Kırklareli'nde "Güçlü Aile, Güçlü Gelecek" Projesi Kapsamında Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Eğitime Kırklareli Valisi Uğur Turan, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş, İl Millî Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, okul aile birlikleri temsilcileri ve çok sayıda veli katılım gösterdi.
Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılını “Aile Yılı” ilan ederek başlattığı “Güçlü Aile, Güçlü Gelecek” projesi kapsamında, toplum sağlığına yönelik önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bugün saat 11.00’de İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimde, yetişkin ve çocuklarda sağlıklı beslenme konusu ele alındı.

 

Eğitime Kırklareli Valisi Uğur Turan, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş, İl Millî Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, okul aile birlikleri temsilcileri ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

 

Eğitimin konuğu olan Diyetisyen ve Gıda Mühendisi Serap Sefünç, sağlıklı beslenmenin birey ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Sefünç, özellikle çocukluk çağında kazanılan beslenme alışkanlıklarının bireyin yaşamı boyunca sürecek etkiler oluşturduğunu belirtti.

 

“Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa!” başlığıyla sunulan eğitimde Sefünç, yeterli ve dengeli beslenmenin, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılamada temel rol oynadığını vurguladı. Düzenli öğün alışkanlığının sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri olduğunu belirten Sefünç, fast food ve katkı maddeli ürünlerin yaygın tüketiminin obezite, kalp hastalıkları ve dikkat bozukluklarına neden olabileceğini söyledi. Doğal, taze ve çeşitli gıdaların tüketilmesinin yalnızca bedensel değil, zihinsel gelişim açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

Konuşmasında halk arasında doğru bilinen bazı yanlışlara da değinen Sefünç, diyet yaparken ekmek ve şekerin tamamen kesilmesi gerektiği yönündeki inanışların doğru olmadığını söyledi. Dengeli beslenmenin içinde ekmek ve şekerin de olması gerektiğine dikkat çeken Sefünç, “Diyet yapan biri günde 8 dilim ekmek tüketebilir. Ekmek ve şekeri tamamen kestiğinizde, vücutta açlık hissi artar. Bu da kişiyi daha fazla besin tüketmeye iter. Aç kalan biri yağlı yiyeceklere yönelir, bu da kilo artışına neden olur” dedi.

 

Günlük enerji ihtiyacının yüzde 25-30’unun yağlardan karşılanmasının normal olduğunu belirten Sefünç, diyet listelerinden ekmeğin çıkarılmasının yağ oranını artırarak dengesiz beslenmeye neden olabileceğini söyledi. Ayrıca meyve tüketiminin diyet yapanlar için yasak olduğu yönündeki yanlış bilgilere de değinen Sefünç, “Diyet yapan herkesin menüsünde mutlaka meyve bulunmalıdır” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol