Acil olarak kaldirildigi hastanede "agir hipertansif akciger ödemi" teshisi ile tedavi altina alinan hasta taburcu olmasinin ardindan kendisi ile ilgilenen hastane doktorunu ziyaret ederek tesekkür etti.
Sabaha karsi aniden fenalasarak Kirklareli Devlet Hastanesi'ne kaldirilan Münir Levent hastanede gördügü yogun ilgi üzerine taburcu edilmesinin ardindan tekrar hastaneye giderek kendisini tedavi eden Kardiyoloji Uzmani Doktor Cem Ermaydan'a tesekkür etti. Kirklareli Devlet Hastanesi Acil Servisi ve Koroner Yogun Bakim Ünitesi'nde kendisine gösterilen ilgi karsisinda duygulandigini belirten Levent, "Gece saat 03.00 siralarinda fenalastim. Yürüyemez hale geldim. Kirklareli Devlet Hastanesi'ne getirildigimi hatirliyorum. Acil Serviste ilk müdahaleyi yaptilar. Ben telasliydim ama esim sakin olmami gerekenin yapildigini söyledi. Hastanede gösterilen yakinlik beni çok duygulandirdi. Bunun üzerine hastane doktor ve çalisanlarina tesekkür etmek istedim. Bu kadar özverili çalisan hastane personelini herkesin bilmesini istedim ve önce Önadim Gazetesi'ne gelerek bunu haberlestirmelerini istedim. Onlarda yardimci olmak istediler. Kardiyoloji Uzmani Doktor Cem Ermeydan basta olmak üzere tüm Kirklareli Devlet Hastanesi çalisanlarina tesekkür ediyorum" dedi.
Alnimizin akiyla görevimizi yapiyoruz
Agir Hipertansif Akciger Ödemi'nin gerekli müdahale yapilmadigi takdirde ölüme kadar gidebildigini belirten Kardiyoloji Uzmani Dr. Cem Ermeydan, tedavisi yapilarak sagligina kavusan hastasi Münir Levent'in hastaneye gelerek tesekkür etmesinin kendisini mutlu ettigini söyledi. Levent'in durumu hakkinda bilgi veren Dr. Ermeydan, "Münir bey sabaha karsi bize getirildi. Hipertansif Akciger Ödemi meydana gelmisti. Durumu agirdi. Kandaki oksijen miktari ciddi derece düsmüstü. Ilk müdahalesini Acil Serviste yaptik. Koroner Yogun Bakim Ünitesi'nde tedavisine devam edildi. Tedavisinin ardindan taburcu edildi. Artik bundan sonra kendisine iyi bakmasi gerekiyor. Ilaçlarini düzenli kullanmali. Belirli periyotlarla kontrolünü yapacagiz. Münir bey tedaviye olumlu yanit verdi. Insallah bundan sonrada yasamina saglikli bir biçimde devam eder" diye konustu.
Basarili bir ekiple çalisiyoruz
Kendisinin 10 yildir Kirklareli Devlet Hastanesi'nde çalistigini ifade eden Dr. Ermeydan, Koroner Yogun Bakim Ünitesi'nde birlikte çalistigi tecrübeli ekip arkadaslarinin da diger hastalarda oldugu gibi Münir Levent'in iyilestirilmesinde önemli görevler üstlendiklerini ifade etti. Dr. Ermeydan, "Ben 10 yildir Kirklareli Devlet Hastanesi'nde görevliyim. Yogun Bakim Ünitemizden yüzlerce hasta geldi ve geçti. Yetemedigimiz zamanlar da oluyor ama bugüne kadar alnimizin aki ile görevimizi yerine getirdik. Ikinci kardiyologumuz da geldi. Baktigimiz hasta sayisi azalacagi için daha verimli olacagiz. Kardiyoloji gerçekten agir bir brans. Gece gelip sabaha kadar hastamizin basinda beklediginiz zamanlar oluyor. Bugüne kadar binlerce vaka ile karsilastik. Birçogunun tedavisi hastanemizde yaptik. Biz bu isi ekip olarak yapiyoruz. Ekipteki çogu arkadasimizla 7-8 yildir birlikte çalisiyoruz. Birlikte Koroner Yogun Bakim Ünitesi'nin sevk ve idaresini sürdürüyoruz. Bu ünitenin idaresi kolay degil. Ancak arkadaslarimiz tecrübeli oldugu için bir yandan hastalarin kontrolünü ve tedavisini yaparken bir yandan ünitenin aksamadan çalismasini sagliyorlar" diye konustu.
Hastalar Edirne'ye gitmekten kurtuldu
Öte yandan Kirklareli Devlet Hastanesi'nde son dönemde yapilan çalismalar ve yenilikler hakkinda bilgi veren Hastane Bashekimi Dr. Metin Kurtoglu, yapilan birçok yenilik ve alinan yeni cihazlarla daha önce Edirne'ye ya da Istanbul'a sevk etmek zorunda kaldiklari hastalarin tedavi ve teshisini artik Kirklareli Devlet Hastanesi'nde yapmaya basladiklarini anlatti. Daha önce disariya hasta sevk ederken bugün artik sehir disindan gelen hastalarinda teshis ve tedavisini yapmaya basladiklarini vurgulayan Hastane Bashekimi Dr. Metin Kurtoglu, "Iki ay önce MR Merkezi'ni açtik. Simdiye kadar hastalarimiz Edirne'ye Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi'ne gidip geliyordu. Bugün açik MR (Manyetik Rezonans) Üniversite'de dahi yok. Su anda Tekirdag'dan ve Üniversite'den hasta geliyor. Çekildikten hemen sonra 1 saat içinde sonucunu alarak doktoruna gidiyor. Yine çok önemli olan Sintigrafi Trakya'da Üniversite'den sonra bizde var. Dopplerli Ultrasonografi hizmeti de vermeye basladik" dedi.
Yeni çalismalar
Bu hafta içinde 2. Derece Yogun Bakim Servisi'nin hizmete girecegini de bildiren Bashekim Kurtoglu, kanser hastalarinin tedavisi için Kemoterapi Ünitesi'nin açilisinin da yakin oldugunu kaydetti. Bu konuda bölümün olusturuldugunu, cihazlarin alindigini ve personelin gerekli egitimi aldigini anlatan Kurtoglu, bu ünitenin de 15-20 güne kadar hizmete girecegini bildirdi. Kurtoglu, "Hastalar Üniversite'den ilaç dozunu aldiktan sonra gelip burada tedavi edilecekler. Malumunuz kemoterapi gören hastalarin durumu daha sikintili oluyor. Bazen her gün ilaç aliyorlar. Her gün yollarda git gel yapmalari çok zor" diye konustu.
Hastane yönetiminin attigi cesur adimlarla birçok alanda hastalarin sehir disina çikmasina gerek kalmadigini ifade eden Baskehim Kurtoglu, söyle konustu: "Yine yakinda Gastroenteroloji Ünitesini açacagiz. Her türlü mide ve kalin bagirsak hastaliklari burada teshis edilebilecek. Bu konuda hastalari yogun olarak sevk etmek zorunda kaldigimiz bölümlerden biri idi. Ihale sürecinin ardindan Mart ayi sonunda açmayi umuyoruz.
Kapali prostat ameliyatlarini da artik burada yapiyoruz. Yine taskirma yapiyoruz. Artik hastalarin Edirne'ye Istanbul'a gitmesine gerek kalmadi. Büyük oranda burada tedavi edebiliyoruz. Tabi bunlar hastane müdüriyet ininde özverisi ile oldu. Attiklari cesaretli adimlarla Kirklareli'ndeki vatandaslarimiza saglik alanindaki hemen hemen her türlü hizmeti vermeye basladik. Yakinda beyin cerrahimizda geliyor. Hastalar bu konuda da Edirne'ye gitmek zorunda kalmayacak. Amacimiz hastalarimizin sorunlarini büyük ölçüde burada çözerek sehir disina gitmek zorunda kalmalarini önlemek."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol