiliğine hayır”
Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Birleşmiş Milletler tarafından dünyada gittikçe artan çocuk işçiliğine karşı farkındalık yaratmak ve çocuk işçiliğine engel olmak amacıyla 2002 yılında ilan edilen 12 Haziran “Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü” kapsamında da bir açıklama yaptı. Babalıoğullu açıklamasında şunları söyledi; “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü çerçevesinde her yıl çocuk işçiliğine dikkat çekiyoruz. Çocukların yaşlarına ve gelişimlerine uygun olmayan işlerde çalıştırılmaları, ülkemiz tarafından da imzalanan uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımızla getirilen düzenlemeler ile yasaklanmıştır.
14 yaşını bitirmiş 15 yaşından gün almamış çocuk işçilerin ve 15-18 yaş aralığındaki genç işçilerin sağlık ve güvenliklerini korumak; fiziksel, zihinsel, ahlaki ve sosyal gelişmelerini sağlamak; öğrenimlerini devam ettirebilmeleri ve ekonomik istismarlarını önlemek için çalışma koşulları özel olarak ayrıca düzenlenmiştir.
Devletimiz çeşitli kurumlar aracılığıyla çocuklarının maaşlarına muhtaç durumda bulunan ailelerin ekonomik durumunu iyileştirici ve işsiz aile bireylerinin istihdama katılmasını sağlayan ekonomi politikalarının üzerinde titizlikle çalışmakta; Kurumumuz da istihdam seferberliği ile bu politikalara destek vermekte uyguladığı programlarla işsizliğin önlenmesi için gayret göstermektedir.
Çocukların çocukluklarını özgürce yaşamaları ve onların daha güzel bir dünyada yaşaması için verdiğimiz mücadeleyi anlamlı kılabilmek için onların yaşadıkları sorunları gündemde tutmak ve çocuk işçiliği ile mücadele etmek hepimizin görevidir.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol