"Vizeli olmanin onurunu yasatiyoruz"

Kirklareli’nin Vize ilçesi Belediye Baskani Selçuk Yilmaz, son dönemde yapilan çalismalarla ilgili kamuoyuna bilgi vererek, halka önemli mesajlar gönderdi. Ilçede özellikle yol çalismalarina büyük agirlik verildigini söyleyen Yilmaz, “Gözden kaçirdigimiz yerler olabilir. Halkimiz, muhtarlar araciligiyla bizi bu konuda yönlendirebilir. Belediye olarak halkimiza Vizeli olmanin onurunu yasatiyoruz” dedi.

Belediye Baskani Sayin Selçuk Yilmaz; “Vatandaslarimiz yollarimizdan sikâyetçiler fakat unutulmamasi gereken içme suyu sebeke çalismalarinda 60 km yol kazilarak sebeke degistirildi. Bu, birçok yerde yolun her iki tarafinda da abone baglantisi yapilirken kazilmalar oldu. Buna ilave olarak yapilan elektrik sebekesinin yeraltina alinmasiyla yapilan kazilar ve belediyenin yapmis oldugu kanalizasyon çalismalarinda bütün yollarimiz kazilmak durumunda kaldi. Içme suyu çalismalari biter bitmez yollarimizin bazi yerlerinde tamamen asfalt ya da kilit tas olarak yapilmistir.

Yollarimizin bir kismi asfalt ile bir kismi beton dökülerek, bir kismi da kilit tas tamiri yapilarak düzenlenmistir. Bugün çalismalar halen devam etmektedir. 2008 yili içersinde 5000 ton asfalt, 2000 ton beton, 7 km sathi kaplama, 7000 m2 beton kilit tas temizi, 12.000 m2 kilit tas alimi ve dösenmesi, 5000m2 eski kaldirimlar sökülerek yeniden beton atilarak kaldirim yapilmaktadir.

Bugün Vize ilçesinin ana caddesi imrenilecek durumdadir. Trakya dahi bir çok yere bakildiginda Vize ilçesinin ana caddesi kadar güzel bir cadde yoktur.

Benim yasim 42. Ben Vize ilçesinde asfalt serme makinesiyle asfalt serildigini görmedim. Ama, biz ana caddemizin ve Develi Caddemizin asfaltini finiserle serdik. Benim söyledigim bir sey var. Vize ilçesi tarihinde nasil Trakya’nin baskenti olduysa, bundan sonra da Vize ilçesi baskent olamaz ama Vizede yasayan vatandaslarimiz Vizeli olmanin, Vize’de yasamanin onurunu; sehriyle, sosyal imkanlariyla, spor aktiviteleriyle, kültürel faaliyetleriyle, baskent özelliginde bir ilçede yasamanin keyfini sürecekler.

Biz bu çalismalari yaparken bizim en büyük destekçimiz vatandaslarimiz olmustur. Bize çalismalarimizda sabir göstermislerdir ve göstermeye devam etmektedirler. Biz bu çalismalari yaparken kesinlikle mahalle ya da sahis ayrimi gözetmedik. Havalar müsaade ettigi sürece yol yapimlari devam edecektir. Ben ve ekibim hangi yollarin bozuk oldugunu gayet iyi biliyoruz fakat elimizde sihirli degnek yok ama su anda Vizemizin her bölgesinde öncelik sirasina göre çalismalar devam etmektedir.

Tabi ki bizim göremedigimiz ya da atladigimiz yerler olabilir. Vatandaslarimiz gerek kendilerini bize hatirlatarak, gerekse muhtarlari araciligiyla bize bildirirlerse bunu hosgörüyle karsilar ve gerektigini yapariz.

Biz buraya çözüm için seçildik. Vatandaslarimiz bize bir sorumluluk yüklemis. O sorumlulugu en iyi bir sekilde yerine getirmek benim, meclisimizin ve personelimizin görevidir. Vatandaslarimizin bize göstermis oldugu sabir ve destek için tesekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol