Kırklareli Yeni Bağlıkta Evleri Olan Bir Arkadaşım Dertliydi: "Kırklareli Barajı'na giden yolla yeni bağlığa giden yollar çok bozuktur. Bu yollara Kömür Cürufları Atılsa bozuk yollar biraz iyileşir. Elektrik de yok. Ortadaki evlere elektrik abonesi olma imkanı tanınabilir. Dünya aya çıktı! Biz hala nerelerdeyiz? Yeni bağlıktaki köpekler aç. Yol bozuk olduğundan köpeklere ekmek de atılamıyor. Yeni bağlıkta üzüm, sebze yetiştirenler oluyor. Kendimize kadar üzüm, sebze yetiştirmek hobimiz bizim.
Üzümünü pazarda satanlar oluyor. Kırklareli bağ kasabası olup bağ bozumu, hardaliye şenliği yapılıyor. Sorunumuzla ilgilenen kimse yok! Seçimlerde herkes oy istiyor. Bunları yazar mısınız?" dedi.
24.12.2012 günü Kırklareli'nde Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın ve Arkadaşlarının düzenlediği Hardaliye Şenliği Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nde yapıldı. KUTBAY HARDALİYE, ELLEZ HARDALİYE, KARLIBAĞ HARDALİYE Misafirlere Hardaliye İkramında Bulundular… Hardaliye Şenliği'nin sonlarında gelmiştim. Babaeski'deydim.
Ellez Hardaliye'nin tesisleri Çeşmekolu'ndaymış.
Kırklareli Hardaliyesi'nin tadı çok güzeldi. Büyük şişe hardaliye on liraydı. Küçük bir şişe hardaliye iki liraydı. Kutbay ve Ellez'in hardaliyelerinden tattım. Çok güzeldi. Gıda mühendisi Melahat Dede Türk Tarım İl'de memur: "Yerel Hardaliyede Ağır Bir Hardal Kokusu Oluyor" dedi. Kaliteli üzümden usta bağcılar en güzel hardaliye yapabilirler.
"Yayla Mahallesi'nden HÜSEYİN KANCAN Atatürk'ün Sağlığında Dört Yıl Atatürk Orman Çiftliği'nde Askerlik Yaptı…" Bunu emeli öğretmen Mehmet Kancan'ın oğlu Koza Pastanesi'nde söyledi.
Araştırmacı Yazar Nazif KARAÇAM: "Edirne, Kakava'nın patentini almış. Haberin oldu mu? Bu konuda geçen gün bir yazı yazmıştım" dedi. Bu haber ulusal basında da çıkmış. Atilla Vişne: "Kakava haberini ben de okudum. Kakava'nın patentini Edirne almış" dedi. Kırklareli Hıdırellez Şenliği Otantiktir. Karagöz'ün Kırklarelili olduğunu Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde bulup ortaya çıkaran Nazif Karaçam'dır. Kırklareli Terminali'nin Karşısında KARAGÖZ'ün Heykeli Dikildi… Karagöz Hıdırellez Kakava'yla bütünleşerek Kırklareli Hıdırellez Şenliği'ne renk kattı. Nazif Karaçam, Talat Heral ile Vize Kışlacık'a gitmiştik. Nazif Karaçam köy kahvesinde oturanlara: "Karagöz Kışlacıklıdır değil mi?" deyince köy kahvesinde oturan ağalar, "Evet. Bizim köylümüzdür. Hemşerimizdir" dediler. Trakya turlarımızda Talat Heral Nazif Karaçam'la beraber bizi gezdirirken köylülerle söyleşiler yapmıştım. Gezmek, görmek gezi notlarımı gazeteye yazmak hobim olmuştur.
2013 Yılı Türk Halkına Sevgi Dolu Bir Yaşam Getirsin. Sağlıklı ve huzurlu olalım.
Kırklarelili Son Aşıklardan Aşık Ali Tanburacı'nın Heykeli Fahri Kasap ilk ve ortaokuluna yakın meydana konmuş. (1899 - 1982) Yaşamı da bir köşeye yazılabilir. Kırklareli'nin simge olmuş halk kültürüne katkıda bulunmuş insanların hatırlanması örnek bir davranıştır. Kırmızı Gülün Alı Var, Biberiye, Hanım Ayşem'le beraber onüç türküsü TRT'deki kayıtlarda Aşık Ali Tanburacı adınadır. Torunu Rasim Savaş Ergüven Arkadaşımızdır…
Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları, Rumeli Balkan Folklorunu çok severim…
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol