YUNANISTAN TÜRKIYE'DE KAYBEDILMIS VATAN ARIYOR

Su Yunanlilari anlamak mümkün degildir. 7 Mayistan beri "Pontus Helenizmi Soykirimi" toplantilari yapmakta, Türkiye'de kaybedilmis Pontus Vatanini aramaktadirlar. Sözde 1919-1922 yillari arasinda Dogu Karadeniz'deki Osmanli topraklarinda yasamis 300 bin Rum, Türkler tarafindan öldürülmüslermis.
Bu amaçla Pontus Dernekleri kurmuslar, Pontus Aniti dikmisler ve 19 Mayisi da Pontuslu Rum Soykirimini Anma" günü ilan etmisler. Iktidari ve muhalefeti ile bu sorunu uluslararasi bir konu haline getirmeyi amaçladiklarini açiklamislardir. Türkiye'nin bundan dolayi özür dilemesi gerektigini, konuyu Avrupa Birligi'ne götüreceklerini söylemislerdir. Yaygaraci millet..
Yunanlilar'in, Türkiye Trakyasi, Ege ve Marmara Bölgelerinde kalan, Dogu Karadeniz'e kadar uzanan kiyi seridindeki topraklarda emelleri vardir. Bunu, bagimsizliklarini kazandiklari 1830'lu yillardan 15-20 yil sonra ilan etmislerdir. BÜYÜK YUNANISTAN hedefini ortaya koymuslardir. Buna Panhelenizm (sinirlar ötesi Yunanistan) demislerdir. Osmanli Devleti'nden bagimsizliklarini kazandiktan sonra da ne hikmetse, (Türkler ile yaptiklari savaslarda hep yenilmelerine ragmen) Türkiye'den hep toprak alarak büyümüslerdir. Mesela 1897 Teselya Muharebesi'nde yenilmisler, 1920-1922 yillari arasinda Türkiye ile yaptiklari savasta ise bozguna ugramislardir. Bu yenilgiyi "Küçük Asya Hezimeti" seklinde anlatmislardir. Buna ragmen topraklarini hep büyütmüslerdir. Arkalarinda hep Ingiltere, Fransa ve Rusya'yi görmüslerdir.
Bugün Yunanistan'in, Türkiye'ye gerçek anlamda dost bir komsu ülke oldugunu söylemek mümkün degildir. Yunanistan'daki anketler, Türkiye aleyhinde faaliyette bulunan dernekler, uluslararasi iliskilerde takindiklari tavirlar bunu göstermektedir. Gerçi, Türkiye'de, Yunan Kardesligi üzerine egilmis diplomatlar, devlet adamlari, gazeteci ve sanatçilar varsa da Yunanistan'in bu ilgiye aynen karsilik verdigini söylemek zordur.
Yunanistan ile Ege Semalari'nda it DALASMASI (savas uçaklari arasinda sürtüsme) devam etmektedir. Hava sahasini, deniz sahasi sinirlarini genisletmisler, ancak resmen ilan edememislerdir. Çünkü Türkiye bunu savas nedeni sayacagini açiklamistir.
Bu Pontus Soykirim iddiasina dönersek Yunanlilar'a sormak lazimdir. Balkan Savasi sirasinda, 1920-1922 isgalinde onlar ellerini kollarini baglayip durmuslar midir? Yabanci tarihler Anadolu isgali sirasinda katlettikleri insanlarin sayilarini vermektedir.
Yunanlilar'a bazi seyleri hatirlatmak gerekir. Türkiye'nin dostlugu onlarin leyhindedir. "Türk Husumet Kültürü"nü ayakta tutmak Yunan halkina hiçbir çikar saglamaz. Kaldiki birgün Türkiye ile NATO gibi, AB içinde de yanyana olacaklardir. Yunalilar, Yahudilerin duasi gibi bir duada israr ederlerse, biz de Yunanistan'i düsünmeye, tarihi karistirmaya baslariz. Yahudiler, Kudüs'ten sürüldükten sonra Kudüs'ü unutmamak için kendilerini söyle bir sarta baglamislardir
"Eger seni unutursam Kudüs Dilim kurusun, kahrolayim." Biz de "400 yil egemenligimiz altinda kalmis Yunanistan'i unutursak" demeye baslarsak bu is nereye gider?
Yunanlilar Anadolu'yu, Trakya'yi, Pontus'u Bizans Hayali'ni unutmalidirlar. Saçma bir soykirim iddiasindan vazgeçmelidirler. Ne olmussa olmus, tarihte olmus. Olanlarin bugünle bir ilgisi yoktur. Yunanistan bu kasinmadan vazgeçmelidir. Yunan halkinda Türk düsmanligini canli tutmak, yetisen yunan kusaklarina Türk'ü hedef göstermek, Türkiye'yi köseye sikistirmaya çalismak, zor sartlarda ondan ödünler koparmayi bakmak tehlikeli bir komsuluktur. Türkiye, Yunanistan'in düsmani degildir. Yunanistan'a düsmanlik öyle fazla önemsenecek bir sey de degildir. Birakalim Türk ve Yunan halklari birbirlerini dost bilsinler, birbirlerini dost olarak tanisinlar. 1940'li yillarda Yunanistan'i Türkiye'nin besledigi unutulmasin. Türkiye bunu kendi halkini aç birakarak yapmis, bir dostluk, bir komsuluk örnegi vermistir. Suraya gelmek istiyorum. Türkiye bugün sorunlarini, bunalimini asmaya çalismaktadir. Kendisiyle ugrasmaktadir. Böyle bir zamanda Yunanistan'in havada bir iddia ile Pontus Soykirimi'ndan söz etmesi, bunu uluslararasi bir olay haline getirmeye çalismasi, Türk'ün tarihini karalamaya kalkismasi son derece vahim bir komsuluk münasebetidir. Yunanistan yanlis bir politikanin içersindedir. Bu silah birgün ters tepebilir, Yunanistan'i yaralayabilir. Yakin tarihlerini dikkatle okusunlar. Bunu unutmus görünüyorlar. Oysa tarih geçmisteki olaylardan, yasanmislardan ders almak içindir.
nazifkaracam@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol