Yayla Mahallesi’nde Turizm Enformasyon Ofisi açıldı

Kırklareli Yayla Mahallesi’nde dün Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımıyla Turizm Enformasyon Ofisi açıldı. Açılış töreni Trakya Kalkınma Ajansı’nın Yayla Mahallesi’nde bulunan Dodoğlu Konağı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Osman Bilgin’in yanı sıra Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel ve Kırklareli Ticaret İl Müdür Vekili Osman Yeter Somer katıldı.

Kırklareli’ye gelen yerli ve yabancı turistlere bilgi sağlayacak olan ofisin açılışında konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli’nin turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade etti. Kırklareli’nin turizmini geliştirmek için çok çalıştıklarını belirten Bilgin “Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Hakikaten ilimiz tarımı, hayvancılığı, turizmi ve sanayisiyle çok yönlü bir şehir. Turizm bence ilimizin en önemli değerlerinden biri. İnsanlar Kırklareli’yi çok farklı tanıyorlar. Dün İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı ve Kültür Müdürümüz ile birlikteydik. İlimizin özellikle kuzey tarafını Demirköy’ü ve köylerini gezdik. Daha önce en az birçok kez gitmeme rağmen oraya her gittiğimde her defasında yeni şeyler buluyorum. Bulunduğumuz nokta itibarıyla Türkiye’nin en büyük ili İstanbul’a yakın olmak bu kadar büyük bir potansiyele sahip olmak ve bu potansiyel içerisinde bizim 2018 yılında hala turizm ile ilgili sıkıntılar yaşıyor olmamız bu konu hakkında altyapı, insan kaynakları ve bunların organizasyonu ile ilgili ciddi anlamda yapmamız gereken icraatlar olduğunu gösteriyor. Bunun için öncelikle insan kaynağını bu alana yönlendirmemiz gerekiyor. İkinci olarak altyapıyla ilgili orada yatırımları teşvik edip yapılan yatırımlara destek olup eğer yapılmamışsa da yatırımların yapılması konusunda ön açıcı olmak gerekiyor. 8-9 yıl önce o bölgede turizm ile ilgili çalışma yapılmış. Ancak yapılan çalışma yetersiz kalmış. Yapılan çalışmalar takip edilmemiş.
Kırklareli sahip olduğu imkanlar nedeniyle çok şanslı bir il
Biz orada turizm bölgesinden ziyade biraz daha lokalize ederek özellikle milli parkları da turizm alanına ayırarak ve işi sonuç odaklı takip ederek çalışmaları yapmak istiyoruz. Sayın Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz Bey ile birlikte Turizm Bakanlığı’ndan bugün için bir randevu aldık. İnşallah o randevuyu iyi bir şekilde sonuçlandıracağız. Bizim özellikle İğneada özelinde orada çok ciddi bir şekilde organizasyona ihtiyacımız var. Yapı stoğu ile ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Park alanları, kamp alanları gibi alanlarda sıkıntılar var. O sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Dün Armutveren’de gördük. Bir vatandaşımız ciddi bir yatırımla orada oba kültürünü yaşatan çadırlar kurmuş. Ancak köyün içinde çok ciddi bir altyapı sıkıntısı var. Bu sıkıntıları gidermemiz gerekiyor. Bizim aynı zamanda gastronomi konusunu da önemsememiz gerekiyor. Bizim bu konularda vatandaşlarımızın duyarlılığını arttırıcı, onların bu konulardaki niteliklerini ortaya koyan, onları daha fazla bilgilendiren sistemleri ortaya çıkarmalıyız. Bu manada dün Hamdibey Köyü’nü gezdik ve orada da çok güzel şeylerle karşılaştık. Aynı zamanda dökümhane ile ilgili de önemli bir çalışma başlattık. O bölgede ciddi bir altyapı çalışmasını da gerçekleştiriyoruz. O çalışmayı da yönlendirmemiz gerekiyor.
İçinde bulunduğumuz Yayla Mahallesi mevcudun çok daha üzerinde olmalı. Tabi ki burada bir aşama kaydedilmiş. Bununla ilgili bizim İl Özel İdaresi tarafından restore edilen ve 3-4 yıldır boş Duran Vali Faik Üstün İlkokulu ve Defterdar Evi olarak bilinen yerlerle ilgili bu hafta içerisinde karar çıkıyor. İnşallah bu konu ile ilgili bir sorun yaşamayacağız. Ek olarak Lüleburgaz’da Arkadia Şarapları’nın olduğu bölgede bir vatandaşımız çok ciddi bir çalışma yapmış. Özellikle yaptığı otel ve otelin yanında İstanbul’un belli tabakasındaki insanları oraya çekerek onlara ev ve arazi satarak orada farklı bir tarımsal yenileme faaliyetleri ve benzeri faaliyetler yapılmış. Bunların hepsini topladığımızda bizim tüm alanlarda ciddi bir potansiyelimiz var.
Hepimizin kalbi Kırklareli için atıyor
Özellikle bizim çok fazla emek harcamamıza gerek yok. Biz sahip olduğumuz imkanlar dolayısıyla çok şanslı bir iliz. Aslında biz böyle itici faaliyetlerle çok ciddi sonuçlar alabiliriz. Dupnisa Mağarası’nda da onu gördük. Orada da çok önemli çalışmalar var. Ancak ufak tefek sıkıntılar gözümüze çarptı. Mesela mağaranın içi yosunlaşmış. Mağaranın içerisine jenaratör koyulmuş. Jeneratör koyularak doğa tahrip edilmiş ve mağara zarar görmüş Biz o sürdürebilirlik dengesini iyi kurmak zorundayız. Burada açılan bilgi ofisi çok önemli. Bunun Yayla Mahallesi’nde olması daha da önemli. Aslında burada bir mesaj veriyoruz. Burada kurum ayrımı yapmadan biz sonuçta bu ilin dinamikleriyiz. Valilik ile başlamak üzere bütün kurumlar ki devlet olarak biz başta olmak üzere hepimiz bu il için kalbi atan bu ilin menfaatleri için burada çalışan ve Kırklareli’ye yarar sağlayan kişileriz. Hep birlikte el ele vererek sonuç odaklı çalışmamız gerekiyor. Bu pastadan nasıl daha fazla pay alırız ve en önemlisi bu pastayı ne kadar büyütürüz? Bunları fazlasıyla önemsiyoruz. Bunu yaparsak faydalanacağımız alanı büyütebiliriz ve büyüterek paylaşma geleneğimizi oluşturabiliriz. Bunu da Kırklareli’nde sağladığımızı düşünüyoruz. Şehrin çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Bu vesileyle katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu sorumluluk anlayışı içerisinde hareket edersek ilimizin en kısa vadede turizm potansiyelini ciddi anlamda büyütebiliriz. Bu vesileyle çalışmamızın hayırlı olmasını ve ilimize katkı sağlamasını dileyerek hepinize hayırlı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol