18 Mart Çanakkale Zaferi ve Åzehitler Günü nedeniyle, Bagimsiz Kamu Görevlileri Sendikalari Konfederasyonu (BASK) Kirklareli Il Temsilcisi Göksal Çidem, Bagimsiz Saglik-SEN Il Temsilcisi Ridvan Demirel, Bagimsiz Tarim Orman-SEN Il Temsilcisi Ali Gücüyeter, Bagimsiz Haber-SEN Il Temsilcisi Åzaban Akagündüz ile Åzehitlik, Kirksehitler Aniti ve Seyfioglu Tabyasi'ni içeren bir ziyaret gerçeklestirdi.
Göksal Çidem baskanligindaki heyet ilk olarak Kirklareli Åzehitligi'nde, sonrasinda ise Kirksehitler Aniti'nda Aziz Åzehitlerimizin Ruhuna dualar okudu, saygi durusunda bulundu.
Åzehitlikte günün önemine iliskin bir açiklama yapan BASK Kirklareli Il Temsilcisi Çidem, "Atalarimiz, vatan topragini milletin namus ve serefini, milli ve dini degerlerini korumak için her türlü zor sartlar altinda mücadele ettiler'' dedi.
Çidem açiklamasinda, zamaninda topla tüfekle bu ülkeyi isgal edemeyenlerin, simdi ekonomik ve kültürel isgali basardiklarini ileri sürdü.
BASK Temsilcisi Çidem açiklamasina söyle devam etti:
''Åzehitlerimizin eseri olan günümüz Türkiye'sindeki insanlar o kadar özgürler ki geçmise hakaret etmek, Istiklal Marsimizi isliklamak, hatta atalarinin soykirimci ilan edilmesine bile sessiz kalmanin yani sira, alçakça hakaret edebilecek kadar ileri gidiyorlar. Eger bir asir önce gencecik yaslarinda topraga düsmek yerine arkalarinda bir Yunan süngüsü tepelerinde bir Ingiliz, Fransiz, Italyan bayragini miras olarak biraksalardi, teslimiyete evet deselerdi, bugün vatanimizin adi ne Türkiye olacakti, ne de ihanet içinde olanlar bugünkü kadar özgür olacaklardi. Atalarimiz, vatan topragini milletin namus ve serefini, milli ve dini degerlerini korumak için her türlü zor sartlar altinda mücadele ettiler.''
Daha sonra gidilen Seyfioglu Tabyasi'nda BASK heyeti olarak incelemelerde bulunan ve Tabya'nin içinde bulundugu harap durumdan büyük üzüntü duyan Göksal Çidem, bugüne dek buranin iyilestirme çalismalari için hiçbir çaba göstermeyen yetkililere sitemde bulundu.
Çidem baskanligindaki heyet, Tabya'da da bir basin açiklamasi okuyarak ilgililerin zaman geçirmeden buranin ilimize kazandirilmasi için harekete geçmeleri gerektigini söyledi.
"Ecdadimiz yokluklar içinde ve en agir sartlarda bütün dünyada emsali görülmemis kahramanlik destanlari yazmistir. Bizler Kirklareli BASK temsilcileri olarak bugün Destanlar yazan atalarimizin yattiklari ve yasadiklari yerler ile yakinlarini ziyaret ediyoruz" sözleriyle açiklamasina baslayan Çidem, "Atalarimiz, Vatan topragini Milletin namus ve serefini, milli ve dini degerlerini korumak için her türlü zor sartlar altinda mücadele ettiler. Fukaraydilar… Onlarin elbiseleri yamaliydi, belki de hiç yoktu... Peki bugün bizler ne durumdayiz? Bizler aklen fukarayiz... Vicdanen fukarayiz... Duyarsiziz... Sahip oldugumuz birkaç deger yargimiz vardi, onu da kaybetme yolundayiz. Zamanla topla tüfekle isgal edemeyenler, simdi ekonomik ve kültürel isgali basardilar" diye konustu.
Çidem, Tabya'nin harabeye dönmüs, sarhoslarin mekani olmus, ilgilenen ve koruyan olmadigi için çevresindeki agaçlar birer birer kesilmeye baslamis içler acisi haline duydugu üzüntüyü dile getirerek, açiklamasina söyle devam etti:
"Bulundugumuz yer Ecdadimiza Karargah olarak hizmet veren SEYFIOÄzLU Tabyasi'dir. Yaklasik 1 asir önce burayi kullanan Atalarimiz ebediyete intikal ettiler. Ruhlari Åzad Olsun.
Onlarin mirasi olarak bizlere biraktiklari yerlerin içler acisi durumunu hep birlikte gördük.
Bu mekanlar ne yazik ki gördügünüz ve görüntülediginiz gibi terk edilmis, evsizlere mekan olmus, amaci disinda kullanildigi için de her türlü tahribat had safhadadir. Milli, manevi, tarihi, kültürel degerlere sahip olan Tabyamizin öncelikle korunmasi, yasatilmasi için acilen önlem alinilmasi gerekmektedir. Yöremiz ve ülkemiz insaninin hizmetine sunulmasiyla Milli bütünlügün güçlenmesine ve ilimizin ekonomik gelismesine katki saglayacagini düsünüyoruz. Tarihi mirasimiz olan Tabyamizin bir an önce koruma altina alinmasi için tüm yetkilileri önlem almaya davet ediyoruz.
Karargah olarak kullanilan tabyamizin neferlerinden, Askerlik Åzubesi Babaeski olan 11. Alay 2. Tabur 6. Bölük erlerinden vatan savunmasi için can veren Büyük Dedemiz Ali Oglu Yasar'dir. Torunu oldugum için onur ve gurur duyuyorum. Biz onlarla gurur duyuyoruz da, "Bugünleri, bizleri ve miraslarinin bu halini görselerdi, onlar da bizlerle gurur duyarlarmiydi?" diye de düsünmeden edemiyorum. Geçmise bir mektup yazmak mümkün olsaydi bugünleri söyle özetlerdim.
"Vatan için genç yasta topraga düsen kahraman ecdadim".
"Sizler bizim için can verdiniz. Peki biz ne yapiyoruz. Oturdugumuz yerden slogan atarak vatan kurtarmaya çalisiyoruz… Niçin sehit oldunuz? Arkanizda analarinizi, yavuklularinizi, es ve çocuklarinizi niçin gözü yasli biraktiniz? Ahlak yoksunu dizileri her gece izleyelim diye mi? Sizlerin mirasi bu yerler her türlü kötü aliskanliklarin baslangiç yeri olsun diye mi?
Vatan… Ki namustur... Bu namus, bizlere sizlerin emanettir. Haklarinizi helal edecek misiniz bize? Sanmiyorum. Diyeceksiniz ki, "Ugrunda can verdigimiz vatanimiz ne hale gelmis. Biz bunun için savasmamistik ki!" Yüzünüze bakacak yüzümüz yok. Kim bilir, belki bir Fatiha'yi bile çok görüyoruz. Bilinçsizce, öyle hiç ölmeyecekmis gibi, sizinle hiç karsilasmayacakmisiz gibi, hesap sorulmayacakmis gibi yasayip gidiyor günümüzü gün ediyoruz. Senin çarpistigin düsmanlarla kol kola olmak için çirpinip duruyoruz.
Üzülerek itiraf etmeliyim ki, sizlerin biraktigi ve bize verdiginiz güzellikleri biz koruyamadik.Sizlerden kalan ne varsa, sizlerin çarpistigi yabancilara satmakla ve mirasinizi yemekle mesguluz."
HAKKINIZI NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ... SIZLER, BU TOPRAKLAR UÄzRUNA CAN VEREREK ATALARINIZIN MIRASINA SAHIP ÇIKTINIZ. ATALARIMIZIN KANLARI ILE VATAN OLAN BU YERLERDE, KANLARIMIZI VE CANIMIZI BU TOPRAGA VERMEYE KAÇIMIZ HAZIR.?
Sizlere minnettariz.
"Ruhun sad olsun"
Bu vesile ile basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaslari olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyoruz.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol