Yeni sağlık yatırımları için Bakan Müezzinoğlu bekleniyor

Kırklareli İl Genel Meclisi, Kasım ayında İl Özel İdaresi 2015 Yılı Yatırım ve Çalışma Program Taslağı için ilgili komisyonlarca hazırlanan raporları görüşmeye devam ediyor. Dünde görüşülen konulardan biri sağlık yatırımları idi. Toplantıda Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden gelen talepler doğrultusunda yeni ambulans alımı, heliport yapımı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Binaları yapımı, çeşitli tıbbi cihazların alımı gibi pek çok yatırımın yapılması gerektiği dile getirildi. Ayrıca bu yatırımların İl Özel İdare bütçesi ile yapılmasının oldukça zor olduğuna işaret edildi. Meclis Üyeleri bu nedenle hemşerileri Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu kente destek vermek üzere beklemeye başladı

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı birleşimleri devam ediyor. 10 Kasım 2014 (dün) 6. birleşimini gerçekleştiren İl Genel Meclisi, İl Özel İdare Hizmet Birimleri'ndeki Toplantı Salonu'nda İl Özel İdaresi 2015 Yılı Yatırım ve Çalışma Program Taslağı hakkında ilgili komisyonlarca hazırlanan raporların görüşülmesine devam etti.
Birleşim Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı. Toplantıda İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu, Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar ele alındı.
Birleşimde Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun raporunu Meclis Üyesi Gürcan Kırım okudu. Kırım Komisyon olarak Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden kendilerine gelen yatırım tekliflerini incelediklerini ifade etti. Kırım, eski, eksik yada olmaması nedeniyle Babaeski 112 Acil Sağlık İstasyonu olarak kullanılmak üzere bina yapımı için 150 bin TL, önceki yıl programında olup uygulanmayan projeler içinde yer alan sağlık birimlerine ambulans alımı için 350 bin TL, Kırklareli Merkez'e iki adet 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu olarak kullanılmak üzere 300 bin TL, Lüleburgaz İlçesi iki adet 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu olarak kullanılmak üzere plan yapımı için 300 bin TL, Vize İçesi 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu olarak kullanılmak üzere plan yapımı 150 bin TL, Pınarhisar İlçesi 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu olarak kullanılmak üzere plan yapımı 150 bin TL, Kırklareli Merkez Heliport Alanı Yapımı 30 bin TL, Lüleburgaz İlçesi Heliport Alanı Yapımı 30 bin TL, Kırklareli Devlet Hastanesi Ambulans Alımı için 500 bin TL, Lüleburgaz Devlet Hastanesi Ambulans Alımı için 500 bin TL, Babaeski Devlet Hastanesi Ambulans Alımı için 175 bin TL, Otoklav Alımı için 200 bin TL, Motorlu Hasta Karyolası için 375 bin TL, Mamografi Cihazı alımı için 100 bin TL ve Tomografi Cihazı alımı için 300 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu aktardı.
Çağlayan, Sağlık Bakanı Müezinoğlu'nu işaret etti
Kırım'ın ardından konuşan Meclis Başkanı Av. Cavit Çağlayan, sağlık alanında gelen talepleri İl Özel İdaresi olarak karşılamalarının kolay olmadığını, ancak Sağlık Bakanlığı'nın gereken bu yatırımları hem daha hızlı hem de daha kolay bir biçimde gerçekleştirebileceğine işaret etti. Bakan Müezzinoğlu'nun hem bir Edirneli hem de Trakya'ya sıkça gelen bir Bakan olduğunu anımsatan Çağlayan, "Bakanımız iki ayda bir geliyor başta Sayın Valimiz olmak üzere ilgili müdürler bunları Sağlık Bakanlığı'ndan çok daha kolay ve seri bir şekilde temin edebilirler. Bu yatırımların oradan olması uygun olacaktır. Bunlar daha öncede çalışma raporuna alınmış ama uygulanmamış, uygulanması zor. Başta İktidar Partisi olmak üzere bunların Bakanımıza iletilmesi gerekir. Bürokratlar bazen bunları iletemeyebiliyor" dedi.
Çağlayan'a destek veren CHP Grup Başkanı Meclis Üyesi Çetin Şinikoğlu'da, "Talepler çok sağlıkta önemli. Tabi bütçe imkanlarımız ne derece bunların yapımına izin verecek. Bu taleplerin hepsinin yerine getirilmesi ilimiz açısından çok güzel olur. Meclis Başkanımızın da söylediği gibi Sağlık Bakanımız Trakyalı. Komisyonun hazırladığı raporun bir nüshasının da Sayın Bakanımıza iletilmesini istiyorum. Bunların karşılanması Kırklareli'ni rahatlatır" diye konuştu.
Konuya ilişkin son olarak konuşan AK Parti Grup Başkanı Meclis Üyesi Nihat Sağlam'da Edirne'ye Çağrı Merkezi kurulduğunu anımsatarak "Edirne'ye Çağrı Merkezinin kurulması 1350 kişiye ekmek kapısı oldu. Bakanımızın Trakyalı olması ciddi bir artı. Bunu kullanmamız lazım" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından komisyon raporu yapılan oylama ile kabul edildi. Toplantı oylamanın ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol