Koalisyon görüşmeleri ile sonuçsuz neticelenen 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye yaklaşık 4 ay sonra tekrar sandık başına gidiyor. Bu kapsamda toplam 54 milyon 49 bin 940 seçmen yarın oy kullanacak. Bu kapsamda adaylar 1 Kasım'a hazır.
AK Parti’de adaylar hazır
AK Parti Kırklareli Milletvekilleri hiç kuşkusuz, bu seçim kampanyasının en aktif çalışan adayları olarak dikkat çektiler.
1. sıra Milletvekili adayı Selahattin Minsolmaz, 2. sıra Milletvekili adayı Turhan Altıntel ve 3. sıra Milletvekili adayı Aytaç Aksoy, aday olduklarından bu yana seçim çalışmalarında Kırklareli'nde adeta bir tarih yazdılar. Öyle ki; "sıkılmadık el, çalınmadık kapı, adım atılmadık köy bırakmayacağız" felsefesi ile yola çıkan Alper Çiler Başkanlığındaki İl teşkilatı ve adaylar, Kırklareli'nde siyasi çalışmaları en aktif şekilde yürüten siyasi parti olduğunu gözler önüne serdi.
Bunun yanı sıra; eski adaylarını, aday adaylarını, eski milletvekillerini, İl-ilçe başkanlarını ve pekçok parti mensubunu etrafında toplamayı başaran mevcut il teşkilatı bir ilke imza atarak, partideki birlik ve beraberlik tablosunu güçlendirdi ve "AK Parti'de küskünlere yer yok" diyerek, partinin kuvvetli kimliğini ortaya koydu.
Halkın içinden gelen ve halka hizmete aday olan adaylar gerek geçmişleri, gerekse şehrin ihtiyaç ve sorunlarına vakıf kimlikleri ile seçmenden oy istemek için aday olduklarını her daim belirttiler.
Bu kapsamda halk Pazar kurulduğu günler pazarcı esnafı ve vatandaşları, yine ilimiz dükkan esnafını, ilçe, köy, belde ve mahalle sakinlerini ziyaret eden, Kırklareli ve ilçelerinde neredeyse ayak basılmadık tek bir nokta bile bırakmayan adaylar, bu seçimde iddialı olduklarını bir kez daha gösterdiler.
Gündoğdu hız kesmeden ziyaretlerini sürdürdü
CHP cephesinde ise 7 Haziran'da 2. sıradan Milletvekili seçilen Vecdi Gündoğdu'nun aktif çalışmaları göze çarpıyor. Partinin yine son seçimde milletvekili seçilen 1. sıra adayı Turabi Kayan ve 3. sıra adayı Tuna Soykan 1 Kasım'a hazır olsalar da, Gündoğdu gece-gündüz yaptığı ziyaretlerle oldukça dikkat çekiyor.
Son olarak Vize'de bir ziyaret gerçekleştiren Gündoğdu yaptığı açıklamasında; "Binlerce insanımızın yaşamını yitirmesine yol açan şiddeti ve çatışmayı ülkemizin gündeminden çıkararak huzur ve güven ortamını sağlayacağız" dedi.
Devletin temel görevi olan kişi güvenliğini tesisi edileceğini ve bunu sağlarken de insan haklarına saygıdan ödün verilmeyeceğini belirten CHP Milletvekili Gündoğdu, çözümün barışçıl yöntemlerle parlamenter zeminde yani TBMM'de şeffaf, hukuka uygun ve en önemlisi toplumsal bir mutabakatla sağlanacağını ifade etti.
CHP Milletvekili Gündoğdu; barış ve kardeşliğin yaşama geçmesi için özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi ve eşit yurttaşlık anlayışının hakim kılınacağını söyledi.
Gündoğdu, ziyaret ettiği bölgelerde esnafları ve kahvehaneleri ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını paylaştı, CHP'nin çözüm önerilerini anlattı.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP iktidarında hiç kimsenin eline bir daha silah almayacağı bir Türkiye'ye de yaşanacağını belirtti.
CHP Milletvekili, CHP; barış, kardeşlik ve özgürlüklerin hâkim olduğu insanların yaşamaktan mutluluk duyduğu bir Türkiye özlemini yaşama geçireceğini de sözlerine ilave etti.
Yılmaz "Nükleer karşıtı" kimliği ile dikkat çekti
MHP'nin 1. sıra Milletvekili adayı Selçuk Yılmaz da aktif çalışmaları ile dikkat çekenler arasında…
Yılmaz özellikle sert eleştirileri ile gündeme geliyor. 1. sıra adayı Yılmaz yaptığı açıklamalarda, Kırklareli'nin turizm bölgesi ilan edilerek kalkınmasının bu yöndeki politikalarla gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek; "Bunu yapmak yerine kendi partili belediyelerinin bulunduğu beldelerde orayı yok etme planları yapıyorlar. Kıyıköy'de planlanan doğalgaz iletim hattı tesisi ile ormanı yok etme ve balıkçılığı bitirme peşindeler. Buna evet dememizi beklemesinler" dedi.
En büyük zararı da İğneada'ya verdiklerini söyleyen Selçuk Yılmaz, "İğneada'dan artık vazgeçmiş durumdalar. Burada termik santrale hayır dedik mücadele ettik kazandık. Sonra madem termik santrale hayır dediniz size bir çimento limanı yapalım turizmi bitirelim de görün dediler. Ona da çevreciler karşı çıktı, bizde çıkıyoruz" dedi.
Bu arada Yılmaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Lüleburgaz'da çocuklarla kutladı.
Lüleburgaz'da yapılan resmi törenlere katılan Selçuk Yılmaz, tören sonrasında MHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı'nın açtığı standı ziyaret etti.
Lüleburgaz İstanbul Caddesi'nde çocuklara balon ve Türk bayrağı dağıtan Selçuk Yılmaz, "Atatürk'ü unutturmaya çalışan zihniyetlere karşı çocuklarımıza hep Atatürk'ü anlattık ve anlatacağız. Ülkemizin geleceğinde, çocuklarımızın özgürce yaşayacağı ve Atatürk'ü ve yaptıklarını hep hatırlayacağı bir gelecek için çalışıyoruz" dedi.
1 Kasım'da bunlara dikkat!
Seçimlere toplam 16 siyasi parti giriyor; AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, Komünist Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi 85, Hak ve Özgürlükler Partisi 78, Doğru Yol Partisi 67 ve Liberal Demokrat Parti 61 seçim çevresinde seçime katılacak. Seçimde, Türkiye genelinde 21 bağımsız milletvekili adayı yarışacak.
1 Kasım Pazar günü oy verme için saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zaman oy verme süresi olacak. YSK'nın belirlediği bitiş saatinden sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.
Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek.
Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak. Sandıklar 17.00'den önce açılamayacak.
Bu arada yurt dışındaki seçmenler için 54 ülke, 113 temsilcilikte sandık kuruldu, gurbetçilerin 8 Ekim'de başlayan oy verme işlemi sona erdi. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların gümrük kapılarında 8 Ekim'de başlayan oy verme işlemi ise 1 Kasım Pazar günü saat 17.00'ye kadar sürecek. Oy verilecek gümrük kapıları arasında; Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Dereköy karayolu gümrük kapıları da yer alıyor.
Vatandaşlar seçime yönelik tüm bilgileri YSK'nın internet sitesinden kontrol edebilecek. Seçmenler nerede oy kullanacaklarını YSK'nın internet sitesinden öğrenebilecek.
Seçim yasakları neler?
Oy verme günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.
Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol