Kırklareli Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, Kırklareli'nin son iki yılda mevsim normallerinin üstünde yağış aldığını söyledi
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiği Kırklareli'nde, Meteoroloji İl Müdürü Naci Gürbüz yağışları ve hava durumunu değerlendirdi. Belirli aralıklarla devam eden yağışların bugün ve Cumartesi günü devam edeceğini aktaran Gürbüz, "Cuma ve Cumartesi günü boyunca yağışlar lokal olarak sürecek. Ancak Cumartesi günü biraz daha fazla yağış görülebilir. Pazar günü de havanın bulutlu olmasını tahmin ediyoruz.
Yeni hafta içinde Pazartesi günü şuan ki verilere göre yağmur yağması tahmin ediliyor" dedi.
"Yağışlar Ocak, Şubat, Mart ve Haziran
aylarında mevsim
normallerinin üzerinde seyretti"
Son iki yılın yağış ortalamalarını da değerlendiren Gürbüz şöyle konuştu; "Yağış ortalamalarına bakılacak olursa geçtiğimiz yıl ocak ayında metrekareye 131 kilogram yağış düşerken bu yıl 96 kilogram yağış düştü. Şubat ayında ise bu yıl 98 kilogram yağış aldık. Mart ayında da yağışlar geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. Geçen yıl bu ayda metrekareye 8 kilogram yağış alırken bu yıl 57 kilogram yağış aldık. Nisan ayında ise geçtiğimiz yıl metre kareye 47 kilogram yağış düşerken bu yıl 23 kilogramda kaldı. Mayıs ayına baktığımız da yağış oranının bir hayli düştüğünü görüyoruz. Geçen yıl metrekareye 127 kilogram yağış alırken bu yıl 33 kilogram yağış, haziran ayında ise geçen sene 18 kilogram yağış alırken bu yıl Perşembe günü itibariyle 70 kilogram yağış aldık.
Bu verilere bakacak olursak şöyle diyebiliriz ki Nisan ve Mayıs aylarında yağışlar mevsim normallerinin altında seyrederken, Ocak, Şubat Mart ve Haziran aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyretti."
"İlk 6 ayda 378
kilogram yağış aldık"
Kırklareli'nde normal şartlarda haziran ayı dahil ortalama 293 kilogram yağış alındığını belirten Gürbüz, "Geçen yıl haziran ayı dahil toplam 351 kilogram yağış almışken bu yıl haziran ayının ortası itibariyle 378 kilogram yağış alındı.
Zaten Kırklareli'nin tüm sene boyunca ortalama yağış miktarı 550 mm'dir.
Şuan için 6 ayda 378 kilogram yağış aldık. Bu sonuçlara göre Kırklareli'nde geçen yıl da bu yılda mevsim normallerini üstünde yağış aldığını söyleyebiliriz" dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol