Yasak basladi, vatandas kahvehane önünü mesken tuttu

Tüm Türkiye'de oldugu gibi Kirklareli’de de kapali yerlerde sigara içme yasagi Pazar günü itibariyle uygulanmaya basladi. Tiryakiler solugu açik alanlarda aldilar.

Kafe, birahane, lokanta gibi kapali mekanlari da içine alan genis kapsamli sigara yasaginin uygulanmaya baslamasi ile daha önce sigaranin rahatça içildigi bu mekanlar birden bosaldi.

Buna göre artik sadece açik alanlarda sigara içilebilecek, tente, çadir gibi örtülerle kapali açik alanlarda bile sigara içmek yasak. Ancak uygulamayla birlikte, itirazlar da giderek güçlenmeye basladi.

Isletme sahipleri yasakla ilgili uyarilari asarak seklen uygulamaya hazirlarsa da dogacak sikintilar nedeniyle kafalarda soru isaretleri var. Çay ocaklari, kahvehaneler, lokantalar ve birahaneler gibi içki satan yerler bu uygulama ile olumsuz yönde etkilenmeye basladilar. Öyle ki daha ilk günden kahvehaneler tabir-i caiz ise sinek avlamaya basladi.

Geçtigimiz gün tüm uyarilar isletmelerin duvarlarina asildi.

Seklen yasaga hazir olan isletme sahipleri ise sikinti yasayacaklarini düsünerek yasagin biraz esnemesini bekliyorlar. Yaz aylarinda çok fazla hissedilmeyecek olan yasak ise özellikle kis aylarinda kahvehane, kafe, lokanta ve bar gibi mekanlari önemli ölçüde etkileyecek gibi görünüyor.

Sigara tiryakilerinin bazilari bu görüsü desteklerken kimileri ise yasagin sigarayi birakmalarinda etkili olmasini umut ediyor. Bu arada Kirklareli Belediyesi Zabita ekiplerinin önümüzdeki günlerde denetimlerini artirmasi da bekleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol