Aralik 2008 tarihinden itibaren Kirklareli’nin Istranca Daglari eteklerinde yer alan 29 yerlesimler için alternatif geçim kaynaklarinin olusturulmasi için fiilen baslayan Yildiz Daglari Biyosfer Projesi ekibi Bulgaristan’a bilgilendirici bir gezi düzenledi. 29- 31 Temmuz tarihleri arasinda Bulgaristan’in Istranca Dogal Parki bölgesine gerçeklestirilen geziye proje kapsaminda yer alan köy muhtarlari, kooperatif mensuplari, sivil toplum kuruluslari ile kamu kurum kurulus ve bakanlik temsilcileri katildi.
Toplamda 46 kisinin katildigi gezi çerçevesinde Bulgaristan’in Istranca Dogal Parki üzerinde turizm üzerine yapilmis olan çalismalar yerinde incelenerek katilimcilara ilham vermesi saglandi. Bu kapsamda Dogal park içerisinde yer alan köylerdeki otantik evlerin pansiyonlara çevrilmesi sonucu yasanan turizm hareketine deginildi. Köy evlerinden olusan pansiyon köy içindeki otellerde konaklayan katilimcilar Bulgaristan’in bu isi nasil astigini yerlerinde görme firsati buldu.
Gezdikleri yerlerdeki parke fabrikalarini ve balik isleme tesislerini de inceleyen heyet, buradaki yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aldi. Etkinligin ilerideki isbirligi için önemli bir kilometre tasi olacagina deginen katilimcilar, Yildiz Daglari Biyosfer Projesi’nin yapmis oldugu bu etkinlik için ekip lider ve mensuplarina tesekkürlerini sundular.
Gezide ayrica yerel bir dil olan Pomakça bilen köylülerin ise Bulgaristanlilar ile rahatça anlasabilmesi gözlerden kaçmadi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol