IS-KUR kurslarina yogun ilgi

Is-Kur Halk Egitim ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan açilacak olan mesleki egitim kurslarina kayitlarda dün yogunluk yasandi. 200 ev haniminin alinacagi kurslara kayit olmak için sabahin erken saatlerinde Is-Kur’a geldiler ve uzun kuyruklar olusturdular.

Özellikle issizlere yönelik olan ve Türkiye’nin tüm illerinde açilan mesleki egitim kurslarinda, öncelik maddi durumu kötü olan vatandaslarimiza taniniyor. Kirklareli Is-Kur Il Müdürü Hasan Aksoy’un gazetemize verdigi bilgilere göre;

Issizlere yönelik açilacak olan kurslar hem aile bütçesine hem de meslek egitimi alarak insanin kendisini gelistirmesi açisindan çok büyük bir firsat olarak görülüyor. Bu kapsamda; Mis sabun, ev aksesuarlari, ahsap boyama, ebru kursu, çini seramik ve taki tasarimi gibi kurslar’in Mart ayi sonu, Nisan ayinin ilk haftasi açilmasi planlaniyor.

Hükümetin krize karsi önlem paketlerinden biri olarak görülen bu kurslar, talep üzerine açilacak. Bugünkü yogun ilgiden anlasiliyor ki, Kirklareli’nde bir çok alanda kurs açilacaga benziyor. Vatandaslar da bu tür kurslarin açilmasindan dolayi duyduklari memnuniyeti dile getirerek çalismalarin sürekli olmasini temenni ettiler. Günlük 15 TL net ücret ödenecek kurs programlarinda katilimcilarin mesleki saglik riski sigortalari da Is-kur tarafindan ödeniyor. Kursiyerlere ücretleri aylik olarak Ziraat Bankasi hesabina yatirilacagi belirtildi. Ayrica geçerli bir mazereti olmadan kursu birakanlardan kurs ücretlerinin yasal faiziyle birlikte geri alnacagi bildirildi.

 Dileriz, bu kurslar; insanlarin sikintili zamanlarinda bir nebze olsun rahatlamalarina ve bir meslek sahibi olmalarina vesile olur.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol