YOKSUL ÜLKELERİN KALKINMASI MUTLU EDER BİZLERİ

Günlerden 7 Kasım 2015 TRT Müzik'ten Türk Sanat Müziği'nin en güzel eserlerini dinliyorum. 1 Kasım seçim sonuçları medyada tartışılıyor. Muhalefetin başarısızlık nedenlerini televizyonda tartışanlar var. Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat'ın Anadolu gazetelerini okumayı severim. Terörden yılan, bıkan halkın, esnafın ekonomik ve toplumsal bakımdan çöküşe geçtiğini HDP'nin oy kaybına uğrayacağını yazmıştı. Yazdıkları doğru çıktı. Geri kalmış bölgelerin ekonomik ticari, sosyal açından kalkınması için siyasilerin reformcu, ekonomik kalkınmayı ön planda tutan adımlar atması gerekmektedir.
Japon mucizesi nasıl gerçekleşti? Güney Kore nasıl kalkındı? Çin kendi ekonomik sosyal kalkınmasını nasıl, hangi yöntemlerle sağladı? Yüz sene önce Finlandiya'nın kalkınması için Snelman hangi yöntemleri kullandı? Büyük Atatürk 1923-1938 yıllarında geri kalmış yoksul halkın reformlarla, yenilikler kalkınması için hangi reformları yaptı?
Barışçılık : "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh"
"Barış, insanların ve milletlerin bir arada güven içinde yaşamaları için gerekli olan unsurların başında gelir. Atatürk ilke ve inkılâpların (yeniliklerin) barışçı yönü, Türk milletinin iç kavgalara sürüklenmeden milli ve sosyal dayanışma içinde kalkınmasını esas alır. Atatürk bu konudaki görüşlerini 1931'de yayınladığı bildiride "Yurtta barış dünyada barış" ilkesiyle birlikte şöyle belirtmişti: "Gaye, sınıf mücadelesi yerine sosyal dayanışmayı sağlamaktır." Yoksul ülkelerin kalkınması güzel bir rüya gibidir. Barış, toplumsal gelişmenin ve çağdaşlaşmanın ortamını hazırladığı gibi değişik ülkelerin insanları arasında uygarca ilişkilerin gelişmesinde sağlar." "İnsan sevgisinin ön planda tutulması sadece kendi milletinin sevmeyi değil, tüm insanları sevmeyi ve saygı duymayı da esas alır. Milli düşünceler Türk milletinin kurtuluşu ve yükselişi üzerinedir. Milletler arası düşünceler, insanlık ideali ile ilgilidir. Bütün insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını öngören "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesidir. Büyük devletler kuran atalarımız büyük ve kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, incelemek, Türklüğe ve dünyaya bildirmek bizler için borçtur."
Kırklareli Atatürk Lisesi tarih öğretmeniyken yazar Kemal Kara'nın tarih kitaplarını okumuştuk. 1997 yılında emekli oldum. Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihİ ve Atatürkçülük kitabında güzel konular vardır.
Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle zengin petrol alanlarına olan yakınlığı, ulaşım yolları üzerinde bulunması ve bu yolları kontrol eden konumuyla önemli bir ülkedir. Süper güçler Türkiye'nin güçlenmesini istemezler. Terörün arkasında güçlü devletler bulunmaktadır. Klasik "Böl- Parçala- Yut" politikasını emperyalist devletler her gelişmek isteyen ülkede uygulamaktadırlar. 67 ülkeleri kendilerinden başka hiç bir ülkeyi düşünmezler, bencildirler. Geri kalmış ülkeler kalkınmak, gelişmek zorundadırlar. Yoksul ülkelerde kalkınma barış ve sevgiyle olacaktır. Trakya'nın Balkan Türkleri yurdunun kalkınmasının ister. Medeni bir dünyada yaşamak güzeldir…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol