YAZMAK YAŞAMAKTIR

Günlerden Çarşamba (13.01.2016 ) Yayla caddesinde yürüdüm. Yayla parkı güzelim yaz günlerini bekliyordu. Rengârenk kelebeği aradı gözlerim. Kahve önünde tavla oynayanlar. Havada bembeyaz bulutlar. Tur attım Yayla sokaklarında. Çay, simit yaptım. Eski Karakaşlı'yım. On sekiz yıldır Demirtaşlı'yım. Kırklareli'ni fetheden Demirtaş paşadır. Ruhu şad olsun. Şairi çoktur Kırklareli'nin. Ayda bir toplanıp en güzel şiirlerini okurlar. Selam olsun Kırklareli, Edirne, Tekirdağ şairlerine. Şairi çok olan şehirleri severim. Ozan Ağacı Şairlerinin Edirne toplantılarına katılmıştık. Kırklareli'nden İlyas Yalçın, Erkan Gökçen, Mülayim Tirfil, Selahattin Demiraco… Kırklareli'nde önce Kırklar Pınarı şiir hareketi başladı. Üç dört ay sonra Kırkların Sesi şair Grubu adını aldı. Araştırmacı yazar Nazif Karaçam şairler grubunun başkanı oldu. Kahveci şair Mülayim Tirfil'in kahvede şairler en güzel şiirlerini okudular. Daha sonra ben yerel tarih kültür çalışmalarıma başladım. Yıllardır Kırklareli'nde Önadım, Kırklar Haber gazetelerinde köşe yazarlığı yapıyorum. 7 Temmuz 2004 yılından beri…
Yazmak yaşamak derler… Küçük bir kahvedeyim. Kofçaz köylüleri sohbet ediyorlar.
Posta Gazetesinin manşeti: " Kalbimizi ve Misafirlerimizi Vurdular" Terör İslam dünyasını paramparça ederken masum gönüller yanıyor. " Dualarımız İstanbul İçin" " Ölenlerin Dokuzu Alman, Biri Perulu". Sevginin ışığında yürüyenler güzel bir dünyanın özlemi içindedirler.
Yunus Emre'nin tasavvuf şiirlerini severim. Karaman'da Yunus Emre'nin şiirleri Caminin Şiir Bahçesinde panolardadır. Yunus gönüllere selam olsun. Konya'da Hz. Mevlana'nın yedi öğüdü caddelerdeki elektrik direklerinde güneş gibi parıldar. Anadolu'dan, Rumeli'ye, Balkanlara göç ettirilen, iskân edilen Yörükler, Türkmenler atalarımızdır. Aşure olmuşuz Rumeli'nde (Roma elinde) kendi gelenek ve görenekleriyle yaşamayı seçmişlerdir. Fatih Sultan Mehmet'in Bosna fermanı insancıldır. Fatih Bosna Hersek halkına mutlu yaşam sözü vermiştir.
Karaman'da eski sokaklarda yürüdüm. Arnavut kaldırımlı eski sokaklar Kırklareli'nin eski sokaklarına benzerler. Yunus Emre Parkında Yunus'un çok güzel bir şiiri vardır.
Trakya söyleşilerimde "Dedeler nerden gelmişler" diye çok sordum. Karaman'dan Balkanlara, Balkanlardan Karaman'a göç eden Balkan Türkleri. Ne diyor Karaman'da bir köylü amca "Yüz on sene önce Bulgaristan Pazarcık'tan Karaman'ın bir köyüne geldik. Seksen sekiz yaşındayım. Burada oğlum var. Onun yanına uğrarım. Burası Atatürk Parkı'dır" demişti. Karaman'da Halk Cumhuriyet Parkı'na Atatürk parkı diyor. Karamanoğlu Mehmet Bey'in posteri çarşıdadır. "Divanda, meydanda, bargâhta, sarayda Türkçe'den başka bir dille konuşulmayacaktır." (13 Mayıs 1277) 13 Mayıs Karaman'da Türk dil bayramı olarak her yıl kutlanmaktadır. Osmanlı'dan önce Anadolu'da da kurulmuş Türk Beylikleri vardı. Onlardan birisi de Karamanoğulları'ydı.
Güvercinler akşamüstü neşeli neşeli uçarlar. Mavi gökyüzüne neşe saçarlar. İnsanlık büyük bir ailedir. Huzurun olduğu bir dünya umudumuzdur. Nükleer silahlar yasaklansın. İnsanlar kardeşçe, dostça yaşasın…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol