29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm Kırklareli’ni sararken, Cumhuriyet Bayramı için kutlama hazırlayanlardan biri de Kırklareli Ziya Gökalp İlkokulu öğrencileri oldu. Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleştirilen törende, günün anlam ve önemine ilişkin hikayeler, özlü sözler ve şiirler okundu.
Ziya Gökalp İlkokulunun bahçesinde gerçekleştirilen tören saat 13.30’da başladı. 29 Ekim pazar günü olması dolayısıyla etkinlik Cuma günü gerçekleştirildi. Programın başlangıcında Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerinden Balım Vural açılış konuşması yaptı. “Sayın okul müdürüm, değerli öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlarım, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94.yıl dönümünü kutlamak amacıyla hazırladığımız programa hepiniz hoş geldiniz.” Cümlelerini kullandı. Yapılan açılış konuşmasının ardından Atatürk ve Silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunu ardından Öğretmen, öğrenci ve veliler hep birlikte İstiklal Marşını söyledi.
“Çağdaş Bir Ulusun Doğum Günü”
Program Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerinden Nilda Doğa Çetin ve Şevval Başoğul‘un günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için sahneye çıkmasıyla devam etti. “Bugün, yarınlarımızın mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize cumhuriyeti armağan edişinin 94. yıldönümü, 29 Ekim bir doğum günüdür. Çağdaş bir ulusun doğum günü. Bir çağdaşlaşma projesinin, büyük bir atılımının başladığı gündür.
Biz cumhuriyetle buluşuyor, onunla yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı. Yapılan konuşma izleyenlerden büyük alkış aldı. Konuşmalar sonrasında okulun 2.sınıf öğrencileri Atatürk İlke ve İnkılaplarını görsel olarak anlattı. Öğrenciler sırasıyla Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve İnkılapçılık yazan pankartlarla sahneye gelip ve Atatürk İlke ve İnkılaplarının önemine dikkat çekti. Etkinlik Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve “Bir Resim Yap Çocuğum” şiirinin okunmasıyla sona erdi.
Kutlama programı sonrasında toplu olarak çekilen öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Öğrencilerden Balım Vural mutluluğunu şu sözlerle ifade etti, “ Bugün bu etkinlikte olmak çok güzeldi. İyi ki cumhuriyet var, herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyorum.”dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol