İLK ZİL öncesi İLK ZİL çaldı

Eğitim, Öğretim,  Okuryazar ortalaması, okula gönderme oranı, Üniversiteye yerleştirme sayısı bakımında Türkiye Ortalamasının üzerinde olan Kırklareli'nde,  2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılı oryantasyon ve uyum süreci ile başladı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte okullarına gelen, Okul öncesinin 3287 miniği, birinci sınıfların 3932 yetenekli ve 5'nci sınıfın 3658 çalışkan öğrencileri için ilk zil çaldı.  İlimizin eğitim sıralamasında en tepede yer almasında, ekibi ile birlikte etkin bir şekilde rol oymayan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, dün itibari ile Kırklareli genelindeki 10887 öğrencinin uyum ve oryantasyonlarının 1 haftalık eğitim süreçlerinin başlangıcını yaptı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Öğrenci her ne yaşta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir." Sözü ile kanatları altına aldığı binlerce Kırklarelili öğrenciyi, manen kucaklayan Korkmaz, yakından ilgilendiği miniklere hediyeler dağıttı

Kırklareli'nde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'nci sınıf öğrencilerin adapte olmaları için uygulanan okula uyum eğitimi başladı. 2014-2015 Eğitim-öğretim yılının başlamasına 1 hafta kala Kırklareli'de uyum eğitimi nedeniyle ana sınıfı, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencileri ders başı yaptı.
Kırklareli'nde minik öğrenciler anne ve babalarıyla birlikte geldi. Okul bahçesinde öğrenciler için kura seçimi yapılarak sınıfları belirlendi. İlk kez sıralara oturan öğrencilerin bir hayli mutlu oldukları gözlendi.  Öğrenci velileri ise, uygulamanın verimli olduğunu, çocuklarının okula uyum sürecinde yeni arkadaşları ile tanışma fırsatı bulduklarını söyledi.
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Zübeyde Hanım Anaokulu ziyaret etti. Minik öğrencilerin oyunlarını ve çalışmalarını izleyen Korkmaz, okul öncesi eğitimin Türkiye genelinde zorunlu hale getirilmesi için Bakanlığın çalışma yaptığını söyledi.
Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kokmaz, okul öncesi ve 1. sınıfların 2014-2015 öğretim yılı her ne kadar adı uyum haftası olsa da bugün başladığını belirterek, "2006-2007 öğretim yılından itibaren yapılan bu uyum haftasına bu yıl 5'nci sınıfları kattılar. Hem ana sınıfı hem birinci sınıf hem beşinci sınıflar bu kapsama alındı. Okul öncesi eğitim çok önemli. Bunun önemini daha yeni yeni anlamış bulunmaktayız. Bakanlığımızca okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ilgili ciddi çalışmalar var. Bunla ilgili bazı pilot illerde uygulama var. Türkiye genelinde genel bir zorunluluk kapsamına alınacak. Okul öncesi ile ilgili olarak, OECD'ye bağlı 30 ülkede yapılan araştırmada okul öncesi okullaşma oranının yüzde 77 ortalamasında olduğu tespit edildi. Fransa yüzde 100'lük katılımla ilk sırayı çekerken, Belçika, İspanya, İtalya, Norveç ve İzlanda gibi ülkelerde ortalamanın üzerinde olurken, Türkiye ise ortalamanın çok altında ve en son sıralarda yer almaktadır."dedi.
Korkmaz açıklamasında okul öncesi eğitimin ve uyum süreci eğitimin önemi ile alakalı olarak, "Okula uyum zorluğunda yapılacak en iyi şey, çocuğunuzu mümkün olduğunca çabuk okula geri götürmenizdir. Okula devam çocuğunuzun okula uyum zorluğunda yaşadığı fizyolojik belirtilerin azalmasına yardımcı olur ve sonunda çocuğunuz okula gitmekten yeniden zevk almaya başlar. Bu nedenler çocuğunuzu okula gitmeye devam ettiği sürece kendini daha iyi hissedeceği konusunda ikna edin. İnsanoğlu doğduğu andan itibaren çevresiyle iletişim ve etkileşim içerisindedir. Çocuk eğitim kurumuna geldiğinde katılım ve çevreden gelen uyaranlardan oluşmuş kalıp davranışlarıyla başlamakta. Farklı çevreden gelen çocuklarda doğal olarak farklı davranışlar gözlenmekte. Bunlardan bazıları olumlu bazıları ise olumsuz davranışlardır. Aile çevresindeki koşulları ne denli iyi ve elverişli olursa olsun, çocuğu yaşıtlarıyla birlikte uygun bir ortamda ve uzman eğitimcilerin gözetiminde temel öğrenim olan ilkokul hazırlamak, daha olumlu sonuçlar vermektedir. Her bir çocuk, kişiliğinin özgürce gelişimi için okul öncesi eğitim sürecinden mutlak a istifade ettirilmelidir. Çocuğun kişiliğinin belli kalıplarlara döküldüğü, duygu tohumlarının ekildiği bu devrede çocuk ne tamamen ailede kalmalı, ne tamamen okul öncesi yada uyum sürecini yaşadığı eğitim kurumuna bırakılmalıdır. Bu dönemde aile ile kurumlar arasında sıkı bir işbirliği sağlanması daha yerinde olacaktır." Diyerek sözlerine başladı.
"Uyum süreci çok önemli bir evredir. Çocuklarımızın daha başarılı bireyler olabilmesi için uyulması gereken bir dönemeçtir." Diyerek sözlerine devam eden Korkmaz ziyaret ettiği okullarda öğrenci ve velileri ile yakından ilgilendi. Minik öğrencilere çikolata dağıtan Korkmaz, yeni eğitim yılının Kırklarelili öğrencilere başarı getirmesini diledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol