Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu senede ilimiz başarılı olarak Profesyonel futbol ligin tek başına temsil eden Kırklarelispor Başkanı ile dün özel bir röportaj yapma imkanı bulduk ve Kırklarelispor Başkanı Volkan Can'a merak edilen soruları sorduk. Sorduğumuz ilk soru şöyle oldu. Kırklarelispor'daki üç seneden beri başkansınız bunu bize bir değerlendirebilirimsiniz?
Can "Bundan üç sene önce yaklaşık olarak arkadaşlarımla yönetime talip olduk. Beş gün sonra seçim vardı o seçime girdik Allah'ın izniyle seçildik ve göreve başladık. Amacımızdaki ilk hedef Kırklarelispor'u nasıl profesyonel lige çıkartırız oldu. İl maçımız Babeskispor'laydı o zaman bir pankart açılmıştı hedef ikinci lig diye. Senelerden 2012 ve biz ikinci ligde ikinci sezonumuzu yaşıyoruz. Bize kimse inanmadı bunlar çoluk çocuk denildi. Bizim arkadaşlarımızla o zamanda koyduğumuz hedef hep en üst noktalardı. İlk sezonumuzda Play offlara kaldık ve o gün çıkamayacağımızı bildiğimiz için çok fazla hırs yapmadık elendik. Ancak daha Mayıs ayının başında yeni bir oluşuma giderek çevrede bulunan iyi futbolcuları toplayarak asıl hedefimizi koymaya başladık. O sezon üçüncü lige çıktık akabinde ikinci lig ve geçtiğimiz sezonda ikinci ligde ilk sezonumuz olmasına rağmen sekizinci bitirdik ve Türkiye kupasında oynamaya hak kazandık. Geçtiğimiz sezon bile çoğu kişi takımın maddi olarak zor durumda olduğunu bildiği için burada kalamazlar düşerler falan deniliyordu. Ancak biz hem kendimizi hem takımımızı buna inandırarak yine bir ilke imza attık. Bildiğiniz gibi çoğu takım isim hakkını satarak değişik yollar izleyip para kazanma amacında. Bizler her ne kadar zor durumda olsak ta ismimizi korumak istedik. Bizler kendi markamızı Kırklarelispor markasını yaratmak istiyoruz ve bunun için iyi bir yol çizdiğimize inanıyorum. Böylece taraftar desteğimiz az olmasına rağmen korumasını bildik. Sıkıntılarımız yok diyemem mutlaka var. Biz gelir kaynağı olmayan bir kulübüz. Gelir kaynağımızın ana kısmını iddia gelirleri oluşturuyor. Onun haricinde gelir kaynağımız yok. Birde yardım anlamında dönem dönem Valilikten ve Belediyeden yardım alıyoruz. Sorunlarımızı kendi aramızda halletmeye çalışıyoruz. Çok şükür Allahım bugüne kadar bizi utandırmadı. İkinci ligde bulunan kulüplerin arasında gelir kaynağı olarak muhtemelen son sıralardayızdır. Biz buradaki durumu bilerek bu işe başladık. Kimseden bir beklentimiz de yok. Çoğu kişide şunu soruyordur diye düşünüyorum bu kadar borcun altına niye girdin diye biz Kırklarelispor ve Kırklareli sevdalıları olarak bu yola baş koyduk. Önceden Top topladık top oynadık çıktık tribünde amigoluk yaptık bunu her zaman için karşılık belemeden yaptık. Çünkü bizim sevgimiz sevdamız Kırklarelispor oldu. Onunla yatıp onunla kalktık ve çok şükür ki bir şeyleri başardık. Geçen sene sekizinci olmamıza rağmen çoğu kişi mutlu olduysa da ben ve arkadaşlarım mutlu olmadı çünkü bizim hedeflerimiz hep daha iyisi ve daha yükseğe çıkmak. Hangi kulüp bu sene düşeceğiz diye lige başlar. Biz hep daha iyi oyuncularımız daha iyi kadromuz oldun diye uğraşıyoruz. Geçtiğimiz sezondan 14 futbolcumuz ile anlaşmıştık birde üstüne 11 futbolcu transfer ettik. Bunun meyvelerini de toplamaya başladık. Kadro açısından zengin bir takımız.
İkinci sorumuz ise Başkan Volkan Can'a şöyle oldu: Futbolcularla içli dışlısınız bu zor olmuyor mu?
Can "Ben bu kulübün en kötü günlerinde futbolcusuydum. Burada oynayan arkadaşlarımın ve kendimin neler yaşadığını en iyi ben bilirim. Bunun için hiçbir futbolcu arkadaşımdan şuan için söylüyorum hiçbir şekilde hiçbir şeyi gizlemedim. Hatta çoğu futbolcumuz bankaya ne zaman para gelir gider bizlerden daha iyi biliyor. Burada bulunan tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve ben hepimizin ana prensibi şeffaf ve samimi olmak. Burada şunu çok iyi öğrendim samimi bir duruş sergilediğinde futbolcunun neler hissettiğini anlarsın. Bunu da en iyi bilenlerden birisiyim. Geçtiğimiz seneler bizim tecrübe kazanmamızı da sağladı. İlişkilerimizi kiminle nasıl kuracağımızı da öğrendik. Ben ve bizler futbolcu arkadaşımla aramıza hiçbir mesafe koymadık koymayacağımda. Ha bu başkan ha bu yönetici e bu futbolcu kiminle konuşacak. Bunu yapmamak içinde direkt kendimiz muhatap oluyoruz. Gördüğünüz gibi beraber çay içiyoruz oturuyoruz konuşuyoruz aramızda. Her şeyi bir aile ortamında gördüğümüz için daha çabuk halledebiliyoruz. Biz onlara içten davranıyoruz onlarda bize böylece en zor konuları bile çok rahat çözebiliyoruz. Ben kulübü bir kulüp başkanı gibi değil bir işçisi gibi yönetmeye çalışıyorum ve bugüne kadar bu şekilde yönettim ve yönettik ve başarılı olduk. Biz onlara hep yakın olduk ve hep yakın olmaya devam edeceğiz bizim başarımızın ana prensibi bu taktiğimizde bu. Demek ki doğru yolda olduğumuza inanıyorum ki son üç seneden beri iki şampiyonluk yaşamışız.
Son sorumuzda ise şunu sorduk başkan Volkan Can'a.
Taraftarlarla ilgili düşünceniz nelerdir?
Volkan Can: "Ne yazık ki bu kadar futbola susamış on yıl profesyonel futboldan uzak kalmış bir şehir olmamıza rağmen üst üste şampiyonluklar kazanmamıza rağmen tribünleri bir türlü dolduramıyoruz. İki maç hariç bir Beşiktaş maçı ki o maçta bile daha önce oynadığımız Afyaonkarahisar maçı kadar seyirci toplayamamıştık. Ne yapmamız gerektiğini bir türlü çözemedik. Kemikleşmiş bir grup taraftarımız var ama onun haricinde fazlasını bir türlü çekemedik. Biletleri biliyorsunuz 15 Tl yapmıştık ki onun sebebi de şu biz oynadığımız her maç için Gençli Spor'a kira bedeli ödüyoruz bununda bedeli 6,5-7 bin TL. Örneğin bu hafta maça gelen biletli seyirci sayısı 400. Bunu onla çarptığında 4 bin TL yapıyor kısacası seyirci ile oynamamıza rağmen bilet fiyatlarını indirmemize rağmen yine cepten para ödüyoruz. En azından kira bedelini çıkarmış olsak kısacası cebimizden bir şey çıkmasa iyi olmaz mı? Yeri geldiğinde kritik maçlar olduğunda maç biletlerini 5 Tl hatta 1TL bile yapacağız. Ancak bunun için desteğe tribün desteğine çokça ihtiyacımız var. Çoğu kişi birde şunu diyor tribün ne zaman yapılacak ne olacak diye. Bence buraya tribün yapmanın bir anlamı yok. Çünkü biz 1.600 kişilik tribünü dolduramıyoruz. Bence hiç gereği yol diye düşünüyorum. Ben tek isteğim zemin düzelsin biraz düzenleme yapılsın yeterli. Tribüne ancak kapıları açtığımızda doldurabiliyoruz. Biz burada ki insanlarımıza bir türlü futbol sevgisini Kırklarelispor sevgisini aşılayamadık. Bu bizi çok üzüyor. Şimdi iyiyiz diye düşünüyorum takım olarak birde kötü olsak herhalde elli kişiye oynarız. Allah göstermesin küme falan düşsek ortalık toz duman olur. Trakya'da bir tek futbolu profesyonelce biz temsil ediyoruz. İnsanlar uyansın istiyorum. Ama fazla geç kalmamaları gerekir. Çünkü tren kaçtıktan sonra ardından çok baktık zamanında bunun için şimdi tam destek olma zamanı" dedi.
Bizler Önadım Medya grubu olarak Kırklarelispor'a ve onula birlikte çok büyük işler başaran Kırklarelispor Başkanı Volkan Can'a ve yönetim kuruluna hem gelecekte hem de bu hafta oynayacağı Gaziosmanpaşa maçında başarılar diliyoruz.
BAŞKAN VOLKAN BEY DOĞRU SÖYLÜYOR.... "Trakya'da bir tek futbolu profesyonelce biz temsil ediyoruz. İnsanlar uyansın istiyorum. Ama fazla geç kalmamaları gerekir. Çünkü tren kaçtıktan sonra ardından çok baktık zamanında bunun için şimdi tam destek olma zamanı" Haydi Kırklareliler...."Destek Zamanı"
Hüsmen Ağa'dan sonra Volkan Can'da ameleliğe merak saldı :)
Volkan Can bu takımın herşeyi. Can damarı KIRKLARELİSPOR dendiğinde bu genç başkan ve onunla birlikte bu yola baş koyan genç arkadaşlar akla geliyor. Biz onlarla bu yola baş koyduk şimdi hedefimiz PTT 1 Lig orasını bulduk mu gerisi daha kolay. Başarılar Başkanım her zaman yanınızda olacağız.