Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanlığı (TMMOB) Kırklareli Ziraat Mühendisleri Oda Başkanlığı gerçekleştirdiği genel kurul ile eski yönetim kurulu güven tazeledi. Erol Özkan önderliğindeki tek liste tekrar göreve seçildi.
TMMOB Lokalinde gerçekleştirilen genel kurula Divan Kurulu Olarak; Divan Başkanı Ahmet Yağmur, Başkan Yardımcısı Ünal Kıkıli üye Cem Lale ve Nevin Üresin den oluştu. Genel kurulda çok sayıda üyenin ve sivil toplum örgütlerinde görevli kişilerin katılım göstermesinden dolayı mutlu olduğunu belirten ve seçim öncesinde bir konuşma yapan Kırklareli Ziraat Mühendisleri İl Temsilcisi Erol Özkan " Gerçekleştirilen Genel Kurula katılımlarınızdan ve desteklerinden dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Böyle bir günde tek liste halinde tekrar seçimde bizleri aday olarak kabul ettiğinizden dolayı da sizlerin bizlere olan güvenci karşısında mutluluğumuz bir kat daha arttı. Çalışmalarımızı tüm Türkiye çapında ve diğer sivil toplum örgütlerinde üyelerimizi bulundurmaya gayret göstererek devam ediyoruz. Bu anlamda Kırklareli'ndeki birçok alanda doğa ve tarım ile ilgili yapılan bir çok özelleştirmenin, kurulan maden vb. işletmelerin yasal prosedür çerçevesinde takipçisi olacağımızın altını çizmek isterim." dedi.
Doğaya ve tarıma sahip çıkacağız
Kırklareli'nde gerçekleştirilen ve yapılması ön görülen maden, kalter ocakları ve Istrancalar gibi birçok projenin takipçisi olacaklarını belirten Kırklareli Ziraat Mühendisleri İl Temsilcisi Erol Özkan " Bu konudu kimsenin hiç kuşkusu olmasın. Gerek sivil toplum örgütleri ile gerekse Dayko ve Trakya Kalkınma Ajans'ları ile iş birliği ve fikir alış verişi bulunulması hususunda ortak hareket ediyoruz. Kırklareli'nde her ne olursa olsun sahipsiz olmadığı ve yapılacak bir çok proje ile gerek tarım alanında gerekse doğal zenginlikler için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.
Mesleğimizin verdiği sorumlulukları çok iyi biliyoruz
TMMOB ZMO, mesleki sorumluluklarının yanı sıra genelde tüm halkın, özelde ise hizmet ettiği toplumun çıkarlarını savunmayı temel görev saydıklarını belirten Özkan " Biz mesleğimizin ve bize vermiş olduğu sorumlulukların bilincindeyiz. Her zaman özelde de genelde de toplumun yaşamını idame ettirmesi bu hususta gerekli olan besin kaynaklarının teminini en verimli ve en sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmanın bilincindeyiz. Türkiye'de 30-35 yıldır uygulanan ekonomik politikalardan vazgeçilerek üretimi arttıracak önlemler alınması ve bu sayede yeni iş olanakları yaratacağı için ülkemizin işsizlik sorununun çözümüne de katkı sağlanacağını savunmaktayız. Onun için her zaman mesleğimizi iyi bir şekilde idame ettirerek toplumumuza faydalı olmaya çalışıyoruz." dedi.
Ziraat Mühendisleri Oda üyeleri eğitimini devamlı kıldık
Gelişen Türkiye'de oluşan şartların hızla yükselmesinden dolayı oda üyelerinini eğitimini en üst seviyede tutması hususunda çalışmalarının olduğunu ve devam ettiğini belirten Özkan " Bizler odamıza kayıtlı olan üyelerimizin eğitimlerini en üst seviyede tutmaya gayret ediyoruz. Gerek Tarımsal alanda gerekse yasal alanlarda kendilerinde bulunması gereken sertifikaların alınması hususunda üyelerimiz için çeşitli seminerler verdik. İhtiyaç ve talep olması halinde, meslektaşlarımıza bilgi ve beceri kazandırılması veya mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacı ile eğitim ve seminerler düzenlemesinin de amaçlarımız ve görevlerimizin arasında olduğunun bilinciyle, bu konuda da çalışmalar yapmak durumundayız. Bu amaçla HACCP, Tarım Danışmanlığı, Globalgap, Damla Sulama vb. eğitimler düzenledik. Diğer yandan değişen TMMOB yönetmeliği paralelinde, sekiz yıldan bu yana en geniş kesime duyurularak bilirkişi eğitimleri gerçekleştirildi. Ayrıca oda genel merkezinin tüm ilke çapındaki uygulamaları paralelinde bilirkişi havuzu uygulamaya sokulmuş olup, üyelerimizin hakları korunmaya çalışılmaktadır. dedi.
Kral çıplak demeye devam edeceğiz
TMMOB ve odalar üzerinde torba yasa ile ve ya idari/mali denetlemeler yönünden çeşitli bakanlıklara verilen yetkilerle baskı altında olduklarını belirten Özcan " Bu anlamda meslek odaları etkisizleştirmeye ve işlevsizleştirmeye çalışıldığını görmekte ve yaşamaktayız değerli dostlar. Ama ZMO ve diğer meslek odaları elbette susmayacak, ülkenin ve halkın çıkarları söz konusu olduğunda kral çıplak demeye devam edecektir. Şimdiye kadar yapılan bu çalışmalara elinden gelen destek ve katkıyı sağlayan yönetim kurulu üyeleri ve yedek yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Diliyorum ki Ziraat Mühendisleri Odasına ve Ziraat Mühendisleri toplumuna yakışır bir genel kurul olmasını umuyorum" dedi.
Konuşmasının ardından Önadım Medya Grubunun sorularını cevaplayan Kırklareli Ziraat Mühendisleri İl Temsilcisi Erol Özkan " Armağan Köy'ünde kurulması ön görülen Kalker Ocağının yapımının durdurulması için gerekli itirazları ilgili mercilere bulunduklarını ve bu anlamda Dayko ile ortaklaşa çalışma içerisindeyiz. Yakından takipçisi olacağız" dedi.
Kırklareli Ziraat Mühendisleri Oda'sının gerçekleştirdiği genel kurulda seçilen Yönetim Kurulu Asil üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Erol Özkan, Selçuk Tanta, Ulaş Ay, Özgen Yılmaz ve Buse İpek Doğan.




Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol