"Çiftçi TMO'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor"

Kirklareli Ziraat Odasi Baskani Necmi Koyuncu gazetemize yaptigi açiklamada, üreticinin son durumunu degerlendirdi. Koyuncu, etkili olmasi beklenen yagislarin, çiftçiye büyük fayda saglayacagini belirtirken, kurak geçen bir sonbahar mevsiminin ardindan, yagmurun çikmayan ekinlere faydali olabilecegini kaydetti. Koyuncu ayrica, üreticiden bugday alinmasi yönünde Toprak Mahsulleri Ofisi’ne taleplerini ilettiklerini, sevindirici bir cevap beklediklerini söyledi.               

Kurak bir sonbahar mevsimi ile yeni sezona endiseli giren çiftçi, umudunu kis mevsimi ile birlikte gelen yagmura birakti. Kirklareli Ziraat Odasi Baskani Necmi Koyuncu, üreticinin su anki en büyük sorununun havalarin yagissiz ve kurak geçmesi oldugunu kaydederek, üreticinin bir türlü verim saglayamadigini vurguladi. Koyuncu; “Çiftçi yeni sezona umutsuz ve morali bozuk girmisti. Ancak son günlerde kendisini gösteren yagmurun daha da etkili olmasi halinde, üreticilerin yüzü gülecektir. Çünkü yagmurun, çikmayan ekinlere büyük faydasi olacaktir, bu da çiftçiyi elbette ki sevindirecektir” dedi.

Çiftçinin kulagi TMO’da

Kirklareli Ziraat Odasi Baskani Necmi Koyuncu, yaptigi açiklamasinda üreticinin mazot ve gübre destegini de tabir-i caiz ise “dört gözle” bekledigini belirtti. Oda baskani Necmi Koyuncu ayrica; bugday fiyatlarinin, üretici açisindan tatmin edici olmadigini belirterek kaliteli bir bugdayin 0,480 YTL/Kg. oldugunu, bu rakamin bugdayina göre 0,430 YTL/Kg.’a kadar düstügünü söyledi.

Bu nedenlerden ötürü, çitçinin ürünlerini satin alma yönünde taleplerini Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ilettiklerini söyleyen Koyuncu, ofis ile iletisim içerisinde olduklarini, TMO’dan gelecek sevindirici haberi beklediklerini kaydetti.

Koyuncu;“Üreticimizin elindeki bugdayi satin almasi için Toprak Mahsulleri Ofisi ile iletisim içerisindeyiz. Ofis Müdürümüz, tüm illerdeki Ofis Müdürleri’nin katilacagi bir toplantiya istirak etmek üzere 23 Aralik 2008 Sali günü Ankara’ya gidecek. O toplantida üreticilerimizin bu talebini de iletme firsati bulacak. Artik üretici Toprak Mahsulleri Ofisi’nden gelecek müjdeli haberi bekliyor” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol