Vize'ye linyit madeni

Vize ilçesi sınırlarında Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 4. Grup Linyit Kömürü Ocağı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. Projeye ilişkin bilgilendirme toplantısı 15 Ocak 2015 tarihinde yapılacak.
Kırklareli'nin Vize ilçesi sınırları içerisinde Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 4. Grup Linyit Kömürü Ocağı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlayarak ÇED Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.
Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 15 Ocak 2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Kırklareli Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.
En fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti
Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü'nün bildirdiğine göre 2014 yılının Eylül ayında katı yakıtlarda en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti.
Katı yakıtların 2014 yılı Eylül ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 130 bin 115 ton, linyitin 5 milyon 625 bin 434 ton ve taşkömürü kokunun 363 bin 971 ton, teslimat(1) miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 682 bin 86 ton, linyitin 6 milyon 39 bin 577 ton ve taşkömürü kokunun 428 bin 243 ton olarak gerçekleştiği görüldü.
Üretimin
teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti
Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı (2) %4,9 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti.
Bu oran linyitte % 93,1 iken taşkömürü kokunda % 85 olarak hesaplandı.
Taşkömürü ve linyit
teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının % 35,7'si termik santrallere, % 19,6'sı kok tesislerine, % 8,5'i demir-çelik haricindeki sanayiye, linyit teslimatının % 90,1'i termik santrallere, % 4,9'u demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun ise % 97'si demir-çelik sanayine sevk edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol