27 Mart "Dünya Tiyatrolar Günü" münasebetiyle, KLÜ Tiyatro Kulübü ve Kırklareli Belediyesi ortaklığında her yıl düzenlenen tiyatro şenliğinin bu yıl 4'üncüsü yapılıyor. 26 Mart - 03 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşen "4. Tiyatro Şenliği", Kırklarelili tiyatro severleri 9 günde 9 oyunla buluşturuyor.
Tiyatro Şenliği'nin ilk oyunu "Yalancı Aranıyor"un ardından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde de "Yeşilçam" oyunu Kırklarelili izleyicisiyle buluştu.
İlimiz adına gurur kaynağı bir manzara
Pazar akşamı, Rektörlük Kültür Merkezi'nde KLÜ Tiyatro Kulübü üyeleri tarafından sahnelenen oyuna Kırklarelili tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu izleyici topluluğunun salonu hınca hınç doldurması başta KLÜ Tiyatro Kulübü üyeleri olmak üzere, tiyatroya gönül veren tüm gençleri memnun etti. Diğer yandan, Dünya Tiyatrolar Günü'ne yakışan bu manzara, ilimiz vatandaşlarının kültür-sanata olan ilgi, sevgi ve saygısını bir kez daha kanıtlarken, ilimizde tiyatro sanatına destek olmak adına büyük bir gurur kaynağı oldu.
"2016 Dünya Tiyatro Günü Bildirgesi" büyük alkış aldı
Pazar akşamı saat 20.30'da başlayan "Yeşilçam" adlı tiyatro oyunu öncesi, KLÜ öğrencisi tarafından okunan, Uluslararası Ünlü Tiyatro Yönetmeni, Rus tiyatrosunun profesörü, Drama Sanatları Moskova Tiyatro Okulu kurucularından Anatoli Vassiliev'in kaleme aldığı "2016 Dünya Tiyatro Günü Bildirgesi" salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı. "Dünya Tiyatrolar Günü"ne özel okunan bildirinin ardından oyunun başlamasıyla birlikte salondaki izleyicilerin keyfi daha da arttı. Nitekim ilk sahneden itibaren izleyicileri kahkahalara boğan KLÜ Tiyatro Kulübü oyuncularının performansı profesyonel oyunculara taş çıkarttı.
Uğur Saatçi'nin yazdığı, Işık Nur Dolapçı'ın yönettiği ve Deniz Uzun'un da yönetmen asistanlığını yaptığı "Yeşilçam" adlı oyun; âşık olduğu film aktrisine ulaşmak için kendi filmini çekmeye karar veren Arif'in öyküsünü konu alırken; oyun içindeki komik ve trajikomik olayların yanı sıra, Burak Koç, Kadir Altun, Ahmet Sinan Güneş, Tülay Demirsoy, Anıl Sağlam, Ayşe Sima Halvacı, Yunus Emre Sungur, Havva Çamcı, Cemre Aktaş, Enes Şahin, Anıl Azr ve Gülbahar Ayvaz gibi oyuncuların göz dolduran performansı sayesinde Kırklarelili tiyatro severler eğlenceli saatler geçirdi.
Tiyatro Şenliği devam ediyor
Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün 26 Mart Cumartesi günü sahnelediği "Yalancı Aranıyor" ve 27 Mart Pazar günü izleyicisiyle buluşturduğu "Yeşilçam" oyunlarının ardından Tiyatro Şenliği kapsamındaki oyunlar devam edecek. 29 Mart Salı (bugün) "Cimri", 30 Mart Çarşamba "Kiraz Zamanı", 31 Mart Perşembe "Haydi Karına Koş", 1 Nisan Cuma "Leyla'nın Evi" 2 Nisan Cumartesi "Eyvah Yine Karıştı" ve 3 Nisan Pazar "Dün Bugün" adlı oyunlar Rektörlük Kültür Merkezi'nde 20.30'da ücretsiz olarak sahnelenecek.
"Yeşilçam" büyük ilgi gördü
26 Mart - 03 Nisan 2016 tarihleri arasında, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün Kırklareli Belediyesi'nin desteğiyle ilimizde düzenlediği "4. Tiyatro Şenliği" kapsamında "Yeşilçam" adlı oyun sahnelendi. 27 Mart 2016 "Dünya Tiyatrolar Günü"nde, KLÜ Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sahnelediği oyun, Kırklarelili tiyatro severlerden büyük ilgi gördü
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol