Ilimizin biyolojik çesitliligi ve dogal güzellikleri ile ünlü Istranca(Yildiz) Daglari her geçen gün popülaritesini arttiriyor. Son yillarda basta seyahat sirketleri olmak üzere gezi gruplari, doga sporlari kulüpleri ve fotograf meraklilari tarafindan bölgemiz yeni yeni kesfedilmeye basladi. Zirve Dagcilik Kulübü Tekirdag ve Istanbul temsilcilikleri üyeleri, geçtigimiz Pazar günü Ilimiz Demirköy Ilçesi ile Sergen Beldesi arasinda yer alan efsanevi Mona Petra Kayaliklari’na zorlu bir doga yürüyüsü yapti.
Saat 12:00’da Demirköy yolu üzerindeki Kadin Kule mevkiinden baslayan yürüyüse toplamda 56 dogasever katildi. Kirklareli’nin taninmis dagcilarindan Selçuk Aslan rehberliginde gerçeklesen yürüyüs yaklasik 5 saat sürdü.
Traktör yollarinin yani sira dere ve jangil ormanlarindan geçislerin yapildigi yürüyüsten katilimcilar büyük zevk aldi. Yürüyüste sik araliklarla verilen molalarda gezginler dinlenerek, su ve diger ihtiyaçlarini karsiladilar. Istranca Ormanlari’nin derinliklerine indikçe muhtesem bir doga ile harmanlanmis olan sonbahar manzaralari da fotograflayan katilimcilar, parkurun tadini çikardilar. Epey mesakkatli bir sekilde gerçeklesen tepe tirmanisinin ardindan, katilimcilar efsanevi Mona Petra kayaliklarina varmanin tadini uzun süre tattilar. Kayaliklarin zirvede yer almasindan dolayi ortaya çikan muhtesem manzaralar ise fotograf meraklisi doga severlere güzel kareler armagan etti. Mona Petra kayaliklarindan uçsuz bucaksiz bir manzarayi seyretmeleri ile geldikleri mesakkatli yolun yorgunlugunu atan katilmcilar, akabinde kayaliklardan ayrilarak güzel bir orman yolundan baslangiç noktalari olan Kadin Kule Mevkiine vararak etkinligi tamamladi. Yürüyüsün ardindan toplu hatira fotografinin ardindan katilimcilar araçlari ile geri döndü.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol