Yıldırım, DEV YATIRIM hakkında konuştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ve Partisinin Genel Başkan Başdanışmanı  Binali Yıldırım, "bu havalimanı da Türkiye'yi uçuracak. Bir çukur verdik, 100 milyar TL aldık, üzerine de 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanını bonus olarak alacağız" sözleri ile kalkınmanın boyutlarına işaret ederken, Kıskandıran bir gelir kaynağını Ülkemize getirecek ve İstanbul'a yapılacak olan 3'ncü Havaalanı ile ilgili bir çok gerçeğide dobra dobra anlattı

Gezi olayları ile birlikte, büyüyen Türkiye'yi içeride ve dışarıdaki iş birlikçileri ile sendeleten süreç nihayet sona erdi.  Halkın şekillendirdiği İKTİDAR tarafından sıkı sıkıya cepte tutulan 3'ncü havalimanı ile ilgili en somut adım 6 Haziran Cumartesi günü atıldı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ve Partisinin Genel Başkan Başdanışmanı  Binali Yıldırım, Kırklareli üniversitesine ait olan Kayalı Kampusunde öğrencilerle, 2013 - 2014 Eğitim yılının başında bitirilen konferans salonunda, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı M. Habib Soluk''unda eşlik ettigi, "Türkiye'de Ulaşım ve İletişimin dünü bugünü, Türkiye'de Görsel ve İşitsel Yayıncılık" isimli konferansta gündeminde tamda bu konu vardı. AK Parti İl Teşkilatı ilede bir araya gelen Yıldırım, Kırklareli'nin bir çok yerinde tüm dünyanın gıbta ve kıskanarak baktığı İstanbul'a yapılacak olan 3'ncü havaalanı ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.
"Almanya'yı Frankfurt, Türkiye'yi 3'üncü havalimanı uçuracak" diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, "Almanya'yı Frankfurt havalimanı kalkındırdı, bu havalimanı da Türkiye'yi uçuracak. Bir çukur verdik, 100 milyar TL aldık, üzerine de 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanını bonus olarak alacağız" dedi.Yıldırım; üçüncü havalimanının, Ortadoğu, Uzakdoğu, Orta Asya ve Atlantik ötesi uçuşların transit geçiş merkezi haline getirileceğini söyledi.
"Türkiye'nin geleceğinin projesidir. Türkiye'yi süper lige çıkaracak bir projedir. Türkiye havacılıkta merkez olacak. 2003 yılında transit yolcu sayısı İstanbul Havalimanı'nda 1 milyonun altındaydı. Şu anda 15 milyonu aşıyor. Avrupa'da ABD'de havacılık yerinde sayıyor. ABD'de yüzde 1 küçülme var, Avrupa'da 0.5 büyüyor. Türkiye'deki geçen yılki büyüme yüzde 15,5. Türkiye transfer merkezi olacak. Bu, Türkiye'nin uçması demek. Ortadoğu'dan, Uzakdoğu'dan, Avrupa'dan, Atlantik ötesinden transferler Türkiye üzerinden olacak. Bugün Almanya nasıl kalkınıyor? Frankfurt ve Münih havaalanıyla kalkınıyor. Artık transferler doğuya kayıyor. 1971'de havacılığın merkezi ABD idi. 80'de Avrupa'nın batısı, 90'da Akdeniz ortaları, şimdi Türkiye. 9 milyar Euro yatırım yapılacak. 22 milyar Euro da 25 yıl içinde ilave edilecek. İşin özü bir çukur verdik 100 milyar TL para aldık. Bir de 150 milyon kapasiteli havalimanı bonus olarak aldık. Kamu özel ortaklığı ile yapılan dünyadaki en büyük projedir." Diyerek sözlerine devam eden Yıldırım,  "Gezi Parkı olaylarının arkasında İstanbul'a yaptığımız 3'ncü havalimanını engellemek vardı" dedi.
Yıldırım, 12 yılda Türkiye'de iletişimde, ulaşımda gelinen noktayı ve dönüşümü anlattı. Taksim'de Gezi Parkı'nı bahane edenlerin asıl amaçlarının İstanbul'a yapılan 3'ncü havalimanından rahatsız olduğunu ve Gezi Parkı olaylarını havalimanına kaydırma düşüncelerinin bulunduğunun altını çizen Yıldırım, "Dünyada 2008 krizinden bu tarafa zenginlik noktaları değişiyor, batıdan doğuya doğru hareket ediyor. Havacılığın merkezi 1970 yılında Amerika'ydı, 1980'lerin başında Portekiz, İspanya oralara geldi. 1990'larda İtalya'daydı, 2000'li yıllarda artık Türkiye'nin bulunduğu coğrafyaya geliyor. İşte biz bunu gördük. Gezi olaylarının arkasında bu havalimanı engellemek vardı, maalesef üzülerek söylüyorum. O masum hareketi çok kötü kullanarak bu projeyi yaptırmamak için çok kötü kullandılar" dedi.
Yıldırım, Türkiye'nin 12 yılda çok büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görev alanı çok geniş bir bakanlık. Geçtiğimiz 12 yılda görev alanı çok genişledi. Ulaşımın ve iletişimin her türü bu bakanlığın bünyesinde yer aldı. Bakanlığın bünyesinde ana proje olarak geçtiğimiz 12 yıl içersinde 483 proje vardı. Bu projelerin toplam maliyeti 201 milyar TL civarında. Şuana kadar bunların tamamlanan kısmı 93 milyar TL civarında, diğerlerinin de yapımına devam ediliyor. Karayolları bakanlıktan en çok payı alan, ikinci büyük payı demiryolları almakta. İstanbul'da yapımına devam eden 3'ncü havalimanının özelliği Türkiye, Avrupa'nın, Afrika'nın, Uzakdoğu'nun buluştuğu bir yer, tam bir aktarma merkezi olacak" diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol