“Sizlerden aldigimiz emanete hiç bir zaman ihanet etmedik, emanetinizi Makedonya’da da yasatiyoruz. Makedonya’da Türk okullarimiz var ve yenilerini açiyoruz. Türklerin yüzde 40’i Dogu Makedonya’da yasiyor. Türkiye’yi çok yakindan takip ediyoruz. Türkiye’de yasayan insanlar bu vatanin, memleketin kiymetini bilin. Biz, Rumelili çocuklar olarak her zaman bu vatan için sehit verdik. Çanakkale’de de, Dumlupinar’da da, Sarikamis’ta da. O yüzden bugün bile gözümüz, kulagimiz, Ankara’da ve Istanbul’dadir.”
Güçlü bir Türkiye için hep dua ettiklerini kaydeden Hadi Nezir, ülkemizle ilgili duygularini anlatmaya su cümlelerle devam etti:
Türk bayragini Dünya’da yasatan ikinci milletiz
“Ankara’da yöneticiler güldügü vakit, biz de Balkanlar’da kahkahalar atiyoruz. Sizler üzüldügünüz zaman bizler da orada agliyoruz. Türkiye bizim için her seydir. Size ne kadar tesekkür etsek azdir. Türk Bayragi’ni, Türkiye’den sonra Dünya’da bizler yasatiyoruz.”
Türk sermayesinin Balkanlar’da da dolasmasi husunda çalismalar yaptiklarini da belirten Bakan Nezir, Türkiye’nin stratejisinin de altini çizdi.
Vali Muammer Musmal ziyaretten çok mutlu oldugunu ifade ederek, Bakan Hadi Nezir’e bir fincan takimi hediye etti. Vali Musmal’a Bakan Nezir’e Makedonya’da bulunan Osmanli köprüsünün yeraldigi bir fotografi hediye etti.
Bizler de gözyasi döküyoruz
Vali Musmal’a gerçeklesen ziyaret sonrasi Bakan Hadi Nezir, Belediye Baskani Cavit Çaglayan tarafindan makaminda agirlandi. Buradaki görüsmede basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Nezir, Taksim Meydani’nda gerçeklesen saldiriyi kinadiklarini kaydederek; “Türkiye'de olan her olumsuz sey bizi üzüyor ve etkiliyor. Biz, Balkanlarda yasiyoruz ama, gözümüz kulagimiz her zaman Ankara’da, Istanbul’da ve Anavatan Türkiye’dedir. Onun için sizin kadar bizler de bu olumsuz olaylarda göz yasi döküyoruz. Terörü lanetliyor ve bundan sonra terörün dinmesini arzuluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük ve güçlü bir devlet olmasini istiyoruz” seklinde konustu.
Bakan Hadi Nezir Cumartesi günü de Kirklareli Valisi Muammer Musmal ile Polisevi’nde düzenlenen kahvaltida biraraya geldi. Daha sonra ilimizi gezen Nezir, iyi dilek ve temennilerle Kirklareli’nden ayrildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol