Yildiz Daglari korunan alanlar sergisi açildi

Kirklareli Il Çevre ve Orman Müdürlügünce "Yildiz Daglarinda Biyolojik Çesitliligin Korunmasi ve Dogal kaynaklarin sürdürülebilir Yönetimi" projesi kapsaminda, 18 Subat 2008 tarihinde Burgas sehrinde "Yildiz Daglari korunan alanlar sergisi" açildi.
Sergiye Türk tarafindan Kirklareli Il çevre ve Orman Müdürü Fikri Erbas, DKMP Sube Müdürü Büsra Sevim, DKMP Mühendisi Filiz Ihtiyar, GEF Proje Mühendisi Zafer Kamay, Kirklareli Orman Isletme Müdürü Sahin Aybal, Demirköy Isletme Müdürü Asalettin Aksu GEF Proje Müdürü Mustafa Isçioglu katildi.
Serginin açilisinda Burgas su ve çevre müfettisi Simeon Simeonov, Vali Yardimcisi Georgi Nikolçev, Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbas ve Baskonsolos Ismail Sefa Yüceer, birer konusma yapti. Yapilan konusmalarda, hem Bulgaristan hem Türkiye tarafinda var olan bu dogal güzelliklerin bozulmadan gelecek kusaklara aktarilabilmesi için herkesin duyarli olmasi ve üzerine düsen görevi yapmasi gerektigi vurgulanmistir. Ayrica bu sergi ile Yildiz Daglarinin Igneada bölgesinde bulunan Igneada Longoz ormanlari Milli Parki ile Milli park civarindaki flora , fauna ekosistemler ve dogal güzellikler Burgas halkina tanitildi. Sergi 5 gün süre ile halka açik tutulmus olup bu süre içerisinde yaklasik 500 kisi tarafindan ziyaret edildi.
Her iki tarafin temsilcileri arasinda sürdürülen görüsme ve müzakereler dogrultusunda Bulgaristan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyetinin dogal güzelliklerinin tanitma amaciyla çalismalarin devam edilmesi gerektigi yönünde isbirligi protokolü imzalandi.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol